Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Recenze (176)

haack 

všechny recenze uživatele

Můžu říct jedno.. každej natočenej film ve stylu road movie má u mě automaticky o hvězdičku navíc... Bohužel jednu mouchu to má a to podstatnou. Hlavní představitelka je úplná kráva, se kterou lze jen těžko nějak sympatizovat. Na druhou stranu takhle, jako v tomhle snímku, USA jen tak neuvidíte... Najednou ona země nekonečných možností a příležitostí už nevypadá tak ideálně. Čekal jsem o něco větší odvaz, ale ta atmosféra to vynahrazuje... Je to tak trochu varianta na beat generation v dnešním světě, kde vládnou peníze nadevše ostatní. 7/10 ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Sestříhat na šedesátiminutovou stopáž, která by vyčerpávajícím způsobem vystihla vše, co se v příběhu událo, ponechat několik zajímavých melodií... a nudná, zdlouhavá podívaná vcelku o ničem by se celkem dobře dala strávit i lépe ocenit dobrou atmosféru a autenticitu vyprávění. 50%. ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Road movie vyzerá úplne inak! Toto iba zdĺhavé nudné sledovanie sedenia v dodávke, stratených existencií a perverznosti aby to bolo cool pre modernú generáciu. Chýba zápletka, zmysel cesty a duša "road movie" snímkov. ()

Hanz_knife odpad!

všechny recenze uživatele

Nuda a hnus. Hlavní postava je nesympatický trash už od první scény a časem se to mění akorát k horšímu. Ugghhh nesnáším tu herečku, fakt že jo. Spíš než film je to noční můra, takhle nějak si představuju OVB pojišťováky na roadtripu amerikou, ale že bych o tom chtěl vidět film, to ani teda ne. Film je stejně vyprázdněný jako postavy které v něm působí. Celý film jsem čekal na nějakou zápletku a ono nic, žádná nepřišla, thrash bude dál jezdit ojebávat občany USA a občas dělat nějaká ta loupežná přepadení či kouření ptáků za prachy, fakt hustý! ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Príjemná roadmovie z prostredia americkej mládeže, ktorá sa živí podomovým predajom. Neokukané tváre, dobré herecké výkony a odvrátená tvár Ameriky. ()

DelMann2 

všechny recenze uživatele

Ne/unikátní případ, kdy mě ČSFD hodnocení navalilo do něčeho, co nemá hlavu ani patu a hloubku asi tak přesně těch postav, co v něm hrají (životní trosky bez cíle). Nechápu, co tímhle chtěl autor světu sdělit. Tři hodiny formy nad obsahem, která ale prostě nestačí ani z daleka. ()

EdieSedgwick 

všechny recenze uživatele

WOW, maximálna spokojnosť! Vďaka Arnoldová za citovú manipuláciu! Už dlho som sa necítila ako bábka, ktorá by na povel prežívala a cítila čo jej povedia. Soundtrack kúl, Raury - Gods Whisper dlhodobá láska, bez výhrad 4*/5. ()

luboss822 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo na rozdiel od ostatných ľudí by som možno až šokujúco uvítal kľudne aj 6 hodinovú stopáž filmu. Čas plynul veľmi rýchlo vo filme a dobre sa na to pozeralo, bolo to zaujímavé, ale do pekla ono sa tam vlastne za 3 hodiny filmu nič nestalo a na konci filmu to veľmi zamrzí. Je to však výborne spracované, ukazuje slobodu rozhodovania a aj dobre zahrané. ()

gatuso 

všechny recenze uživatele

Film ma 2 roviny k hodnoceni. Tu filmarskou, ktera je slusna a tu vypraveci, pribehovou ergo socialni a tady narazi hrebicek na hlavicku. Banda bilych rozervanych decek jezdi po statech, "prodavaji" predplatne k buhvijakym casopisum a poslouchaji negersky hi-hop. Neni snad vetsi ironie, kdyz si bile prdele hraji na negry. A neni vetsiho dukazu o neexistenci rasismu bile vetsiny k cerne mensine. Nebo lepe receno o uspesne asimilaci cernosske "kultury" k te bile. Nedovedu si predstavit, ze by nejaky cernossky reziser/ka natocil film o cernych deckach, prodavajici stejny shit ale v dodavce by jim hral black-metal nebo techno.... Reziserka hezky a jasne vylicila problematiku socialniho umisteni bile spodiny, vsimnete si, ze ve filmu nebyla vubec k videni tradicni cernosska rodina bez otce, kterych je v USA neskutecne mnozstvi v nepomeru k neuplnym bilym rodinam. Reziserka sla na jistotu, v dnesni dobe je politicky vhodne a zadouci se strefovat a popisovat nefunkcnost bile rodiny - white trash. Kdyby mela "koule" vezme si na musku popis black trash, ktereho je mnohem vic. Ale to by si uz ve filmove branzi neskrtla a mozna by ji i shorel dum... ()

Rikku 

všechny recenze uživatele

Zpracováním svých filmů je Andrea Arnold již věhlasná a dokáže ve spolupráci s Robbie Ryanem vytvořit takovou atmosféru, že se začnete dívat a nemůžete odtrhnout oči... Jejich road movie je přinejmenším zajímavou ukázkou, jak se vlastně žije v USA v různých sociálních vrstvách, a že ne vše je tak růžové... Jak se dostat z bezvýchodné situace? Na první pohled se může zdát, že skočit do dodávky a ujet od všech problémů, je dobrý nápad. Ale i v rámci malé skupiny podomních prodejců se ukáže, jak funguje hierarchie společnosti, smečky, gangu, whatever... Na vrcholu pyramidy exceluje Riley Keough, její pravou rukou ale zároveň pucflekem je Shia LaBeouf - to, jak je nadřazena svým zaměstnancům dokazuje fakt, že se vozí v drahém autě, v motelech má vlastní pokoj, neprodává společně s ostatními, ale kasíruje většinu ze zisku... Stejně jako jakýkoli mocný boss nebo jako pasák mezi svými děvkami... Nicméně partička lidí pokračuje den za dnem, město za městem... Proč tohle podstupují nebo jaké mají pohnutky se už bohužel nedozvíme... Celý film se koncentruje na Sashu Lane a na to, co je ochotna obětovat pro objekt své náklonnosti; ostatní členové jsou pouhými pěšáky... Tam kde naprosto brilantní Fish Tank exceloval, tak American Honey klopýtá... Téměř tří hodinový film je příliš repetetivní, epizodický a přeplněný symbolikou, forma takřka převažuje nad obsahem... Většina scén má příliš dlouhý záběr, děj je rozmělněný - do tak dlouhé stopáže se dalo vměstnat mnohem víc zvratů... Andrea Arnold by se měla vrátit ze svého lyrického nebe opět na zem, nebo se v jejím příštím filmu budeme tři hodiny dívat jen na symbolické záběry hmyzu a ptáků. ()

codyak 

všechny recenze uživatele

Nechápu ty fracky, nechápu jak se mohli uživit, nechápu že jim někdo nerozbil držky, nechápu to ..ale vydržel jsem až do konce.. což ostatně taky nechápu ;) ()

Martinko991 

všechny recenze uživatele

Celkom fajn filmík nato, že herci vlastne hercami ani neboli a scenár sa písal takpovediac na kolene. Páčilo sa mi hlavne vyobrazenie tej druhej časti Ameriky, mladých jedincov ktorý nepochádzajú z dobrých pomerov a majú fakt ťažkú šancu preraziť v tvrdom kapitalizme, žijú teda zo dňa na deň oblbujú ľudí ako aj svoje mysľe len aby unikly krutej realite. ()

Moonwalker 

všechny recenze uživatele

Hodně „crazy” road trip jízda, která zabaví. Moc se mi líbí i formát videa ve kterém je film natočený. A upřímně musím říct že jsem zase rád po delší době viděl Shiu LaBeoufa někde „zazářit” naposled jsem ho snad spatřil v Peanut Butter Falcon, kde byl opravdu skvělý. Škoda že si už dneska asi nikde nezahraje. Ale film pohodový, nebyl to nějaký úplně převratný snímek z kterého bych si sedl na zadek, ale na odreagování to stačilo. ()

Sa.sa 

všechny recenze uživatele

Šílenost, která asi nemá obdoby a nějak jsem nepochopil o co vlastně jde 😀😀😎😎 Stejně jsem to dokoukal, ale ty skoro 3 hodiny mě málem zabily... Jinak ten konec byl divný jako celý film 🤔😎 Mimochodem fakt se takto prodává předplatné časopisů v USA , nebo si z nás dělají prdel...? ()

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama