Reklama

Reklama

Signál k životu

  • Česko Znamení života (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

V době druhé světové války je trojice německých vojáků odvelena na nevýznamný ostrov. Izolováni od živelného dění okolního světa, nenacházejí jakékoli smyslné východisko z vlastní situace. Každodenní náplní se stává boj s nekonečnou nudou a frustrací, který pomalu směřuje k tragickým činům zoufalé mysli. (Letní filmová škola)

Recenze (8)

movie 

všechny recenze uživatele

Začátky, ale už tady je znát silný a ojedinělý rukopis génia, kterého vždycky zajímaly odpovědi na jiné otázky! ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Debut Herzogovi velmi silně nevyšel, je o několik řádů slabší než zbytek jeho hrané tvorby. Ve zmatku není co hledat, natož nacházet, a přestože Werzogův rukopis už poměrně znám, tentokrát byl zcela nečitelný. ()

WillBlake 

všechny recenze uživatele

"He failed to set the sun on fire - just as the town at which he aimed his rockets remained unscathed. He only managed to kill a donkey the day before." Geniální a neskutečně hravý debut jednoho z největších režisérů. Nebojte se toho. ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Vynikající a dospělý film ve všech svých složkách, plácání o slabých začátcích velkého režiséra tady rozhodně není na místě. A navíc neuvěřitelně vtipný, těšil jsem se na každou další scénu. Ani se nedivím, že to tady má tak nízké hodnocení. ()

Mulosz 

všechny recenze uživatele

Uz se zdalo, ze Herzoga aspon castecne omilostnim, ale po zajimave prvni polovine jsem de facto totez sledoval i v te druhe, cimz film upadl do prumeru. Herzoga proto i nadale povazuji za omyl evropske filmove sceny. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jsem z toho měl obavy, ale celkem mě to zaujalo. Hlavně jsem se snad asi ještě nikdy nesetkal s filmem, kde by němečtí vojáci přímo za války nebyli vykresleni jako zrůdy, ale jako normální lidé. Možná je to tím, že se nevěnuju válečným filmům, nevím, každopádně oceňuji nečernobílý pohled, protože ne všichni, co za 2. světové války museli bojovat na straně nacistů, byli automaticky zlí - byli tam i ti, co nechtěli jít bojovat a byli tam i ti, co naivně té ideologii věřili a přitom netušili, co způsobí - až když bylo pozdě, došlo jim to. Tím nechci nacismus obhajovat, vím, že někteří jsou na to dost hákliví a už jen na základě toho, co jsem napsal, by na mě vyjeli, ale co už. Každopádně ten film se věnuje spíš postavám než té válce a tím pro mě byl zajímavý, místy i poutavý a má i dobře napsané (a občas i vtipné) dialogy. Pravda ale, že z těch jsem nepochitil úplně všechno. V druhé polovině už šel můj zájem trochu dolů, ale i tak je to zajímavý film. Líbil se mi i po filmařské stránce, jen občas tu jsou přehnaně dlouhé záběry, kterým chybí tempo. Ale jinak dobrá práce a Herzogovi se debut docela povedl. Ve srovnání s jeho jinými filmy se jedná o slabší kousek, ale v rámci filmografie celkové je to v mých očích na slabé 4* - a to je celkem dost, na to, jak "přísněji" hodnotím. ()

Reklama

Reklama