Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Soweek k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2015) (S01) 

Za pomalejší rozjezd dávám hvězdu dolů, ale něco mi říká, že další série už bude za plný počet. Izraelci se s tím nemažou, nebojí se jít za čáru a překvapit tam, kde jiné seriály dodávají neustále stejná klišé. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Ač jsem se domníval, že půjde o pecku, je druhá série v podstatě zklamáním. Seriál se po úspěchu ubírá klasickým "západním" směrem a vše co z něj dělalo originální počin bylo přeměněno v klasické americké krimi. Sledovat osudy členů Faudy je pořád zábava, ale není to nic, co byste nenašli u alespoň trochu lepších seriálů. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Třetí série je konečně vším, čím měly být i ty dvě předchozí. Pořádná akční jízda, uvěřitelný konflikt a skvělá sonda do izraelsko-palestinských vztahů. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Líbí se mi, že si Fauda nehraje na to, že Izraelci jsou ti 100% správňáci a právo je vždy na jejich straně. I ve čtvrté sézoně si to drží vysokou kvalitu a vypadá to, že polevovat se rozhodně nebude. Škoda toho naprosto otevřeného konce, to se přece už dnes nedělá... ()

Reklama

Reklama