Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Recenze (176)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tak že sa dá v súčasnej Amerike zarábať aj podomovým predajom časopisov, to som vážne netušil, ale som zase o niečo múdrejší. Inak fakt, že im tam ľudia otvárajú dvere a občas si aj niečo kúpia, keď na Slovensku si nikto nekúpi ani Nota Bene na ulici, je možno znakom, že tam ľudia ešte medzi sebou komunikujú, ale možno je celé American Honey iba sci-fi z alternatívnej prítomnosti. Film nemá v podstate ani poriadny začiatok (ten je začlenenie Star do partie), stred a koniec, čo je dôsledkom toho, že cesta je samotný cieľ týchto teenagerov a tí skutočný životný cieľ nemajú. Iba nasávať život a nejako prežiť. Neodvážim sa v takom prípade súdiť ani moralizovať. Či išlo Arnoldovej aj o synekdochu celej súčasnej americkej či celosvetovej teen generácie, sa neodvážim tvrdiť, ale niečo by na tom mohlo byť. ()

leila22 

všechny recenze uživatele

Aj napriek dlhej minutáži sa vo filme nič prevratné nedeje, čo môže niekomu značne prekážať. Pokiaľ to však zahodíte za hlavu a necháte sa unášať na vlnách týchto mladých ľudí, ktorí blúdia naprieč Amerikou a vlastne aj celým životom, tak z toho vyjdete minimálne spokojní. American honey v sebe skrýva niekoľko krásnych momentov plných slnka, mladíckej nerozvážnosti, je o túžbach, úniku a o oslave slobody. Hlavná hrdinka navyše podáva skvelý výkon a nemusí bojovať o vaše sympatie. V podobnom duchu je celý film. Nežiada vás, aby ste ho milovali, iba plynie a ukazuje partiu mladých ľudí, ktorí sa učia žiť tak, ako to momentálne najlepšie vedia. A napriek tomu, že nie sú v ľahkej situácii, film vám nespôsobí žiadnu depresiu, naopak tak zvláštne niekoľko krát pohladí na duši. ***Po druhýkrát videné na veľkom plátne. Čaro filmu pretrváva, soundtrack už hrá v aute. Cinematik, 2017 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Film, který voní létem. A taky láskou, bezstarostnosti, dospíváním, sám nevím, čím ještě. Na začátku působí jako sociální drama, na konci už spíš jako naprosto uvolněná road movie o tom, že i když Ti dal život sem tam nějakou tu ránu, tak pokud jsi hodně mlád a máš kolem sebe lidi, se stejnou krevní skupinou, máš to všechno tak nějak na háku. Maximální spokojenost. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem artovou bublinu, ale ten film je opravdu unikátní podívaná. Rozhodně to není klasický road trip. Žádný Kerouac se tady nekoná. Tohle je moderní, reálný a iluzí zbavený příběh, který byl pro mě až místy děsivý - nevím, jestli záměrně. S postavami se těžko ztotožníte, naopak jsou až občas nepříjemné, což dělá ten film tak fascinujícím. Režie a kamera jsou vynikající, Sasha Lane a Shia Labeouf září. Film, z kterého nespustíte oči, i když bystě občas chtěli. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Nebudem k tomuto filmu asi rozpisovať dlhý komentár, lebo si myslím, že sa dá zväčša ohodnotiť len jedným slovom a to je okey. Všetko je podľa mňa na tomto filme v kategórii okey, s výnimkou dvoch vecí. V prvom rade je to naša hlavná hrdinka. Občas síce krútim hlavou nad jej naivnosťou a istou dávkou dobrosrdečnosti. Nie vždy, lebo občas to skutočne prinesie pekné momentky a myslím si, že aj ukáže jej dobré srdce. No potom si myslím, že čo sa týka Jakea, tak ho mala poslať niekam už oveľa skôr, kým jej ten vždy dokáže zamotať hlavu. Ale inak si myslím, že tu máme silnú protagonistku, ktorej akcie nás budú baviť sledovať. Je veľmi sympatická. Vzťahy medzi všetkými zamestnancami sú super. Máme pocit, že vnímajú jeden druhého ako rodinu a každý má svoje zvláštnosti, ktoré ho robia zaujímavým. Škoda, že sa im film nevenuje viac, no kedykoľvek je partia v autobuse spolu, má to vynikajúcu atmosféru. A ešte jedno je dobré. Hudba vo filme. Pasuje tam a dodáva tam ešte viac príjemnej atmosféry. Na druhú stranu si ale aj myslím, že sa to dalo spraviť aj kratšie. Film je strašne natiahnutý a akosi nás chce v tomto svete držať čo najdlhšie, no myslím si, že to nebolo nutné. Mohlo to ísť svižnejšie, aby sme si viac ako diváci film užili. Lebo jeho tempo je dosť pomalé a každú minútu budete cítiť. Z toho výsledne plynie asi len toľko, že som rád film videl, neviem, či by som si ho niekedy pozrel znovu, ale som rád, že som ho videl aspoň raz. Či by som ho odporúčil je otázne. V prvom rade to nie je ľahký oddychový film a v druhom rade si myslím, že to určite nie je pre každého. Hodnotenie: C+ ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Pokud má být American Honey filmem pro tuto generaci, tak potěš koště. :) Lehce amorální, ne tak zábavné jako Spring Breakers, zato mnohem hodnotnější a neuvěřitelně přirozené (klidně bych tomu věřil i ten sex před kamerou). Sasha Lane a Shia LaBeouf extratřída. A letos fakt nejlepší soundtrack. God’s Whisper - Raury ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Úžasný pocit ... sledovať to všetko. Len bolo to sakra krátke. Andrea Arnold má výborný čuch na nehercov z ulice a tento film natočila fantasticky. Muzika to všetko krásne doplnila, Shia nenútene uhrančivý a kameraman akoby tam ani nebol .. to vy. Atmosferické! ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Nekonečný road trip jako sociologický průzkum. Sběr dat od zubožené generace s piercingově zjizvenou duší, komunikující přes hip hopovou subkulturu, smutný výběr mezi životem a svobodou. Výhoda, že je Amerika tak veliká... ona se ta blbost může tak nějak rozprostřít. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý vonia letom ako máloktorý iný. Cesta spoločnou dodávkou do neznáma, plná hudby, niečoho na zlepšenie nálady a obnažených lakťov členov svojej partie, ktoré sa navzájom dotýkajú. Vonku je ešte teplejšie než v aute a najpríjemnejšie sú večery. Stačí pravidelne hasiť smäd, pretože všetko ostatné sa zdá byť tak blízko. Door-to-door predaj je síce ťažký spôsob obživy, no dobrá škola života. A keď je človek mladý, nič nie je nedôstojné, lebo sa ešte môže poučiť. Neskôr bude možno ťažšie zvládať kocoviny, ale zato si viac dokáže vychutnať 163-minútový film, ktorý je natočený pre ľudí ako on. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Honey dozrává jak víno. Po filmařské stránce výjimečné dílo ve všech podstatných aspektech tohoto oboru (už jen ti neherci a mnou definitivně rehabilitovaný Shia). Prvotní pocit emocionální plochosti je způsobený jen režisérčinými rafinovanými hrátkami s katastrofou. Hmatatelný návrat do náctiletosti. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Bože ty tvoje vlasy a do koho ses to zakoukal, na co tak dlouhé? Vždyť to začalo celkem nudit aspoň příběh byl zajímavý. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ničím nepřikrášlený náhled do životního stylu lidí, které společnost již dávno odepsala. American Honey obsahuje skvělé herecké výkony a skvěle natočené scény, které jsou bohužel z větší části přerušovány hluchými místy a prázdnými dialogy. Nebýt těchto atributů a enormně dlouhé délce, neváhal bych snímku dát plný počet. Jako zrcadlo lidí, pro které se stal tento způsob života poslední nadějí na existenci, totiž funguje více než skvěle. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Nejdůležitější filmový generační portrét posledních deseti let. Tři hodiny prázdnoty s dětmi bez budoucnosti, které pro mě byly pocitově nejbohatší ze všech loňských filmů. 95 % ()

Jansen 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Andreiným Akvárkem a Spring Breakers Harmonyho Korina. Hlavně díky kameře velmi stísněný a bezvýchodný film. Na to aby se American Honey dal brát jako regulérní sociální drama, místy příliš audio-vizuálně-i-obsahově ustřeluje a dostává se "ven z koryta", následně se ale vždy vlije zpátky. ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Zvláštní road movie o komunitě z nejnižších sociálních vrstev, která cestuje Amerikou a prodává předplatné magazínu. Člověk neví, zda je jich líto, jak jsou využívání a jak na nich parazituje vůdčí komunity, neboť se vesměs jedná o hloupé naivní burany, kteří cestou jen hulí nebo chlastají. Hlavní hrdinka prchá od svého původního života a dá to do kupy s vypočítavým členem komunity LaBeofem, který je místy fajn a místy by jste mu urvali hlavu. Film je taková ukázka napříč sociálními vrstvami Ameriky a docela vybízí k zamyšlení. Některé pasáže se zbytečně opakují v podobných scénách a délka filmu je zbytečně dlouhá, ale i tak film nenudí, neboť něčím dokáže poutat pozornost. Herecké výkony jsou na jedničku, především ústřední dvojice. Možná mě zklamal závěr, kde jsem čekal větší přesah nebo něco, co by člověka posadilo na zadek.......7/10 ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Úspechom na Oscara je skutočnosť, že film v ktorom nie je žiadna zápletka a ktorý trvá pomaly tri hodiny nestihne nudiť. Atmosféru, o nič iné v tomto filme nejde, vytvárajú hlavne neherci, ktorých vyberali rovnakým spôsobom ako Krystal nachádza zamestnancov. Dve z troch ústredných postáv obsadili Shia LaBeouf a Riley Keough. A treba uznať, že Riley (neprekvapivo), ale aj Shia (prekvapivo) boli trefou do čierneho. Hlavne Riley a jej pragmatická mrcha Krystal by si zaslúžili oveľa väčší priestor. Nenudil som sa, zažil som realitou smrdiacu a nikdy nekončiacu cestu naprieč Amerikou. Plná zbytočných existencií, plná nenaplných snov. "Dokument", ktorému chýbal zásah scenáristu a aj strihača. ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

Hodně mě bavil ten pohled na Ameriku, která se neukazuje. Skvěle úchylný Shia LaBeouf. Nezávislá atmosféra. Ovšem umění je i včas skončit. Tohle není materiál na dvě a pul hodiny. ()

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama