Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (294)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Velký tvůrčí vklad ve vizuální formě (ten nápad je zkrátka výborný), ale nějak se tomu nedaří rozbít statičnost inspirujících obrazů. Většinou to působí jako neživotné výukové video do anglického jazyka. 60% ()

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné dílo. Je skoro až těžké vnímat příběh a nebýt jen čistě okouzlen stylem, nápadem a především provedením tohoto geniálního díla. Van Gogh byl vždycky zřejmě depresivní příběh, který bude pokaždé znít tvrdě a smutně, ale v tomto podání se to posouvá na úplně nový rozměr. Poláci opět dominují i s určitou anglofonací tohoto filmu, což se ukazuje jako skvělý krok. Až možná Coco je super disneyovka, tak tomuto nesahá ani po kotníky. Dozvuk tohoto filmu jen dokazuje, že koncept těchto cen je zastaralý a nemá ani z poloviny potřebného vkusu na hodnocení filmografie. ()

jefff 

všechny recenze uživatele

Krásný film, kde je potřeba v prvé řadě ocenit neuvěřitelnou práci všech zúčastněných. Obrazová technika byla nádherná a neomrzela až do posledního závěru. Škoda jen, že nebylo použito vícero Goghových motivů a obrazů. Příběh pěkný, poetický s působivou hudbou a citem pro atmosféru. Tohle se našim severním sousedův opravdu povedlo. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Revoluční a krásné vizuální zpracování hraje v diváckém zážitku prim, ovšem ani obsah snímku na tom není marně a hloubání nad Van Goghovým životem a smrtí působí v kombinaci s uměleckým vzezřením filmu opravdu poeticky a dodává nikterak objevnému, ale přesto funkčnímu dění další rozměr a tvoří společně jedinečný a nezapomenutelný zážitek, na který vaše oči jen tak nezapomenou. ()

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Mám pocit, že forma předčila obsah. Většina anotace je o formě, jen tak dvě věty o obsahu. Většina lidí se opájí vizuálem a já tohle na filmech taky mám rád. Ale v tomhle případě, jak by řekly mé kočky, prostě blejskátka… pro oči… nechytlo mě to. ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Pohádkově zázračný hold umělci, který nebyl oceněn ani pochopen dokud žil. Okouzlující a láskyplná pocta tvůrců filmu Vincentu van Goghovi. Namalovat ručně celý film olejovými barvami na plátno? Užasná práce, před kterou jen s obdivem hluboce smekám. Vincentův život plný tajemství, bolesti, smutku i radostí k nám promluvá jen tahy jeho štětce s paletou jeho nádherně zářivých barev. I když si odmyslím jedinečný vizuální dojem, nezbyde pro mne jen pouhý detektivní příběh. Pátrání po tajemné smrti VvG postupně odhaluje nejen složitost lidské duše, ale i její sny, touhy a krásu světa ... a hvězdy nade všemi. ()

Melios 

všechny recenze uživatele

"Dve srdcia jedna myseľ" Všetky filmy sa môžu ísť oproti tomuto umeleckému dielu zahrabať! Tak krásny film som ešte nevidel. Príbeh je skvelý ,originálny ,dojemný a zároveň sa o živote Vincenta Van Gogha dozviete o niečo viac. Vo filme sa zobrazujú Vincentove obrazy ,ktoré sú skvelo zakomponované do deja a príjemne prekreslené. Film si ,ale naplno neužijú kritici surealizmu (,čo u mňa načisto nehrozí). Tomuto filmu sa podarilo na 100% úplne všetko a tvorcom držím palce do budúcna. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tohle šlo bohužel uplně mimo mě... Oceňuju barevnou rozmanitost těch "maleb" nebo jak to vlastně vytvořili. To, že film dělali cca 10 let značí, že to musela bejt fakt piplačka. A tohle se mi jako líbilo dost. Co už bylo o poznání hoší, tak ukrutně nudný vyprávění, který mi bylo předhozeno. Nějak nechápu to, že když 100 kreslířů se doslova se.re s každým obrázkem tak dlouho, no a pak to někdo zazdí takle nudným příběhem... TO mi hlava nebere. Obrázky teda na jedničku, zbytek na 5... ()

James87 

všechny recenze uživatele

Film zaujme především zpracováním, chvilku jsem si musel zvykat na ten obraz, ale povedlo se. Jestli se o Goghovi dozvíte něco nového? Záleží, co o něm víte. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je to jiný, je to celý tak jiný a neokoukaný, až musím říct, že je to vlastně dobrý. Samozřejmě malíři a tvůrci mají můj obdiv, dát ten vizuál takhle dohromady, rozpohybovat to a ještě ukázat ta nej díla od jednoho z nejvýznamnějších malířů v dějinách, to klobouk dolů. No, že je příběh malinko slabší, mně ani nevadilo. Je to taková detektivka, kde se snažíme spolu s postavama poskládat mozaiku a o smrti V. van Gogha, nicméně máme k dispozici takřka celej jeho životopis, od dětství až po onen osudný den. Nemůžu ale rozhodně říct, že bych se nudil, přišlo mně to zajímavý a ta hodina a půl utekla poměrně dobře. Jako pocta tomuhle umělci je to velice důstojný. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Žáci v některých momentech překonali svého učitele. Tak krásné byly vizuálně některé momenty v tomto netradičním filmu... Zejména ze začátku mě to ale velice nebavilo a celkově mi to přišlo mnohem delší, než to ve skutečnosti bylo. ()

Sygi 

všechny recenze uživatele

Příjemná a originálně zpracovaná detektivka, která si po většinu času vystačí bez samotného Van Gogha. To se mi líbilo, stejně jako gradující zápletka a pohrávání si s alternativní verzí Van Goghovy smrti (která mj. dávají smysl). Příběh a jeho vyprávění však čas od času probíhal až moc šablonovitě. Retrospektiva k dokreslení dojmu situací, o nichž se ve filmu mluví, byla jistě na místě, ale např. přímočarý popis Vincentových začátků a jeho cestě k malířství mi přišla jako lazy writing. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Už jen za tu "olejovou" animaci si zaslouží tvůrci obrovskou poklonu a dost možná i Oscara. S příběhem už to je trochu horší, přišlo mi, že se mentalita Van Gogha probírá po celý film, ale nikdy to nezajde do hloubky. Navíc mě mrzí, že se jedná čistě o děj, kdy je Van Gogh už po smrti. Jeho nepřítomnost vidím jako nevyužitý potenciál v dokreslení jeho složité osobnosti. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Jedna staršia pani sa po odchode z kinosálu zmohla len na “neskutočné“ a mala pravdu. Stovka maliarov sa postarala o nevšedný zážitok, keď prepašovala desaťtisícky hodnotných diel do jedného celovečerného filmu. A veruže ide o náročnú úlohu, nakoľko sústrediť sa na detektívku pri toľkých pohyblivých olejomaľbách nie je vôbec jednoduché. Možno to tušili aj samotní umelci, preto poňali početné flashbackové scény čiernobielo, a teda bližšie tomu čo už poznáme. Aspoň ja som pri týchto výletoch do minulosti podvedome preradil na nižší záťažový stupeň, aby som pri návrate späť mohol zbystriť zmysly aké každým záberom kráčali naprieč zisteniu, ktože to siahol legende na život. Nadčasové, revolučné, dovtedy nikdy videné a zrejme už nezopakovateľné, držím palce na Oscaroch. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Originální a osobitá malířská animace a poetika, kde snad každý záběr lze zastavit a pověsit na zeď. Líbila se mi i krásná hudba. Snímek docení spíše umělecky zaměřené publikum, které neodradí mírně vyšší divácká náročnost. 85 % ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama