Reklama

Reklama

S láskou Vincent

  • Velká Británie Loving Vincent (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Celovečerní snímek o malíři Vincentovi van Goghovi S láskou Vincent (Loving Vincent) navazuje na slova samotného génia, který jednou pronesl, že "může komunikovat pouze skrze své malby". Byl natočen kombinací hraného filmu a animace originálních olejomaleb. Přesněji řečeno 66 960 originálních olejomaleb vytvořených 125 umělci z celého světa podle 94 původních van Goghových děl. Slovy tvůrců by "rozložené obrazy dokázaly pokrýt celý Londýn nebo Manhattan". Jedná se o první film svého druhu na světě. Předlohou pro animované obrazy jsou hrané scény se skutečnými herci. V obsazení figurují jména jako Saoirse Ronan, Aidan Turner nebo Helen McCrory. Scénář vznikl na základě 800 van Goghových dopisů adresovaných především jeho bratrovi. Příběh vrcholí v červenci 1890, kdy se van Gogh léčící se z deprese postřelí do hrudníku a o dva dny později, ve svých 37 letech, na následky tohoto zranění umírá. Okolnosti jeho smrti nebyly nikdy zcela objasněny. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (295)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Snímek Loving Vincent má ve své holé podstatě poněkud nudný a banální příběh, který pokud není "zahuštěn" dialogy, jen tak se "točí" na místě bez většího smyslu. Nicméně ta forma! Ta božská forma vytvořená rozpohybovanými olejomalbami, která všední svět přeměňuje na něco nevšedního a dokonale krásného s výraznou příchutí originality. Na snímek Loving Vincent se tedy úžasně kouká, avšak jakousi daní za to bude, že se místy budete vážně nudit. Je to zkrátka snímek, který je primárně založen na Vaší schopnosti dělat kompromisy. A možná právě to je na tom tak krásné. „Vincent said I was living a lie but he has lived in struggle for the truth.“ ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

O víkendu nás čekají Oscaři, tak si dovolím malý tip: za nejlepší animovaný film si zlatého plešouna odnese pixarovka Coco. A mě to štve. Jakkoli multikulturně dojemný Coco není špatný animák, je to pořád dětinská vyprávěnka. Naopak z Vincenta jsem šel do kolen. Zdaleka ne jen kvůli úchvatné animaci, která bere dech. Forma je jednoduše uchvacující a člověk ani nemusí být fanouškem impresionismu nebo van Goghových obrazů, ale brilantní obrazy vtáhnou do děje a už nepouštějí. Příběh je ale také nesmírně silný, postupné skládání událostí a mnohdy protichůdných vzpomínek nedovolí ani na okamžik polevit v pozornosti. Snímek ale zůstává příjemně civilní a detektivně laděná zápletka se nakonec ukáže jen jako zástěrka pravé cesty:zkoumání vlastního já. Vhled do malířovy duše je zároveň nakouknutí do duše Armanda Roulina, kteří filmu fungují jako protipóly, jež se postupně začnou přibližovat, až se po kafkovském čekání na doktora Gacheta ve finálovém rozhovoru konečně spojí. A spolu s ním nabízí zrcadlo divákovi. Pokud to někomu nedošlo (a jak soudím ze zdejších komentářů, mnoha lidem to fakt nedošlo), je mi jich trochu smutně líto. A se stejným životním smutkem na duši si za ně dám sklenici červeného, okouzlen tímto nádherným filmem. ()

Reklama

veru_needy 

všechny recenze uživatele

Jsem nadšená. Naprosto úžasný impresionistický 'animovaný' filmový příběh ze života geniálního malíře, zpracovaný originálním způsobem. Film je zajímavě ochucený pátráním po možných příčinách van Goghova podivného úmrtí. Originální pocta neméně originální osobnosti a divácký bonbónek v jednom. Můj obdiv patří všem, kteří tento jedinečný snímek vytvořili. - "I dream my painting and I paint my dream." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si o tomhle filmu četl, říkal jsem si, že je skoro má povinnost jít na Vincenta do kina a ocenit ten nápad a práci. Mám velkou radost, že film mně mou poctivost vrátil v podobně nádherné, vysloveně překrásné obrazové formě nic krásnějšího jsem ve filmu nikdy neviděl a rozhodně nesouhlasím s kolegy, že krom obrazu je film o ničem. Já poslouchal dialogy a krásně si dělal obrázek o nás lidech, o našich vlastnostech, vnímal krásu obyčejnosti, zkrátka jsem se nechal absolutně okouzlit. ()

ibeh 

všechny recenze uživatele

Počítala jsem s tím, že tento film bude více vizuální než dějový, proto nejsem zklamaná. Právě naopak přidávám jednu hvězdu za nádherné výtvarné zpracování, za tu neskutečnou uměleckou a mravenčí práci více než 100 malířů, tvořících olejovými barvami. Za snahu věrně zobrazit všechny postavy podle získaných archivních fotek a Vincentovy tvorby. Přecházení z barevné současnosti do černobílé minulosti se mi také moc líbilo. I hudba je dobře zvolena, zaujme, ale neruší. Oceňuji hlavně originalitu a velkou odvahu, s jakou se tato koprodukce povedla. Je to film pro lidi, kteří mají rádi výtvarné umění a obdivují obrazy Vincenta. Kouzelný zážitek, který mi připomněl, jak je fajn, že se u nás roční období střídají, i když počasí dokáže pozlobit. ()

Galerie (46)

Zajímavosti (8)

  • Vincenta van Gogh nedaroval své ucho prostitutce, jak bylo dříve uváděno, ale uklízečce, která v noci pracovala v nevěstinci a přes den v obchodech. Její skutečné jméno bylo Gabrielle. (Macik1982)
  • Existuje 992 dochovaných dopisů, které Vincent van Gogh napsal. Většinu z nich adresoval svému bratrovi. (Macik1982)
  • Film vznikal v britskej koprodukcii a predovšetkým poľských ateliéroch. (Paldiny)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Startuje BEST FILM FEST

Startuje BEST FILM FEST

11.07.2018

Pražská kina Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádají od 12. do 18. července BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé poloviny roku 2018. Kina v době léta potěší… (více)

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

20. Kino na hranici má ve znaku hvězdy

17.04.2018

Jubilejní dvacátý ročník mezinárodní filmové přehlídky Kino na hranici, která se pravidelně koná v Českém Těšíně a polském Cieszynie, se blíží. Letos se uskuteční od 27. dubna do 3. května 2018.… (více)

Reklama

Reklama