Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (295)

Mr_Corny 

všechny recenze uživatele

Hotový masterpiece oživený ako sám Lazar v hrobe, prechádzajúci sa svetovou galériou. Dá sa niečo vytknúť viditeľným ťahom štetca na natiahnutom plátne? Farby tak živé, podmanivé a opojné, ako slamové víno - víno na slame zrodené. ()

Anetulicek 

všechny recenze uživatele

Skutočne náročné spracovanie a obdiv voči tvorcom ma donútilo, aj napriek tomu, že som na začiatku strácala, zadať tomuto umeleckému dielu (lebo to aj je ) za 5*. Okrem toho, že Vincent Van Gogh je môj najobľúbenejší maliar, páčil sa mi vyrozprávaný príbeh, herci a teda kresby bolo krásne rozoznať, čo ma najviac potešilo bol konečný súhrn, zabalený v knihe. Krásne a výnimočné... ()

Lukys 

všechny recenze uživatele

I když se i v tomto případě film přidává do škatulky mezi ostatní snímky, u kterých forma vítězí nad obsahem, postupem času dokáže přesvědčit, že krom malířů si mákli i ostatní tvůrci. Dokonalý a hlavně originální vizuální požitek to sice nepřekovalo, ale i tak se jedná o nadprůměrně napsaný životopis, kterému ke konci přijdete na chuť. Příběh si hraje na takovou menší detektivku, která i přes svoji nepříliš velkou atraktivitu a objemnost zápletky nevyzní nudně, zároveň díky krátké délce a udržování divákovi pozornosti v dění. Postavy ani hudba bohužel neohromí skoro vůbec. Hlavní postava je fajn sympatický chlapík, ale ostatní nijak nezaujmou ani nedostanou dostatek prostoru. A hudba? Ta se tu objeví tak na tři minuty a uslyšíte ji prakticky v každém druhém filmu. A co vizuál? Zkráceně...Jestli akademie nedá filmu cenu za nejlepší vizuál, tak (bez prominutí) to jsou slepý barbaři :) ()

HellsAngel 

všechny recenze uživatele

Originálne čarovné vo svojej forme, a zároveň krásne jednoduché, no o to dojemnejšie vo svojom obsahu. Našim poľským susedom patrí veľké uznanie. Skvelá práca a len tak ďalej! ()

cinemafil 

všechny recenze uživatele

Nápad natočit film o malíři tak, že jeho obrazy oživnou na filmovém plátně je unikátní. Co na tom, že scénář je vyumělkovaný a klouže po povrchu. Vincent byl složitější postavou, něž film naznačuje. V filmu vystupují oživlé obrazy postav - Gaucheta, listonoše, Moulina. Pátrání po okolnostech smrti malíře budí zájem o jeho dílo a život. Vincentův vztah k bratrovi by vydal na další film. Snad se najdou filmaři, co to pochopí. 4* ()

pold 

všechny recenze uživatele

1. Někdo se na tom strašně nadřel. 2. Určitě má smysl se na to podívat - jako oslava manuální animace a VanGogha je to rozhodně pozoruhodné. 3. Ovšem nelze pominout několik podstatných výhrad, které k filmu lze mít. Scénář je na úrovni jako by ho napsalo dítě - a vyplýtvat takovou dřinu na takhle odfláknutý scénář mi přijde škoda. Hochštaplerský škleb hlavního hrdiny ve žlutém sáčku je dost otravný. Některé scény úplně řvou, že byly do filmu na sílu nacpány na sílu jen proto, aby se dal "rozhýbat" další obraz. Ale především - možná je to jen můj problém, ale Goghovy obrazy na mne fungují jinak, ne zblízka, ale s odstupem, takže "rozpohybované" obrazy se leckdy, přes šílenou pracnost takové animace, pro mne změnily v nepřehledný chaos kde jsem měl problém zachytit, co se vlastně na plátně děje. ()

Montcalm 

všechny recenze uživatele

Samotný dej ma až tak nenadchol, zato ten skvelý nápad urobiť film ako olejomaľbu je úžasný. Vizuálnu stránku filmu som si doslova užíval a sledoval každý detail. ()

herbess 

všechny recenze uživatele

Vizuální orgasmus, poselství zdrcující. Nestalo se mi, abych celý film probrečel, tak jako při tomhle filmu. Smutný příběh vykořeněného génia, který toužil obstát a být milován. ()

Doggie773 

všechny recenze uživatele

Tento snímek je už uměním sám o sobě. Zpracování je velmi originální, je to jako kdyby jsem se dívala na obživlé obrazy van Gogha. Tento film se tvůrcům moc povedl. Je to jedinečné podívání do života jednoho z nejznámějších umělců na světě velmi originálním pojetím. ()

BroDan270 

všechny recenze uživatele

O technickej stránke filmu nie je treba ani diskutovať. Dokonalá pastva pre oči, z ktorej by som nedokázal spustiť zrak ani na sekundu bez následných výčitiek. To však nie je to jediné, čím film oplýva. Nádherne vyrozprávaný príbeh van Goghovho života a smrti, do ktorého tvorcovia vložili celé srdce. Inak si neviem vysvetliť pocity, ktoré ma počas (ale hlavne po skončení) filmu ovládli. Smútok, šťastie, blaženosť, dojatie... a to všetko naraz. Loving Vincent ma chytil za srdce a zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Zajímavé, jak se podařilo tvůrcům v podstatě z ničeho udělat příběh a dokonce se člověk těší na konec, který čeká. Malby jsou krásné a zakomponování van Goghových děl dává filmu hloubku. PS: a té náročnosti při malbách, to až nechápu a trošku i obdivuju trpělivost a komplexnost. ()

PanPyzamo 

všechny recenze uživatele

S láskou Vincent je nádherný film a to díky své stylizaci, která je úchvatná. Film je nádherně naanimovaný a vypráví nám pěkný příběh s fajn soundtrackem. Jediné mínus je snad to, že film je ve formátu 4:3, což na jednu stranu chápu, protože by bylo náročnější animovat do větších rozměrů, ale i tak je to škoda. 8/10 ()

ReactLotus 

všechny recenze uživatele

Samovražde predchádza cca 20 neúspešných pokusov. Neviem, koľko ich mal Vincent, ale napokon predsa len zomrel. Aj keď, špekuluje sa, že ho v skutočnosti niekto úmyselne/náhodou zastrelil. Pravdu sa asi nikdy nedozvieme. No na tom už veľmi nezáleží. Isté je, že Vincent trpel depresiou a je považovaný za jedného z najväčších maliarov všetkých čias. Ak si otvoríte na Wikipedii článok o depresii, uvidíte v ňom práve Goghovu maľbu The Sadness Will Last Forever. Tento snímok, ktorý je celý ručne maľovaný, vzdáva VVG poctu a uvažuje, ako to vlastne s jeho smrťou bolo. Príbeh je, na to ako je jednoduchý, veľmi dobrý. Oboznamuje nás s jeho smutným, chvíľami radostným životom. Je pekné, že sa o ňom človek môže dozvedieť aj takto cez film (cez film, ktorý je možno viac umelecké diel ako príbeh), ako len z literatúry, prípadne dokumentov, ktoré bývajú často nudné. Animácie/kresby sú podarené, dokonca aj cz dabing je skvelý a tá hudba, silno emotívna, depresívna, proste nádherná. Núti nás samých premýšľať nad životom, či sme šťastní, čo má zmysel, v čom tkvie krása/bolesť v bytí… Na konci filmu vám je iba ľúto, že tie pocity, túžba a snaha zomrieť, temnota v duši môže byť v každom z nás… “How much sadness there is in life. Still, it won't do to become depressed, one should turn to other things, and the right thing is work, but there are times when one can only find peace of mind in the realization: I, too, shall not be spared by unhappiness.” - Vincent van Gogh ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Tento film je skutočnou poctou Vincentovi van Goghovi. Prostý príbeh odovzdania posledného listu van Gogha jeho adresátovi sa mení prostredníctvom hlavného hrdinu na pátranie po príčine smrti dnes svetoznámeho maliara. Nie je to žiadna nervy drásajúca detektívka, ale scenáristi doň vplietli jemné detektívne pradivo. To čo posúva tento film na úplne inú úroveň je na prvý pohľad vizuálne spracovanie, kde takmer každá scéna je akoby van goghovým obrazom. Technikou tak film pripomína český film Alois Nebel, ktorý však výtvarne nepoužíval žiadny konkrétny maliarsky štýl a bol čierno-biely. ()

Le.noire 

všechny recenze uživatele

Dejove nudny? zhrzene komentare divaku z multiplexu co ji v kine popcorn.... namatkou jedno z hodnoceni takoveho divaka 4 hvezdy pro andela pane 2 apod... takze jinak - od zacatku dokonce jsem mel pocit, ze chci mezi barvami zit a nevyjit do realneho sveta. mozna i proto, ze sam maluji. Hollywoodska detektivka se nekona (bohuzel mr popcorn), ale dej projde nekolika vyraznymi zvraty, ktere zmeni pochopeni celkoveho deje az uplne nakonci snimku. Misty mrzelo, ze bylo poznat rozdilne malby ktere najednou nebyly ve ''stejnem'' stylu a odstinech, ale to si necvicene oko lajka v podstate nevsimne. Krasny soundtrack doplnuje celkovou atmosferu filmu ze krere je opravdu citit umelcuv zmar, ktery je vypraveny nekolika postavami, ktere postupne skladaji pribeh do sebe jednotlivymi scenami, ktere vidi ze sveho uhlu pohledu... ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama