Reklama

Reklama

Testimone oculare

(TV film)
  • Slovensko Očitý svedok
všechny plakáty
Thriller / Mysteriózní
Itálie, 1973, 53 min

Obsahy(1)

Talianska psychologická dráma s hitchcockovským námetom. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

giallo 

všechny recenze uživatele

Tak ani na potřetí mě tvůrci série La Porta Suio úplně nepřesvědčili. Příběh z pera Argenta (nikoliv režie jak je zde uvedeno) není špatný, nicméně znalý giallo fanoušek odhalí pointu velice snadno. Zpracování na televizní uroveň nebylo špatné, ale vůbec se mi nelíbila kamera a "kukátkové" prostřihy. Ale i přes tyto výtky na mě celkově snímek udělal pozitvní dojem narozdíl od prvního dílu, takže trošku přimhouřím oči a zaokruhlím nahoru Za 3*. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 2 = 7.5.1977 --- réžia slovenského znenia (ČST Bratislava) = JÁN ŠUDA (7.2.2009) - BOMBA - tak takéto skvosty ležia zakopané v archíve STV !!! Apropo DARIO ARGENTO je spoluautor scenára a nie je v titulkoch uvedený ako režisér. ()

pepua 

všechny recenze uživatele

Jediné, čím Argento - opravdu mrazivě - potěšil, je, že policista na konci daruje foto utopené dívky... Jinak měl herce více nutit, aby se drželi věty, kterou jedna z postav pronese: "Musíš to zahrát perfektně, rozumíš?" Zkrátka průměr... ()

gumli 

všechny recenze uživatele

Krátky thriller od Daria Argenta.Aj keď príbeh je dosť krátky a jednoduchý,je dosť napínavý .Žena je presvedčená že videla vraždu mladého dievčaťa,ale nikto jej nechce veriť.Ale neznámy vrah sa bude usilovať aj o jej život.Najlepšia je nakoniec naháňačka v dome.Aj napriek tomu že Argento točí oveľa lepšie filmy,slušný priemer,celkom pozerateľní film. ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle scénář je jasný Argento, psychózní záběry, správně hysterická hrdinka, dobrý příběh i konec. Bohužel režie nějak selhala (a zestárlo to, co bylo dřív fajn), některé postavy, jejichž výkon by byl důležitý pro dobrý pocit, jsou zahrané naprosto mizerně a spíš se v momentech napětí zasmějete. Také oblíbených momentů typu "co to proboha ta osoba v téhle situaci dělá" je tady příliš. Vůbec by nevadilo natočit to po letech znova a líp (nebo předabovat). ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Výborně vybudovaná atmosféra jak u prvního střetnutí s vrahem v plášťi, tak i v domě Roberty. Po celou dobu jsem se vůbec nehejbal protože ta atmosféra mě fakt dostala. Skvělá hudba od Giorgia Gasliniho, kterej na csfd u tohodle filmu bohužel není uveden. Škoda toho trochu směšnýho konce, kde (SPOILER) ta holka s tím manželem Roberty po příchodu policie vypadaj jak dva idioti..Škoda mohlo bejt víc akce a třeba ten manžel nebo ta holka mohli umřít.. Ale nevadí, je to fakt super. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Argento ukázal, že je skutočným majstrom napätia. Námet síce nie je nijak originálny, ale spracovaním sa tento krátky kus vyrovná kvalitnému psycho-thrilleru. Argento v prípade tohto príspevku upúšťa od násilne vykreslených vrážd a buduje predovšetkým tiesnivú atmosféru neistoty a strachu, čo sa mu skutočne aj darí. Možno najlepšia poviedka s tematikou osamelá žena verzus neznáme zlo, akú som vo filme videl. Čo by som poviedke vytkol je trocha unáhlený koniec - verím tomu, že Dario by podobnú látku dokázal natiahnuť aj na celovečerák, bez toho, aby sa divák začal nudiť. ()

Elessar. 

všechny recenze uživatele

Docela fajn televízna záležitosť. Pán Argento uvádza príbehy plné hrôzy. Viac taký thiller, než krvavé záležitosti, ale na televízny formát, zas prečo nie. Mala by som popozerať aj tie nasledujúce. Tuším mi ostávajú tri príbehy. Také televízne poviedky... ()

Reklama

Reklama