Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Videa (7)

Trailer 3

Recenze (106)

Califf 

všechny recenze uživatele

Hudbu The Beatles miluji, ale především tu psychydelic, experimental, art éru z druhého období, kde se brouci zavřeli do studia a nahráli legendární alba, která zásadně změnila hudební historii. A dokument se zaměřuje jak je známo na rannou tvorbu, která mě nikdy nijak zvlášť neoslovila, poněvadž "popík" s pár akordy a refrénem to není nic pro mě, takže malé obavy byly na místě, zda mě Beatlemánie zasáhne stejně jako fanynky na plátně. A stalo se, díky Rone a John je nejlepší. PS: Chci druhý díl od vzniku Revolveru až po rozpad skupiny. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Na dokument o nejlepší kapele na světě od Rona Howarda jsem se hodně těšil a musím uznat, že takhle kvalitně natočený kousek jsem už delší dobu neviděl. Po technické stránce není absolutně co vytknout, jen trošičku mě mrzelo, že se dokument nezaměřil na osobní život velké čtyřky a jen okrajově nastínil hlavní dilemata během všech těch turné. McCartney má jistě radost, už mu určitě z toho drbání na zadku a všech těch čertových barevných obrázků, co mu každou minutu přeitejkají na účet, bylo nudno. 😀 9/10 🎙 ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

Viděno v kině. Povinnost pro všechny fanoušky Beatles, ale i pro až tak nezaujaté posluchače je to opravdu zajímavý dokument. Pěkně natočený, vystihující vše v období, kdy se z Beatles stali hvězdy, co prožívali po jednotlivých turné, návštěv různých zemí atd. K tomu není třeba nic dodávat. Kdo má alespoň trochu tuto skupinu rád, tak se mu tohle bude hodně líbit. ()

progression 

všechny recenze uživatele

Pro pamětníky i fanoušky určitě povinnost. Režisér Ron Howard se své role zhostil na výbornou. Film sice mapuje pouze první zhruba čtyřleté období kapely (období koncertní, mladá "bezstarostná léta", nikoliv kultura, ale zábava "Paul" :-). To všechno dokument obsahuje. Hodně raritních záběrů z koncertů i nahrávání, vzájemná alchymie jednotlivých členů při vytváření nových písní a mnoho dalšího. Tohle všechno Ron Howard poskládal dohromady skutečně geniálním způsobem, takže maximální spokojenost a skvělá vzpomínka. Je možná škoda, že dokument nemapuje i další období (studiové), kdy vznikla další skvělá alba a končí víceméně posledním koncertem na londýnské střeše, ale asi to bylo úmyslem. Nikde není řečeno, že ještě nevznikne další pokračování a vůbec bych se nezlobil, kdyby ho dělal opět Ron Howard. Každopádně na Beatles a naprostou většinu jejich písní se asi nezapomene nikdy, vždyť byli první, byli krásní, byli nej ! ()

Pantata 

všechny recenze uživatele

Ničím objevný, ale poctivě zpracovaný dokument, který se soustředí pouze a jen na koncertování Beatles. Nic, co by člověka ohromilo, člověk už to všechno zná - Liverpool, Amerika, "jsme slavnější než Ježíš", ječící fanynky, kdy se kapela ani neslyšela a Starr vzpomíná, jak se orientoval, kde v písni jsou, podle toho, jak si před ním Lennon s McCartneym podupávali nohou do rytmu... Leckdy pouze fotografie provázené slovem, ale celkově to atmosféru přiblíží příjemně a vtipně. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

  • The Beatles: Eight Days a Week – The Touring Years bol zostavený z viac než 100 hodín vzácnych a doposiaľ nevidených nahrávok získaných od fanúšikov, spravodajských agentúr a národných archívov, ako i zo súkromnej zbierky kapely. (Zdroj: Itafilm)

Reklama

Reklama