Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele EvilPhoEniX k tomuto seriálu (4)

Fauda (2015) 

Za týden jsem dohnal tuhle chválenou Izraelskou akčně-špionážní sérii, která rozhodně stojí za to. Příběh se zaměřuje na vnitrostátní Izraelskou speciální jednotku Shin Bet, která se infiltruje a eliminuje teroristy z Palestiny. Speciální jednotka je velmi povedená a zaujme, že místo herců zde hrají opravdoví vojáci, kteří si prožili válku, takže profesionalita a autentičnost z toho stříká na všechny strany. Seriál má velmi dobré tempo, dokáže být velmi napínavý, osudový i emotivní, postavy jsou sympatické a čím více času jsem s nimi trávil o to víc bolelo když padla hlava. Každá série má jiného záporáka, což je fajn zpestření a ikdyž první 2 série nenabídly tolik akce, kolik bych si přál, tak 3. série to hravě vynahrazuje. Většinu času se odehrává v děsivém prostředí Gazy, kde proti jednotce čelí Palestinské speciální komando teroristů a tam jsem si mlaskal slastí. Koho baví kultura muslimů, teroristi a zdejší nepříjemné prostředí, tak seriál rozhodně dopuručuji, jelikož na podobné téma nic lepšího nevzniklo. Díky Illionoisce a Morholtovi za tip! Příběh*****, Akce****, Humor**, Násilí****, Zábavnost*****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. ()

Season 1 (2015) (S01) 

Na plný počet to sice u mne není, ale i tak je Fauda solidním počinem o Izraelském Shin Bet bojující proti Palestině. Líbí se mi, že místo herců zde hrají bývalí vojáci, kteří jsou velmi věrohodní v akci i vyšetřování. Z jednotky nejvíce zaujme Doron a sexy Izraelka a baví mě i Wallid. Trošku mne mrzelo, že akce zde příliš není a Palestina není pro mne tak děsivá jako například Rakka z Chalifátu, z čehož jsem měl daleko větší nepříjemnější pocity a občas se ztrácím v tom, kdo je Palestinec a kdo Izraelec, ale to je spíš má neznalost dané situace než chyba seriálu. Po první sérii zatím slušných 7. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá série rozhodně lepší, ale plný počet si nechávám na 3. sérii od které očekávám nejvíc. Druhou sérii hodně táhne nahoru záporák, hutné emoce a pár nečekaných zvratů. Má to opět slušný tempo a celkově mě to dost baví, ikdyž akce je opět méně než bych chtěl a chybí mi tu vyloženě nějaká scéna, kterou bych mohl někomu ukázat, ale i přesto spokojenost. 8/10. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Tak 3. série je rozhodně nejlepší. Nejen, že přibyl rozpočet, ale i akce, která je velmi solidní. Prostředí Gazy je správně nepříemné a speciální komando Palestinů bylo skvělé zpestření. Na 4. sérii jsem rozhodně natěšený. 9/10. ()

Reklama

Reklama