Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Arsenal83 k tomuto seriálu (1)

Fauda (2015) 

Jeden z mála seriálov, kde by mali herci povinne nosiť dresy alebo aspoň nejakú vlajočku. Prepáčte, ale ako mám ja laik rozpoznať, kto je Žid a kto Filištínec, keď aj tak tam majú všetci handry na hlave a rovnaké nosy? Bežný človek ich naozaj nemá šancu rozlíšiť, jedine podľa osobitých mravov. Napríklad keď vidím, že si muž bije hlavu o múr alebo ma osloví “Shalom, nechcel by si výhodnú pôžičku?“ tak mi hneď jasné o koho ide. Podobne je to aj s druhou stranou, keď človek počuje Alah akbar hneď mu príde na um, o koho asi ide, hoci sú to väčšinou posledné slová, ktoré v živote počul. Nanešťastie v tomto seriáli je týchto príznakov málo, človek sa môže etnograficky stratiť a nechápať, prečo sa tie dva národy vraždia. Veď sú si toľko podobné, aj keď treba uznať, že Arabi sú výbušnejšej povahy. ()

Reklama

Reklama