Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (295)

Kiisaki 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy a FILMY. Možná jsem lehce zaujatá, protože mám pro Vincenta van Gogha slabost, ale tohle byl naprosto jedinečný zážitek. Když jde do každého rámečku tolik lásky a péče, musí z toho vzniknout něco nezapomenutelného. ()

PEZ 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerný film v histórii, ktorý je celý ručne nakreslený. Každý jeden filmový záber je jedno plátno nakreslené Van Goghovým štýlom. Kreslilo ho 100 umelcov. Forma je parádna a je skvelé, že sa striedajú farebné časti s čiernobielymi. Avšak obsah je dosť riedky, resp. "iba" v pohode a spolu s kľudným tempom má sedatívne účinky. Po dopozeraní som teda nebol sklamaný, ale okrem formy ma zároveň nič iné nijak zvlášť nezaujalo. Škoda toho, takto ostane film známy len kvôli experimentálnej forme. [#6/2018] ()

michald99 

všechny recenze uživatele

Úchvatný, leč prostý styl vyprávění mi výtečně sedl a i kdyby nebyl příběh naprosto perfektně vystavěn, stejně bych žasl každou scénu nad pětiletou prací stopětadvaceti výtvarníků, kteří tomuto filmu vdechli až nevídanou dávku života. Podtržené vynikající hudbou Clinta Mansella, která úspěšně dotváří magicky mysteriózní atmosféru, herecké výkony výrazně vystupují u všech hlavních postav. Opravdu příjemně se na to kouká i poslouchá a já jsem si nemohl přát víc. ||100%|| ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Je to dost nuda a zápletka mě moc nevtáhla do děje. Jako neznalec van Goghova díla jsem pointu pochopil až v závěrečných titulcích. Ta mi úsměv vykouzlila, ale může to obhájit tu hodinu a půl trvající nudu před tím? Provedení mě také příliš neuchvátilo. Nedokážu si představit, že by tímto stylem tvořila většina filmů. Nebylo to příliš snadné na sledování. ()

Saintcrux 

všechny recenze uživatele

Mila detektivka o vrazde/sebevrazde Vincenta Van Gogha. Stvrta hviezdicka je za mnozstvo prace, ktore bolo spojene s tymto filmom. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

TENTO KOMENTÁR MÔŽE OBSAHOVAŤ SPOILERY!!! Nečakal som, že na mňa tento snímok tak zapôsobí. Pred tým, než som to videl v kine, zistil som si o tom nejaké informácie a pozrel trailery. Až na spracovanie mi na tom nič také zaujímavé neprišlo. To sa však zmenilo po skončení filmu. A hneď vám vysvetlím prečo. Ten film má výborný a do posledného detailu prepracovaný príbeh interpretujúci Van Goghovu smrť. To, že to bude o jeho smrti som síce pred zhliadnutím tušil, no nebol som si istý. Osobne som však veľmi rád, že tvorcovia vybrali pre film tú najzaujímavejšiu a zároveň najzáhadnejšiu epizódu života Vincenta Van Gogha. Tému využili na maximum a ešte to aj výborne spracovali. Celý film je vlastne o tom, ako sa Armand Roulin, syn poštára Josepha Roulina snaží osobne odovzdať list Vincentovmu bratovi Theovi. Počas jeho cesty stretáva mnoho ľudí (originálne vyobrazených na Van Goghovych obrazoch), ktorí mu hovoria názory a vypovedajú svedectvá o jeho smrti. Každý interpretuje jeho odchod z tohto sveta inak a tak vzniká kopa názorov a hypotéz o jeho smrti. Roulin sa snaží zistiť pravdu. A tak je vlastne celý snímok o rozhovoroch s ľudmi. S ľudmi, s ktorými Vincent žil alebo ich aspoň dobre poznal. Veľmi sa mi páči, že počas samotných rozhovorov sú ukázané flashbacky presne toho, čo dané osoby rozprávajú. Takže príbeh je stavaný na dialógoch. Teraz niečo k spracovaniu a animácii. Zvolený štýl je priam neskutočný. Celé je to takmer hrané živými hercami (hneď ako sa na plátne objavil v animovanej podobe poštár Joseph Roulin, z jeho vzhľadu bolo evidenté, že ho hrá Chris O'Dowd), na ktorých boli v postprodukcii "navlečené" jednotlivé postavy - tak ako ich kreslil Vincent Van Gogh. Pri tých flashbackoch bol celý ten proces zreteľnejší (herci vyzerali skôr skutočne než animovane), no stále tam bol ten vzhľad olejomaľby. Animáciu a príbeh ešte skvele dopĺňa emocionálna hudba od Clinta Mansella. Pomalá, miestami klavírna hudba sa veľmi hodí do takéhoto filmu, ktorý v konečnom dôsledku zanecháva vo mne rovnaký dojem ako počúvanie samotnej hudby. Zaujímavé je na tom to, že skladby majú názvy podľa Van Goghovych obrazov (napr. The Night Café, The Yellow House, At Eternity's Gate). Niekedy sa mi zdá, že tieto sčasti európske filmy (na tomto pracovali tri štáty - Veľká Británia, Poľsko a USA) majú oveľa väčšiu vnútornú hodnotu ako nejaké americké akčné blockbustery. Samozrejme to neplatí o všetkých. Tento film vo mne zanechal zvláštny a záhadný pocit niečoho, čo neviem opísať. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Moje chyba. Věřil jsem, že mi tenhle velmi specifický styl nebude tak vadit a film si užiju i tak. S láskou Vincent je ale prázdná, pomalá detektivka bez nejmenšího tempa. Animace je zajímavá, leč prakticky nekoukatelná po době delší než deset minut. Kdyby mi to vynahradil alespoň příběh... ()

junxi91 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu oceňuji jeho uměleckou hloubku. Muselo to dát pořádnou práci namalovat ty tisíce obrazů dle Vincentových děl, rozpohybovat je a zasadit do nich jednotlivé herce. Film je v podstatě o tom, že jistý Armand Roulin obchází všechny lidi, kteří se znali s Vincentem van Goghem a zjišťuje, co se dělo poslední dny a týdny jeho už tak dost pohnutého života. Jeho hlavním úkolem je však doručit poslední dopis Vincentovu doktorovi, u kterého se léčil se svými psychickými poruchami. S Vincentem mám kromě uměleckého talentu mnoho společného - jsem v podstatě nula, která akorát všem přidává problémy, akorát tedy nemám bratra, jenž by za mě platil veškeré výdaje. Ve společenském žebříčku jsem ten nejnižší z nejnižších, jsem osamělý, depresivní a chuť ukončit to mám často taky. Deprese jsou prostě svinstvo a jak to dopadá, když se to neléčí, je v tomto filmu jasně ukázáno. Taky mě dříve občas rádi šikanovali, a já se nechal, protože jsem aspoň měl s kým trávit čas. Ucho si však nikdy neuřežu a k lidem neumím promlouvat přes malířské plátno, takže se na mě zapomene, na rozdíl od Vincenta, který za 9 let své malířské kariéry namaloval přes 200 obrazů, z nichž sice za svého života prodal jen jeden, ale po jeho smrti se jeho obrazy draží za miliony dolarů. Prostě legenda jak má být. Mohl by založit klub 37. ()

R.A.D.E.K 

všechny recenze uživatele

Oceňuji a smekám před nápadem udělat animovaný film touto formou. Výsledek je opravdu impozantní včetně vhodně zvoleného hudebního podkresu. Nicméně, dějová linie mě neoslovila/zklamala, bohužel. ()

woo-hoo-hoo 

všechny recenze uživatele

Takéto fabulózne dielo by som namaľoval aj ja keby som na to mal viac času (tak sto rokov cca…+/-). Teraz mi zostáva len takto naň upozorniť. Dobrá práca, Bravo! ()

RAFT 

všechny recenze uživatele

Asi na můj vkus filmu nic moc ,bud je to až moc barevně namalované nebo už opravdu nevím.Sem rád že, sem film alespon dokoukal do konce .Jinak pro mě naprostá nuda. 50% ()

hazdrova 

všechny recenze uživatele

Neskutočne originálne spracovanie. Skláňam sa pred všetkými maliarmi, ktorí vytvorili toto majstrovské dielo. Obsahovo to bolo celkom zložité pochopiť, ak človek nemá žiadne predošlé znalosti o jeho rodine a živote. Oplatí sa to však vidieť, už len pre ten kinematický zážitok. 4* ()

tlesk 

všechny recenze uživatele

S láskou Vincent je velkou filmovou událostí nejen proto, že se jedná o vůbec první celovečerní film, vytvořený kompletně olejomalbou. Jedná se o výborně poskládanou mozaiku příběhů o slavném malíři, snažící se poskytnout opět trochu odlišný úhel pohledu na jeho život a smrt a hlavně na to, jaký to vlastně byl člověk očima jeho současníků. Úchvatná animace pak ruku v ruce se silným příběhem jednoduše dokáže chytnout za srdce a když se v závěru po přečtení posledního Vincentova dopisu rozezněla přezpívaná píseň od Dona McLeana (u nás je rovněž známá krásná česká verze od Pavla Bobka), vyhrkly mi slzy do očí. Jinak celkově překrásně zkomponovaná hudba, tu romantická, tu dramatická, je pak jen výtečnou třešničkou na dortu. Pro mne jeden z nejočekávanějších filmů letoška rozhodně neskončil zklamáním a pokud vám Vincent van Gogh jen trochu něco říká a rádi byste viděli trochu „jiný“ film, jde o počin přesně pro vás… Více zde: http://nafilmu.cz/2018/01/recenze-s-laskou-vincent-2018/ ()

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama