Reklama

Reklama

American Honey

  • Česko Americká jízda (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladičká Star (Sasha Lane) žije život, který by nikdo z nás nechtěl. Sama se stará o dva mladší sourozence, protože otce nemá, matka se o nic nezajímá a otčím se o ni zajímá až moc. Když tedy na parkovišti obchoďáku potká dodávku plnou vrstevníků, kteří žijí specifickou verzi Amerického snu, neváhá moc dlouho a naskočí. Tím se stane součástí party mladých lidí, kteří si na živobytí vydělávají tím, že křižují Amerikou a dům od domu se snaží prodávat předplatné časopisů, o které by jinak nikdo neměl zájem. Všichni to jsou outsideři, kteří tuší, že po standardních kolejích cesta nevede, a tak se chytili jedné z posledních šancí, která jim ještě zbývala. Star záhy zjistí, že tahle činnost není ani tak práce jako spíš životní styl, naplněný polykáním kilometrů, nočními mejdany, svéráznými rituály a konflikty, k nimž v téhle nesourodé „rodině" není nikdy daleko. Když se navíc zamiluje do nejúspěšnějšího prodejce Jakea (Shia LaBeouf), na vlastní kůži pozná, že tahle jízda bude všechno, jen ne bezstarostná. (CinemArt)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (176)

ambron 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o dospievaní, príbeh o láske, kapitalizmus ako nočná mora, komentár k dnešnej mládeži zmiešaný so zbesilou energiou nočného šialenstva. Prehodnotenie amerického sna, kde mládež namiesto moci a postavenia hľadá stabilitu. "We are the saviors!" American Honey je meditatívna, zábavná, srdcervúca divoká jazda a najdôležitejší film mladej generácie posledných rokov. ()

Idego 

všechny recenze uživatele

Syrové až na kost, přitom plné citu. Stejně, jako se opakuje každodenní rutina a jak se vlečou životy protagonistů, se vleče i celý film, kvůli čemuž jsem úplně nehltal každou scénu a nakonec si to naporcoval na promítání s pauzama. I tak se mi měsíc po zhlédnutí pořád vybavují některé scény a celková bittersweet atmosféra, kde se nespoutaná volnost bezstarostného mládí mísí s chudobou a obavami nejistého života prekarizovaných. Takže dokoukat to bylo náročnější, ale zážitek ve výsledku silný. ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Nevím, americký med, americký sen, nebo možná spíš ženský sen, nevím. Každpodáně svět tvrdě postavený proti všem formám intelektuáoní a jiné reflexe, takový život ze dne na den, "zen" (nyní a teď) zbavený své vnitřní podstaty. Zkusit si to - i u nás - může každý, stačí jen odhodit zábrany (Američanům známé jako "rat race") - v mládí jsem na to také napsal písničku, která začíná: "chtěl bych být negrem co slouží milionářům / na stůl jim nosí kofolu a rum / sám si pak zajde na pár panáků / a zbytek peněž nacpe do slamáku / chtěl bych být negrem, svýho života mám dost / z těch krysích závodů mám jen krysí zlost atd". Režisérka Andrea Arnoldová to sice pojímá trochu jinak, více americky, ne jako protest-song, ale jako protest-business. Pozn. 1: V poslední době se množí filmy o nutnosti a způsobech, jak se rozejít s prací a/nebo s rodinou, pokud takové vztahy už nejsou funkční. Americký med patří také do této oblasti. Přesto je to asi poslední způsob, který bych si sám vybral. Pozn. 2: Z CD jsem nedávno poslouchal knihu "I Am Ozzy". V tomto smyslu také nic moc, ale je tu něco, co to uvádí do rovnováhy, a tedy vede i ke šťastnému konci: hudba! Ozzy jen jeden, protože Paranoid je také jen jeden. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

American Honey je skvelá festivalová road-movie s mastným nádychom Dogmy 95. Rozlíšenie 4:3 ma nenahnevalo (čo u nových filmov často býva) herecké výkony Sasha Lane, Shia LaBeoufa boli skvelé-prirodzené, konfrontácie medzi charaktermi a dej mi tiež sadol. Skvelá kamera ma tiež zaujala, no myslím si, že pre bežných divákov to asi moc nieje. Jednu hviezdičku dávam dole iba kvôli samotnej podstate filmu ktorý zachytáva "slobodných ľudí" na ceste ktorý sa však živia tým, že klamú druhých ľudí.. A na to som háklivý. Ináč pecka, jeden z najlepších filmov roka. ()

Lischai 

všechny recenze uživatele

Je to dlouhé, nic se tam nestane a neskončí to, jen to přestane. Na začátku je fajn atmosféra bezvýchodného léta, kdy se parta divno-lidí potlouká v transitu Amerikou a dělá binec - a vy pořád čekáte, až ta expozice skončí a něco se začne dít: jenže nezačne; takové to bude už celou dobu. Jenže když se ochodí to prvotní okouzlení atmosférou, najednou začne být nuda na to koukat. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (10)

  • Natáčení probíhalo od 7. května 2015 do 9. července téhož roku v Muskogee, Missions Hill, Benningtonu, Willistonu, Kansas City, Missouri Valley ve státech Oklahoma, Kansas, Nebraska, North Dakota, Missouri a Iova. (ČSFD)
  • Téměř všechny scény byly natáčeny ruční kamerou. (Hal_Moore)
  • Film byl natočen z většiny pomocí přirozeného světla bez přisvětlování. (filmsim)

Související novinky

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

Shia LaBeouf si zahraje svého otce

19.03.2018

Hvězda Transformerů si v posledních letech užila spoustu průšvihů, zároveň však opakovaně dokázala, že před kamerou pořád umí. Ať už se podíváte na válečný akčňák Železná srdce, nezávislák American… (více)

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2016 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2016

Výběr tří nejlepších filmů roku dle jednotlivých TOP uživatelů ČSFD.cz je každoročně oblíbeným čtením. Adepti měli za úkol vybrat tři pro ně nejlepší filmy, uvedené v roce 2016 do českých nebo… (více)

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

Be2Can: Filmy z Berlinále, Benátek a Cannes

30.09.2016

Festival Be2Can, který se uskuteční v kinech v Praze, Brně, Ostravě, Olomouci a Zlíně od 6. do 12. října 2016, zveřejňuje kompletní program, jehož ozdobou bude čerstvá držitelka Ceny poroty z Cannes,… (více)

69. ročník MFF Cannes

69. ročník MFF Cannes

23.05.2016

V neděli skončil 69. ročník mezinárodního filmového festivalu v Cannes, který přinesl mnoha tvůrcům různá ocenění za jejich tvůrčí činnost v oblasti filmu. Patronem tohoto ročníku stal francouzský… (více)

Reklama

Reklama