Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 4

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Recenze (106)

Jason13 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu většinu zdejších výčitek k tomuto dokumentu (naštěstí jich není zas tolik). Vždyť už z názvu jasně vyplývá o čem to bude - o "Touring Years". Tudíž je v pořádku, že to není o soukromí jednotlivých členů. Je v pořádku, že nás to neseznamí do hloubky s celou historií kapely. A je naprosto v pořádku, že se tam nemluví o Stounech. 😄 Je to prostě přesně to, co to být má! (btw Beatles byli, jsou a budou slavnější než Ježíš 😛) ()

pepe_r 

všechny recenze uživatele

Waaau, to je nářez. To co je v tom filmu , už asi nikdo nikdy nezažije. Musila to být absolutní revoluce, tiše závidím, že jsem to nezažil. Howard je genius vymyslel stroj času, film mě nemilosrdně vtáhnul do šedesátých let i když jsem je nikdy nezažil. ()

fila_B 

všechny recenze uživatele

Včerejší projekce mi ještě duní v hlavě. Díky Howardovi se ze mě snad stane ještě fanda Beatles musím si pustit Help :) Opravdu skvěle udělaný film. ()

morlumak 

všechny recenze uživatele

Formálně bezchybný pohled na koncertní léta Beatles. Jediné co mi trochu vadilo, byl fakt, že se Ron Howard úzkostlivě vyhýbá jakékoliv kontroverzi - Beatles jsou líčeni jako vzorní skautíci, veškeré problematizující záležitosti (drogy, alkohol, ženské, apod.) jsou zamlčeny nebo odbyty drobnou poznámkou McCartneyho, že druhý film točili trošku zkouření. Jinak nemám co vytknout. ()

ocepek 

všechny recenze uživatele

Měl jsem husí kůži, bylo to opravdu perfektní. Howard sestavil dokument, z kterého je mi líto, že jsem v té době nežil a Beatlemanii nezažil. Nejsem jejich fanoušek mě to prostě časově minulo, ale až teď chápu, že to co se dělo je do teď fascinující. ()

psekera 

všechny recenze uživatele

Tohle musí vidět všichni kdo chtějí zakládat kapelu a nebo kdo ji už mají. Tohle je pro každého hudebníka povinnost !! Dokument je neuvěřitelný, když je neuvěřitelně sugestivní, když jsem odcházel z kina měl jsem pocit jako bych se vracel z šedesátých let. ()

Orbeek 

všechny recenze uživatele

Skvělé....dokonalý vhled a vcítění s občasným "mrazením" přes velké plátno a zvuk. Léta, kdy drželi spolu a byli na "to" naštěstí čtyři.....Kurt Cobain (i jiní) sám. Lennonovo Help! (!!) Dávám do přehrávače A Hard Day's Night a volume doprava... ()

zlamic 

všechny recenze uživatele

Úžasný film. Howard je genius. Ač mě Beatles nijak nezasáhli a po zhlédnutí fulmu se také nestanu fanouškem. Musím, říct film je to skvělý. Ťežko to k něčemu přirovnat, to se prostě asi nedá už kvůli tomu tématu. Ale mě to prostě bavilo jako film já to ani nevnímal jako dokument, jednoznačně doporučuji. ()

franksiantra 

všechny recenze uživatele

Dneska je plno televízií robiacich plno dokumentov o všetkom a všetkých, čo kedy existovalo/existuje. ALE urobiť dokument o najúspešnejšej hudobnej skupine tak, aby zaujal aj človeka ktorý není ich fanúšikom (nemyslím seba), po ktorom ich aj začne počúvať, je už nezanedbateľný úspech, a samozrejme, zaujať aj veľmi skúseného a verného fanúšika a poukázať aj na skutočnosti o ktorých nevedel je takisto nezanedbateľný úspech. Toto všetko tento dokumentárny film dokázal. Je plný historiek osobne od členov skupiny, ale aj iných slávnych spevákov/hercov/novinárov, a stále sa všetci vracali k otázke, ako mohli byť tak veľmi úspešný, že len keď ich uvideli na ulici tak sa začala triasť ulica. V dokumente môžme vidieť nikde nikdy nevidené video záznamy či už z koncertov, alebo "backstage"-u, z osobného života, a to s osobným komentárov už spomínaných osôb. Celé je plno decentných ale zaujímavých efektov, zvukových nahrávok z koncertov, a príbehmi o ktorých ste nikdy nepočuli. Určite odporúčam každému človeku. ()

jimilala 

všechny recenze uživatele

Absolutní bomba! Nepamatuji se, že bych někdy shlédnul takhle strhující dokument. Každá minuta byla skvělá, skoro při každé písni jsem si klepal nohou do rytmu a měl chuť si zpívat. Velmi rozumně vybraná pouze určitá část epochy Beatles, které byla v 100 minutách zpracovatelná a zároveň měla hlavu a patu. Jediné, čeho opravdu lituju, je ta minuta, kdy jsem musel odejít na toaletu. ()

pekkanik 

všechny recenze uživatele

Mám toho napočúvaného a pozretého o Beatles dosť - dosť na to, aby som mohol povedať, že lepšiu muziku tu odvtedy nikto neurobil. ALE - už to nemá také grády, ako v niektorých iných dokumentoch (napr. Anthology), obraz a zvuk - tvorcovia sa snažili, ako mohli, toto však už nie je na kino s veľkým plátnom, to už by chcelo asi totálnu digitalizáciu a bohvie, čo by z toho bolo, takže: Fajn, veľmi dobré, ale na päť hviezdičiek to tentoraz nebude, pre fanúšika Beatles to nie je až taká bomba. A pre fila_B : Keď film, tak "A Hard Day's Night", keď album, tak z tých skorších "Rubber Soul", z neskorších "Magical Mystery Tour" - len hudba a pre pobavenie "The Rutles". ()

tomkat 

všechny recenze uživatele

Jo, tady budete odcházet s pocitem, že jste ten Fenomén přece jen konečně trochu víc poznali, pochopili a ,,byli u toho". Mnohem lepší než o tom jen slýchat v debatách hudebních kritiků a z vyprávění, nebo číst v encyklopediích. Tady je To pro vás živé, blízké na dotek. ()

pallok 

všechny recenze uživatele

Mne nezostáva nič iné než citovať koment tahit: Veľký rešpekt, ľahká dávka nostalgie, krásná muzika. V tejto souvislosti je nutné povedať, že pre mňa osobne sú Beatles absolútna špička. ()

Naty94 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný dokument. Škoda, že není zahrnuta celá existence kapely, ale aspoň se to zakončilo na pozitivní vlně. ()

Parisienne09 

všechny recenze uživatele

Výborný dokument o nejlepší kapele světa, který vysvětlí postupný vývoj snad i úplnému hudebnímu laikovi. Osobně mě velmi zaujaly scény týkající se každodennosti fanoušků. Děcka stála 12 hodin na lístek v 1,5 km dlouhé frontě! Bylo to v zimě, takže záchranky odvážely desítky teenagerů s podchlazením do nemocnic. Pořádková policie ani v USA nezvládala nápor fanoušků, kteří nesehnali lístky. To v dnešní době globální a síťové považuji za neuvěřitelné. Beatles způsobili celosvětové šílenství a nastartovali velmi ostrý generační střet, generace rodičů a generace dětí se navzájem vůbec nechápou. Rodiče často svým dětem návštěvy koncertů a poslouchání jejich hudby zakazují, neboť podle nich Beatles reprezentují “padlou kulturu”. Ale sami Beatles ústy George (nebo Paula?) se smíchem říkají: naše hudba přece není žádná kultura, je to prostě zábava! A mají pravdu, je to entertainment. Nad záběry davového šílenství dnešní člověk kroutí hlavou a nechce jim věřit. Místy se stávají neúnosnými, a tak konečně dnes chápu, proč Beatles jako kapela skončili. Šílenství, které hudebníci svým dílem způsobili, je během několika let totálně vyčerpá. Je zajímavé sledovat, jak ještě před padesáti lety byla západní společnost nábožensky rigidní, ačkoli jinak už hodně ateistická: Beatles byli donuceni k omluvě za výrok, že jsou známějsí než Ježíš. Dokument skvěle osvěžily vzpomínky filmových hvězd Sigourney Weaver a Whoopi Goldberg. ()

Jackal07 

všechny recenze uživatele

Pokud jste fanda Brouků jako já, tak povinnost. Nedozvíte se sice moc nových informací, ale je tam pár zajímavých špeků - slavná americká herečka na koncertě Beatles, pár dialogů přímo z nahrávání desek, komentáře všech členů kapely k některým faktům, pár nových záběrů. Pecková je potitulková sekvence, kterou jsem slyšel poprvé v životě. Pokud nejste fanda, dejte si o jednu hvězdu méně. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

Tady je těžko něco hodnotit. Beatles byli vždy jedineční a to se pak sveze i s dokumentem o nich. Hudby je stále dokonalá. Od prvních odrhovaček až po rozsáhlé kompozice ze studiové éry. Je pozoruhodné, že i po více jak 50 letech se dá celá jejch tvorba poslouchat. Jen mám obavu, že jejich obdobím jako by hudba skončila. Když se na film podíváte, pochopíte, proč museli Brouci skončit. Nebylo už kam jít, všechno co chtěli, už dosáhli a ti plačící fanoušci (nebo spíše fanynky)... Možná mohlo být více času věnováno období po roce 1966. Tam to vlastně autor sjel za několik minut a byl konec. Přesto je dle mého dokument záslužný, protože vidíme davové šílenství okolo muzikantů i postupující znechucení celým tím cirkusem. Až mě jich přišlo líto. Záběry, kdy prolézají přes davy svých příznivců a někteří z nich se snaží jim servat něco z oblečení jsou děsivé. Doba se změnila a i poslední členové skupiny už mají spoustu let, takže jsou dnes poněkud za zenitem. Přesto občas ještě někde vystupují. Dnes už bez rozvášněných davů. Škoda jen, že John a George už své party dopsali. Určitě mohli ještě pěkných pár písniček vymyslet. 5* ()

Reklama

Reklama