Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (295)

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Ta forma je parádní, navíc jsem si ten film šetřil až po přečtení knížky od Irvinga Stonea..ale přesto prostě mírné zklamání, že jde jen o slabou detektivku, která na konci stejně tak nějak vyšumí do ztracena. ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Jedna staršia pani sa po odchode z kinosálu zmohla len na “neskutočné“ a mala pravdu. Stovka maliarov sa postarala o nevšedný zážitok, keď prepašovala desaťtisícky hodnotných diel do jedného celovečerného filmu. A veruže ide o náročnú úlohu, nakoľko sústrediť sa na detektívku pri toľkých pohyblivých olejomaľbách nie je vôbec jednoduché. Možno to tušili aj samotní umelci, preto poňali početné flashbackové scény čiernobielo, a teda bližšie tomu čo už poznáme. Aspoň ja som pri týchto výletoch do minulosti podvedome preradil na nižší záťažový stupeň, aby som pri návrate späť mohol zbystriť zmysly aké každým záberom kráčali naprieč zisteniu, ktože to siahol legende na život. Nadčasové, revolučné, dovtedy nikdy videné a zrejme už nezopakovateľné, držím palce na Oscaroch. ()

orkadimenza 

všechny recenze uživatele

Zde se píše historie. 66 960 olejomaleb-> zhruba 712 maleb na minutu filmu-> 12 snímků na jednu vteřinu. Každý ze 125 umělců vytvořil průměrně přes 500 originálů. Na toto nestačí říci jen "dobrá práce". Snímek samotný pojednává spíš o posmrtném zkoumání záhadné osoby Vincenta van Gogha než o jeho díle, ale dalo by se říci, že jeho dílo je divákovi představeno onou zvolenou formou. I při svých 94 minutách nikam nespěchá, nese se na vlně poklidné melancholie a předkládá výpovědi jednotlivých postav z vesničky Auvers-sur-Oise. Bohužel mě minula výpovědní hodnota filmu jako celku aneb známé "co tím autor chtěl říci". Je mi jasné, že se v první řadě jedná o poctu van Goghovi, ale abych pravdu řekl, více mě zaujalo dílo autorů filmu než samotného uměleckého velikána, o jehož dílo jsem se dosud nezajímal. Přesto bych velmi rád ocenil silnější vyústění, jehož při zajímavosti van Goghovi osobnosti bez pochyby šlo docílit. K silnějšímu hodnocení se nakonec přikláním díky obdivu k výše zmíněným číslům a významnosti snímku jako milníku ve světové kinematografii. 70% ()

angloumene 

všechny recenze uživatele

Na Vincentovi mě zaujalo hlavně to obrovské množství práce velké skupiny evropských umělců, kterým se skutečně podařilo něco jedinečného. Velkým překvapením je, že film funguje dobře také z obsahového hlediska. Pátrání po Vincentově smrti má spád a divákovi nabídne řadu nejrůznějších pohledů nejen na umělcům odchod, ale také na jeho osobnost. Celkově se jedná o citlivé uznání Van Goghova génia, které je zároveň divácky velice přívětivé. ..."Myslím, že kdyby Van Gogh žil, byl by za takový film rád"... ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

Komplexná pocta majstrovi. Autorom tohto originálneho umeleckého diela, ktoré ďaleko presahuje hranice filmu, sa podarilo zachytiť krehkosť a svojráznosť života. Presne tak, ako to robil Vincent. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Velmi těžko se hodnotí, protože je to vskutku originální film...ale bohužel použitá technologie olejomaleb se neustále třepotá a ze začátku působí hrozně rušivě, taky děj se v podstatě omezuje pouze na objasnění van Goghovy smrti. Co se nedá filmu vytknout je snaha o vzdání holdu tomuto velkému umělci- i když při vší úctě k umělcům co to tvořili, je zjevné, že van Goghovi nesahají ani po paty. Kupodivu se mi víc líbily černobílé pasáže, než přeplácané barevné. Kladem filmu je rozhodně Saoirse Ronan, na kterou se těším v Mary Queen of Scots ...Jinam můžu rozhodně doporučit, ale je možné, že někdo zůstane zklamaný...70% ()

Milodar 

všechny recenze uživatele

Chápu, že to bylo děsně pracný, když přes sto lidí našmrdlalo tento film frejm po frejmu. Ale výsledkem je dle mého trošku rušivá, komíhavá věc s náběhem na epileptický záchvat. Více bych uvítal pohledy na Goghovy obrazy s přechodem do normálního hraného filmu. Alespoň by ty obrazy vynikly. Nápad opravdu oceňuji, ale výsledek není tak dokonalý, jak tady píšou místní nekritičtí kritici. Forma za mě 3*. Naopak bych vyzdvihl obsah, který (nebýt rušivé formy) byl decentní a zajímavý. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

No tak po technické stránce se tady bavíme skvostu! Hodně chválím volbu herců, to závěreční portfolio je výborné. Jak moc je příběh pravdivý nebo se drží reálií, je asi na každém z nás. Líbilo, bavilo, fajn, že to nebylo zbytečně dlouhé. Udělat z toho kriminálku byla super volba. Oceňuji především tu práci!! A myslím, že lepší odkaz a hold si nemohl tento za života nedoceněný umělec ani představit. ()

spageta 

všechny recenze uživatele

Velmi originálně zpracovaný životopis Vincenta van Gogha. Ani na chviličku jsem nedokázala odtrhnout oči od plátna, vizuální zpracování mě úplně nadchlo. Příběh podle skutečnosti, popisuje poslední dny Vincentova života, a retrospektivně nás vrací k důležitým událostem. Hvězdičku strhávám za poněkud rozvleklé dialogy. ()

simply 

všechny recenze uživatele

Nádherná vizuální stránka a jeden z nejorginálnějších filmů, co jsem kdy viděla. Na druhou stranu děj byl slabší a v půlce filmu jsem se přistihla u toho, že mě to vlastně moc nezajímá. Trochu mi to připomnělo Renesanci, kde taky forma vítězí nad obsahem. ()

MiaMahoney 

všechny recenze uživatele

Originální? To bezpochyby! Ale budu za urýpaného burana a s klidem prohlásím, že se mi na film díky tomu, jak byl natočen, dívalo vcelku špatně. Zpočátku, než oči přivyknou, je ten rozpohybovaný impresionismus dobrý tak akorát na bolehlav. Ale pokud to ustojíte, dá se to dokoukat, jen nečekejte žádné dějové terno. Hlavní postava se tak nějak potácí filmem z místa na místo, od osoby k osobě a z celého počinu je cítit silný lartpourlartismus. Což je škoda, nápad by to byl vcelku zajímavý, jen kdyby mohl stavět na silnějším základu a neutápět se ve formě. Takhle zůstanou ukojeni akorát fanoušci holandského Schmitzera a my ostatní, které nechávají impresionistické tahy štětcem naprosto v klidu, krčíme tak nějak rameny a asi si radši počkáme, až nějaký řádně zhulený režisér natočí Pičassovy odporné bordely na plátně, to se aspoň pořádně od plic zasmějeme. ()

Renfield 

všechny recenze uživatele

Oživlé van Goghovi obrazy, ale žádný náhled do jeho duše, "pouze" detektivní pátrání po příčinách jeho úmrtí a případném vrahovi. Svým způsobem originální příběh, který ovšem svým vystavěním těžce zaostává za dech beroucí formou. Právě díky animaci a s ní dokonale souznící hudbě bych pohled do Vincentovi duše a pochopení jeho démonů ocenil více než průměrnou detektivku. Nebo kombinaci obojího, nakonec ten náhled poskytlo pozdější At Eternity's Gate. 65% ()

Kamas 

všechny recenze uživatele

"Kdo jsem v očích většiny lidí.. Nikdo, nepříjemný člověk, žádná entita.. Někdo, kdo nikdy neměl a nikdy nebude mít žádné postavení ve společnosti, ve zkratce, ten nejnižší z nejnižších. No, i kdyby to všechno byla naprostá pravda, jednou moje práce dokáže, co tenhle -nikdo- měl ve svém srdci.." ()

PhillM. 

všechny recenze uživatele

Ohromné množství práce vložené do tohoto filmu mi připomnělo projekt Temný obraz, který taky spolykal neskutečně mnoho člověkohodin a... tehdy to tedy moc nedopadlo (protože scénář). Zde se oproti všemu očekávání díváme primárně na přímočarou detektivku (což nám distributor cudně tají), která je velmi velmi ukecaná. To jsem nečekal, film není vůbec o těch oživených obrazech. Ty, uznávám, působí jako magnet pro oko, aspoň ze začátku určitě. Jenže film táhne příběh o vyšetřování "případu" Vincentovy sebevraždy - a obrázky po jisté době přestáváte vnímat, protože sledujete děj. Vůbec to nemuselo být tímto způsobem animované celé, dokonce si myslím, že by kombinace hrané a animované podoby mohla působit líp. Čekal jsem to podstatně lyričtější, něco jako byl tento Stařec a moře, ve výsledku jsem ale dostal tuctovou detektivku (ale to já zase rád) v nezvyklém balení. ()

Copcorn 

všechny recenze uživatele

S láskou Vincent je vizuální orgasmus. Film mne uchvátil a v určitých chvílích jsem cítil i husinu. Tempo je zde trošku pomalejší. Otázkou však zůstává, jestli to tomuto majstrštyku uškodilo, nebo právě naopak.... Když to ale vezmu kolem a kolem, tak jsem filmu pro jeho vizuál ochoten odpustit prakticky cokoli. Jedinečný divácký zážitek o jedinečné historické osobnosti. ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama