Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (295)

dwbmb 

všechny recenze uživatele

Nerozumím umění, naopak se řadím mezi lidi, co tvrdí, že takovou slátaninu by namalovali líp, přestože bych se ve skutečnosti nezvládl ani podepsat. Necítím tak ani žádné pouto k ani jedné z postav tohoto filmu. Ani jsem si žádné nevytvořil jeho shlédnutím. Děj je postavený jako jakási detektivka, kdy se úplně neznámý člověk s pochybnou motivací snaží odhalit pravou příčinu Goghovy smrti. A tahle hlavní dějová linie je k uzoufání nudná. Asi třech nebo 4 lidí se na něco zeptá, ti mu něco odpoví a to je asi tak všechno. Co tenhle film táhne vzhůru je vizuál a asi každému dojde, že o ten tu jde především a nějaký příběh tu je především pro ten vizuál a ne naopak. Co mě při sledování naopak bavilo, bylo odhalování replik jeho skutečných děl. Už jsem vám říkal, že o Goghovi nic nevím? A přesto jsem se vždycky trefil. JSou tam prostě momenty a záběry, kdy jsem si řekl "tohle by určitě mohl být nějaký jeho obraz". A byl. Jedním z taháků filmu pro mě byla i hudba Clinta Mansella, ale nakonec jsem ji ve filmu skoro nepostřehl. To je tím, jak je ten film pomalý. Stejně jako svět, ve kterém se odehrává. Což ale není nutně špatně. ()

kaprson 

všechny recenze uživatele

Obsahově za 3*, hodnocení posouvám vzhůru za famosní oživnutí Vincentových obrazů (barevné pasáže), svým způsobem unikátní zážitek, jakoby malby vystoupily z rámu (anebo my vstoupili přímo do pláten) a zprostředkovaly nám malířovo vidění světa. ()

Terminer 

všechny recenze uživatele

(Zlaté glóby/ Oscar 2018) Jsou filmy, které vás dostanou úplně. Jsou filmy, které vás dostanou obsahem. A jsou také filmy, které vás dostanou formou. Tento film patří do té třetí kategorie. Příběh není špatný, dokonce je velice originální, ale bohužel mu chybí trochu hlubší vyprávění. Ne že by ve filmu nebylo dost psychologických pasáží, jenže jsou vyprávěny pomaleji, než je zvykem. Nic z toho příliš nevadí, protože k nádherné olejomalbě, kterou je tento film vytvořen, se tyto aspekty hodí. Tvůrcům bych dal Oscara pravděpodobně už jen za náročné výtvarné práce, kterých okolo tohoto filmu byl víc než dost. Už mohu jenom dodat, že tento snímek jen tak v propadlišti dějin nezmizí. ()

pavlinap 

všechny recenze uživatele

"I saw in this reaper the image of death. But in this death nothing is sad, it takes place in broad daylight with a sun that floods everything with a light of fine gold." ()

elimS 

všechny recenze uživatele

40% - komentář 20ti slovy: "Tolik práce a přitom taková blbost". Prázdné dialogy, bez "příběhu" a nic víc. 40% je pouze a jenom za originální a naprosto mistrovské provedení! ()

Maniik88 

všechny recenze uživatele

Unikátne dielo, aké som doteraz nevidel. Výborný nápad urobiť film o maliarskom velikánovi obrazovou formou. Celý film je vlastne umelecké dielo poskladané zo 67000! obrazov v štýle Van Gogha. Ale to nie je všetko čím film zaujme. On má totiž aj veľmi zaujímavý scenár. Poštárov syn chtiac-nechtiac vhupne do vyšetrovania, ktoré je nepredvítateľné. V podstate až do konca som netušil ako to dopadne. Krásna pocta filmu, umeniu, hudbe (Clint Mansell namiešal príjemné pozadie). Keby je to hrané dám 4*, no takto si to plných 5* zaslúži. unikát po všetkých smeroch. A jedna malá rada na záver, pozrite si pred filmom najznámejšie obrazy Van Gogha a to ešte znásobí zážitok z filmu. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Skvělá animace v duchu van Goghových obrazů a poutavý příběh. Dokonalé přiblížení umělcova vizuálního světa. Nesedělo mi jen nadabování hlavní postavy, těžko však říct, zda odpovídalo originálu či ne. ()

Andinistka 

všechny recenze uživatele

Uf. Nádhera, obdivuji autory za tu práci, za tu lásku, kterou do filmu dali. Nedávno jsem dočetla Žízeň po životě a tohle byla třešnička. Smekám. ()

SAINTS 

všechny recenze uživatele

Experimentalna kombinacia hraneho filmu s rozanimovanymi olejomalbami nam ponuka nevšedny filmovy zažitok.Po formalnej stranke nie je filmu čo vytknut.Film ma jednoduchi dej s množstvom flashbackov a odbočiek.Do popredia sa dostava detektivny motiv patrania čo môže divaka začat časom nudit.Toto vyšetrovanie totiš nie je priliš napinave.S laskou Vincent je ambiciozny film ktory velkemu umelcovy vzdava poctu ale Coco bol predca len o niečo lepši a zaujimavejši animak tak Oscara by som doprial viac jemu.7/10 ()

Everwin 

všechny recenze uživatele

Tento snímek bude jen těžké objektivně zhodnotit a pochopit jeho váhu. Zejména po stránce řemeslné námahy a podílu lidské práce a tvořivosti. Krok za krokem sledujeme obrazy, skutečné obrazy, postupně přemalovávané podle kompozic jednotlivých desetin sekund. Neskutečná úmornost stojí za tímto filmem. Nepochopitelná námaha, která dokázala pokrýt v podstatě celovečerní stopáž. Kdo si někdy vyzkoušel malovat, nebo animovat, musí smeknout před uměním Doroty Kobiely a Welchmana k ukočírování tolika lidí a minut v tak šíleném zápase. Navíc to má příběh, který retrospektivně, detektivně sleduje jednu nitku a drží člověka v pozoru. ()

janahorova 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se příběh trochu nechytal, rozjel se později, ale pak už to bylo zajímavé, to problikávání mi u tak dlouhého filmu už trochu vypalovalo oči, provedení super, a v kinech takový film nebyl tak minimálně 10 let. Doporučuji ()

AgnesDee 

všechny recenze uživatele

Naprosto přenádherná animace, na které si všimnete té spousty práce a píle, která byla rozhodně potřeba. Také se dá zachytit spousta mistrových obrazů, pokud je znáte. Zvolené téma je taky skvělé, van Gogh je jedna velká záhada, a jsem ráda, že o něm natočili film. Občas mi teda přišlo divné, že hlavní hrdina za někým přijde, zmíní van Goghovo jméno a lidé mu o něm vypráví, i když by to normálně situace nevyžadovala. Ale chápu, nějak se ty příběhy divák musí dozvědět, aby se došlo k závěrečnému rozluštění. Tenhle film by ale měl vidět každý, kdo miluje umění, van Gogha a impresionisty a doufám, že to získá Oscara za animaci. ()

PAVLIS 

všechny recenze uživatele

Animace ala van Goghovy obrazy je sice zajímavý nápad, ale že bych z něho byl nějak ohromený, říci nemůžu. Naopak někdy dělá víc škody než užitku, když nedostatkem detailů zabíjí obličejovou mimiku postav. Víc mě zaujal životopis pojatý jako detektivka, odehrávající se rok po malířově smrti. Věděl jsem, že van Gogh trpěl depresemi a zabil se, ale netušil jsem, že je okolo jeho skonu tolik nejasností. Proto škoda, že je pro tuhle detektivku důležitější navozování scén z malířových obrazů, než dynamika vyprávění. ()

boombang 

všechny recenze uživatele

Dílo, které setřelo hranici mezi filmovým a výtvarným uměním. Film, který odteď stoprocentně nebude chybět v žádných knihách o dějinách světové kinematografie. Film, který bere dech a z jehož nádherné formy až bolí hlava. Po delší době FILM, který změnil historii. Forma za 10 bodů, obsah za 4 body z pěti. Vincente, děkuji! ()

Welulu 

všechny recenze uživatele

Tady má člověk radost doslova z každé vteřiny. S každým záběrem sledujete umělecké dílo, byť jde třeba jen o dvě postavy tlachající u ohně. Tenhle film je pro mě skvost, který nemá obdoby a zároveň toho nabízí mnohem víc než geniálně pojatý vizuál. Jedno z nejlepších filmových překvápek za posledních pár let. ()

fleshbekr86 

všechny recenze uživatele

Scénář je skutečně hezký, ale co naprosto vede je vizuál, kde vidíte rozpohybované obrazy tohoto mistra. Nemám ponětí, jak to všichni ti zůčastnění malíři dělali, ale výsledek je po vizuální stránce jedním z nejúchvatnějších děl v celé historii kinematografie. Toto už těžko někdo napodobí! ()

Kortexo 

všechny recenze uživatele

Tady forma jasně vítězí nad obsahem.Film, který nepřináší žádné nové informace, které jste si nepřečetli nemohli přečíst v časopisech, nebo neslyšeli v dokumentech.A rozhodně stojí za to film vidět a ocenit úžasnou práci, kterou na něm autoři odvedli... ()

Demonn 

všechny recenze uživatele

Připomínalo mi to nějakou starou dobrou počítačovou adventuru, kde se člověk střihem přesune z místa na místo a když na místě nic nevyřeší, přesune se dál a pak se zase vrátí a tak pořád dokola. I vizuální stránka podporovala dojem, že se jedná o počítačovou hru a dokonce i dialogy byly, jako kdyby z adventury vypadly. Takže se dá ve zkratce říct, že forma zvítězila nad obsahem ale vzdávám hold všem umělcům, kteří se na tom podíleli protože to muselo být velmi pracné a postava Van Goga si jistě zaslouží pozornost a tajemství jeho smrti mě udrželo v napětí až do konce. Vzhledem k tomu, že mě z toho po pěti minutách bolely oči, nemůžu dát víc než 65%. ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama