Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (295)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Animace tohoto filmu je skutečně jedinečná, ale ukázalo se, že tohle je film, který je možné sledovat i kvůli příběhu, protože poslední Vincentovy dny jsou zde podány v podstatě jako detektivní příběh o tom, co se stalo, i když výsledek nemusí být pro každého naplňující. Přesto je to rozhodně film, který si zaslouží pozornost. ()

..Lucas.. 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásné a hodně originální, bohužel příběhově slabší. Ale opravdu velké plus za zpracování, něco takového se jen tak nevidí a toho si na Loving Vincent cením nejvíc. ()

Mikita 

všechny recenze uživatele

Oživení jen pár let starých závěrů o Goghově smrti dává možnost udělat z uměleckého díla lehce i detektivku. Snímek se pak stává zajímavým nejen díky výborné animaci, ale i díky netradičnímu pojetí příběhu o životě a smrti úžasného malíře. Bohužel jsou místa, která trochu trpí rozvleklostí a pomalejším tempem, ale jinak je to celé tak netradiční, že stojí za opakované puštění. A hned vás přepadně chuť přečíst si všechny jeho vydané dopisy. Musel to být nejen neobyčejný umělec, ale i člověk. ()

major.warren 

všechny recenze uživatele

S láskou Vincent je detektivka a animák v jednom. Takhle se na to musí. Pro mě jeden z nejsilnějších filmových zážitků roku 2017. Zcela jedinečný a dokonalý "ručně" natočený animovaný film o posledních dnech života velkého umělce Vincenta Van Gogha a následném střetu událostí a teorií. Když jsem se dozvěděl, že film byl připravován sedm let a 100 světových umělců každý záběr ručně namalovalo na plátno, a že postavy byli točené se skutečnými herci a následně zabarveny, tak jsem si řekl, že takového filmu si opravdu cením, a hlavně jeho tvůrců, avšak celé to působilo spíše jako jeden velký experiment, než ucelené dílo. Zfilmovat život jednoho z největších umělců všech dob a ještě v animované verzi jeho vlastních děl je jedinečný nápad. Životy mnoha malířů jsou ve filmovém zpracování opravdu zajímavé. Egon Schiele, Francisco Goya či právě Van Gogh. Na filmy o těchto lidech chodím opravdu rád a zejména u Egona Schieleho jsem byl doslova unesen. Nechci stejně skvělý film Egon Schiele urazit, ale tou vnitřní poetikou bylo S láskou Vincent ještě o něco silnější. Schiele měl ale zase silnější, jak vnitřní, tak vnější vyprávěcí linie. Tím nechci říct, že S láskou Vincent, který byl ještě k tomu ručně malován, byl vystavěn hůře. Egon Schiele ho u mě o takových 5% porazil, ale to vůbec nevadí. Musím říct, že S láskou Vincent mohu po umělecké stránce přirovnat k hrané klasice Žízen po životě s Kirkem Douglasem. Duo Dorota Kobiela a Hugh Welchman se filmu skvěle zhostili a napsali výrazný a opravdu skvostný scénář, jenž kombinuje rysy experimentálního animáku a temnou detektivkou. Jednotlivé záběry byly jako Van Goghova galerie. Herci v čele s Douglasem Boothem a skvělou Saoirse Ronan byli všichni skvělí - jejich překreslení bylo fantastické. Bylo krásné vidět právě Van Gogha v barvě jeho vlastních děl. Clint Mansell je skladatel, kterého moc nemusím, za tento film bych ho ale nominoval na Oscara pro nejlepší hudbu. Hlavní téma The Night Cafe bylo překrásné. Přeji filmu, aby v kategorii animovaný film zvítězil, i když to bude s neméně skvělým Cocem velký boj. Tenhle film stojí hlavně na příběhu. Není to životopis. Je to film o teoriích, lásce, smrti, psychologii, a podává nám pozoruhodně obraz a poslední okamžiky života jednoho z největších umělců. Je to drsný, něžný a dech beroucí film zároveň. Finální scéna byla jedinečná. Délka je ideální. Ke konci to začne být lehce zdlouhavé na dialogy, ale stejně jde o fantastické dílo kterého si budu velmi považovat. Opravdu si cením těch, co ho kousek po kousku poskládali k sobě. U mě to nejlepší hodnocení. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky výtvarného umění povinnost, pro milovníky nevšedních metod animování také. V některých momentech jsem měla pocit, že se dívám na skutečné "živé" herce. Přiznám se ale, že samotný příběh, tedy vyšetřování van Goghovy záhadné smrti, mě tolik neoslovil. ()

Vědma 

všechny recenze uživatele

Jaký by to asi musel být obsah, aby se vyrovnal této formě. Většinou si člověk na originální animaci časem zvykne a přestane ji vnímat. Ne tak zde. Rozhýbané obrazy fascinují od začátku až do konce. Pravdou je, že se film až moc zabývá smrtí, ale tím se dozvíme mnohé i o životě. Pavel Bobek zpívá v české verzi písně, která zazněla na konci "... a svět tě tak trýznil, tvou lásku splácel zlým, jen černé vrány nad hlavou ctí tvou mysl bolavou - svět nazval velkou vášeň šílenstvím... " ()

PP66 

všechny recenze uživatele

Film malovaný rukou van Goghovou, ručně stem umělců, je trochu i detektivkou mapující jeho smrt, jeho duši, jeho srdce. Pro mě i vzpomínka na Museum d´Orsei, a na jeho předchůdce, mé milované impresionisty.... Krásná artovka! ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Na pozadí jednoduché detektivky vidíme svět, ve kterém se pohyboval Vincent van Gogh. Výsledky pátrání dle relevance: 1. Vincent se postřelil nešťastnou náhodou (doctor Mazery správně tvrdí, že se nikdo nestřelí do břicha, aby umíral několik dnů v bolestech), 2. Vincent byl zastřelen (proti oběma "podezřelým" jsou jen indicie), 3. Vincent se střelil do břicha sám, protože byl jiný (tj. divný)... Zajímavější tedy bude nejspíš výtvarná stránka filmu, která nás vtáhne do děje spolehlivěji než příběh. Proč nás Mistrovy obrazy tak fascinují (nestydím se zde použít toto nechutné sloveso)? Je to proto, že se nám jeho obrazy líbí samy o sobě (to je ovšem triviální výpověď) nebo bychom také chtěli vidět svět jeho očima? Pozn.: Na IMDb 335 čtenářů z 336 považuje za užitečnou informaci, že tohle je "The world's first fully painted animation feature". Alois Nebel je zřejmě dělaný stejnou či podobnou technikou, která je tu ale (bohužel) samoúčelná. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Počítala jsem s tím, že tento film bude více vizuální než dějový, proto nejsem zklamaná. Právě naopak přidávám jednu hvězdu za nádherné výtvarné zpracování, za tu neskutečnou uměleckou a mravenčí práci více než 100 malířů, tvořících olejovými barvami. Za snahu věrně zobrazit všechny postavy podle získaných archivních fotek a Vincentovy tvorby. Přecházení z barevné současnosti do černobílé minulosti se mi také moc líbilo. I hudba je dobře zvolena, zaujme, ale neruší. Oceňuji hlavně originalitu a velkou odvahu, s jakou se tato koprodukce povedla. Je to film pro lidi, kteří mají rádi výtvarné umění a obdivují obrazy Vincenta. Kouzelný zážitek, který mi připomněl, jak je fajn, že se u nás roční období střídají, i když počasí dokáže pozlobit. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* V tomto filmu jeho estetická stránka přebíjí veškeré ostatní atributy filmu a bohužel příběh mi taky nepřišel nijak nosný ani lákavý. Myslím, že na horším pochopení a pocitu z filmu měly velký vliv titulky, které odváděly pozornost od obrazu a s českým dabingem bych si ho mohl vychutnat víc, když už jsem nebyl obdařen slušnou znalostí angličtiny, či polštiny. Jednou se k němu asi vrátím, ale teď mu nedokážu dát víc než tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 0 /// ART: 2 /// STYL: 3 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

filmů.kde forma válcuje obsah je spousta,ale v tomhle případě je to jeden z nejvýraznějších rozdílů,který jsem kdy viděl.Dějově je totiž Loving Vincent něco co mě osobně absolutně nezaujalo,uspávalo a nebavilo.Nebýt již zmiňované formy,která je skvělá a má svoje kouzlo a jít o "normální" film,pravděpodobně bych vůbec nedokoukal.Děj 40 %,forma 80% - výsledek 60% ()

johny89 

všechny recenze uživatele

Toto nemá obdoby. Pro mě je rozhodně jeden z nejzajímavějších počinů, co jsem kdy ve filmu viděl. Každý záběr z by mohl být vystaven samostatný obraz v galerii. Zpracování je doslova dechberoucí a autoři se nebojí ani velice složitých záběrů, kdy probíhají průlety krajinou, mění se perspektiva i postavy. Nicméně forma, jak je film udělaný, není zdaleka jediná jeho přednost. Scénář filmu je totiž opravdu dobrý, navíc reflektuje skutečné události a některé záběry přímo vychází z obrazů Van Gogha. Je to přesně jeden z filmů, kdy se po jeho skončení půjdete začíst na wikipedii o Van Goghovi. Kdyby bylo na ČSFD šestihvězdičkové hodnocení pro výjimečné filmy, tenhle by ho rozhodně dostal. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Vizuálně je to opravdu krásně natočené dílo, které už jenom kvůli své výtvarné stránce stojí za shlédnutí. Tleskám všem malířům, kteří se na tom podíleli a vytvořili něco tak dokonalého. Jenže to je asi vše, co je na filmu dobré. Příběh nemá duši, nemá jiskru, emoce ani napětí. Je to prostě jen dějová linka, která běží v jedné rovině a já se u toho dost nudila. Navzdory skvělým hercům, skvělé vizuální stránce a i celkem dobré hudbě mě mrzí, průměrné hodnocení, ale vyšší si u mě film nezíská. ()

joker.george 

všechny recenze uživatele

O van Goghovi jsem měl díky různým dokumentům povrchní povědomí, ale snímek ho moc neprohloubil, protože představil ty nejznámější a zajímavé události z jeho života. Dal by se tím vinit přímočarý příběh, ale ten měl jiný cíl. Chtěl totiž složit poctu holandskému malíři a jeho dílu a v tomhle ohledu uspěl na výbornou a úctyhodně mu složil poklonu. Naštěstí tu je také dost filmových kvalit. Grafická stránka je nádherná, byl jsem jí uhranut a dokázal bych ji klidně sledovat déle. Stejně důležitá pro mě však byla i hudba, která byla s malbou v harmonii a spolu vytvořily ten opojný dojem, který z filmu mám. A také detektivní stránka dokáže udržet pozornost. (Brno, kino Scala) ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jako, ta animace musela dát skutečně zabrat a člověk ji ocenit prostě musí, protože vypadá úžasně (když tedy pominu některé černobílé sekvence působící jako nějaký laciný animační efekt). Forma zde sice pochopitelně vítězí nad obsahem, ale ono by to sotva bylo vyvážené. Hlavní je, že nějaký obsah to má, i s pár filozofickými větami a syžetem trochu připomínajícím Občana Kana (tématem cestovatelského pátrání hlavního hrdiny po odhalení jedné malé záhady nedávno zemřelého člověka). Místy se to sice táhlo, ale nakonec mě to vtáhlo do děje a závěr mi přišel celkem silný. I tak ale nadšený nejsem, protože to nebylo tak silné, jak mohlo být. Možná by bylo zajímavé vidět, jak by v tomhle stylu vypadal film jen o životě Vincenta van Gogha, ale toho se už asi jen tak nedočkáme. Každopádně o životě Vincenta van Gogha (mého oblíbeného malíře, btw) se mi víc líbil film U brány věčnosti, který je podle mě jedním z nejfilozofičtějších filmů za minimálně posledních 15 let a kdyby nebyl tak příšerně natočený, možná už mi visí v TOP 10 oblíbených filmů. Ten totiž měl neskutečnou sílu po celý film - a to právě tady chybí. Ale i tak bych S láskou Vincent označil za povedený film a rozhodně je i divácky vřelejší, než U brány věčnosti. Jen nevím, jak moc se to dá brát jako výhoda :-) Slabé 4* ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Od pohyblivých obrázkov k rozpohybovaným obrazom. Nový level vzájomného ovplyvňovania sa filmového a výtvarného umenia. Za príbeh (priam detektívne pátranie po stopách Vincentovej smrti) 3*, za to inovatívne spracovanie minimálne 4*! ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Vizuálně nádherné a jedinečné, obsahově naprosto nezajímavé a podprůměrné. A jelikož je obsah to, co mě zajímá u filmů na prvním místě, je o hodnocení rozhodnuto, protože je to jako obvykle nudná biografie člověka, který mě nezajímá. 45% ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama