Reklama

Reklama

Beatles: Perná léta

  • Česko The Beatles: Eight Days a Week - The Touring Years (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Oscarový režisér Ron Howard (Apollo 13, Da Vinciho kód, Rivalové, Inferno) přinese na filmová plátna příběh kapely, která změnila svět - THE BEATLES. Tento jedinečný filmový projekt autenticky zachycuje období jejich koncertních let 1962-1966 z perspektivy samotných členů The Beatles. Film přinese exkluzivní rozhovory s členy skupiny a také doposud nezveřejněné záběry. (Mirius FD)

(více)

Recenze (106)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k mému věku, mě beatlmanie minula a byi jsem " vychován " až kapelami 70tých let, jako jsou Black Sabbath, Led Zeppelin, Deep Purple a jiné. Přesto je samozřejmě uznávám, že přetvořili svět, minimálně ten hudební. Byl jsem na mnoha koncertech, ale takové davové šílenství jsem nikdy nezažil. Buďto nechodím na ty správné kapely nebo to jsou skupiny, které nic převratného nepředvádějí. Zůstanu ale u nich, protože Beatles "jen" obdivuji, kdežto u výše zmíněných jde o srdeční záležitost. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele

O The Beatles toho bylo řečeno, napsáno a natočeno hodně.Ale tohle byla naprostá pecka.Od nich by se spousta zahraničních i tuzemských pop "celebritek" mělo učit, jak se chovat i v případě, že jim nesahají ani po kotníky. ()

bono22vox 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Califf i já jsem se bál že mě dokument zklame ve výběru známých a už "provařenych" písní, které jsou ikonicke pro tvorbu Brouků. Ale i já toužil spatřit tvorbu druhé poloviny jejich společného života. To jsem bohužel nedostal. Naštěstí to Ron Howard zachraňuje skvěle odvedenou prací, takže o zklamání se rozhodně nejedná. Díky bratrankum jsem se do Beatles v posledním roce zaposlouchal a to zejména do jejich tvorby pro mnoho lidí neznámé. A musím uznat, že hudba je to nadčasová a tak nezbývá než doufat v pokračování dokumentu z tohoto období... Díky Rone a díky kluci (bratranci) za seznámení s Beatles 😉 ()

elimS 

všechny recenze uživatele

85% - komentář 20ti slovy: K dokonalosti mi chyběl náhled do soukromých životů. Takhle to vypadá, že snad i spolu sr*li :D Informace hlavně o koncertech. ()

Robbi 

všechny recenze uživatele

S přihlédnutím k potenciálu, který tento dokument mohl mít, odvedl Ron Howard naprosto stejnou práci jako u filmu Rivalové. Vytvořil pocukrovaný dort, jehož základ sám o sobě postrádá mnohé. Nejde jen o to, že vynechává poměrně hodně zajímavých témat, ale soustředí se především na USA a právě Amerika nebyla pro Beatles jediným a zásadním středobodem. Takže pokud by byl soudný, přidal by do názvu dvě písmenka a vše by bylo v pořádku - The US Touring Years. ()

Califf 

všechny recenze uživatele

Hudbu The Beatles miluji, ale především tu psychydelic, experimental, art éru z druhého období, kde se brouci zavřeli do studia a nahráli legendární alba, která zásadně změnila hudební historii. A dokument se zaměřuje jak je známo na rannou tvorbu, která mě nikdy nijak zvlášť neoslovila, poněvadž "popík" s pár akordy a refrénem to není nic pro mě, takže malé obavy byly na místě, zda mě Beatlemánie zasáhne stejně jako fanynky na plátně. A stalo se, díky Rone a John je nejlepší. PS: Chci druhý díl od vzniku Revolveru až po rozpad skupiny. ()

marabart 

všechny recenze uživatele

Jak tady hodně lidí píše, z tohoto dokumentu se sice moc nového nedozvíte, ale zato konečně můžete nasát atmosféru a podívat se na atmosféru Beatlemánie nebo šílenství kolem Lennonova výroku o Ježíšovi. Perfektní jsou vyčištěné barevné záznamy koncertů. ()

curil 

všechny recenze uživatele

Dokument Rona Howarda vidím asi potřetí, ale teprve nyní si uvědomuji (po shlédnutí dalších podobných filmů), že režisér ponechal velký prostor písničkám, kterých je ve filmu opravdu hodně. S různými vzpomínkami a pamětnickými proslovy je to tak půl na půl, což je skvělé. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Pokud milujete tuhle hudbu, budete nadseni. Mnoho zaznamu z zivych vystoupeni o kterych jsem myslel, ze proste nejsou. Jsou, je jich asi mnoho. Bylo to pro me kratke, jeste stale bych mohl hltat cokoliv o teto nejlepsi kapele vsech dob. ()

eMeMko 

všechny recenze uživatele

Téměř perfektní dokument, který zaujme nejen fanoušky Beatles. S Ronem Howardem je to sice jako na houpačce, ale tento snímek se mu opravdu povedl. Nikdy neviděné videozáznamy z koncertů i ze zákulisí, hromada fotografií podložená audiozáznamy ze zkoušek a nahrávání a především dokonale zdokumentovaná neuvěřitelná histerie fanoušků, to vše v těchto 102 minutách divák uvidí. Trochu zbytečné byly, dle mého názoru, vložené rozhovory se Sigourney Weaver či Whoopi Goldberg. Finální hodnocení: velmi povedené dílo. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Dokumentov o Beatles už bolo toľko, že zabralo by dosť času to spočítať. Tento dokumentárny snímok je len ďalším do veľkého množstva archívov o tejto legendárnej kapele, ktorý ale nie je ničím výnimočný a v zásade ponúka len množstvo krát prežutú kašu. Preto som trošku prekvapený z hodnotení, ale holt, čo človek, to iný vkus, takže neriešim. Každopádne pre milovníkov tejto skupiny je to povinnosť. 55 % ()

BlueNeon81 

všechny recenze uživatele

Ako fanúšik Beatles musím tlieskať. Samozrejme, väčšinu záberov som už videl, najmä na povestnej Antológii, ale tento dokument sa točí len okolo ich turné a ide priam dopodrobna. Atmosféra v kinosále bola vynikajúca. ()

ajwynko 

všechny recenze uživatele

O Beatles a Beatlemanii sa toho povedalo, napisalo a natocilo vela. Howardovi treba uznat ze vytiahol par materialov, ktore neboli zverejne, ale co robi tento film skvely je kvalita koncertnych video/audio zaznamov. Ako celok to posobi chronologicky ucelene a zachytava nic viac (az na uvod do Sgt. Pepper's ery) a nic menej ako nesie aj podtitul filmu "The Touring Years". ()

belinko 

všechny recenze uživatele

Prišlo mi to chaotickejšie a také málo faktové, ako napr. porovnám dokument Foo Fighters. Tu povedali, že šli tam a tam na koncert, bolo tam toľko a toľko ľudí, ukázali pol pesničky a šli ďalej. No vo Foo Fighters sa k tomu pekne dopracovali, prečo, ako s kým čo - ten dokument bol prehľadnejší, živelnejší a tým viac zaujímavejší. Beatles je pojem avšak tento dokument je skôr len reklama na úspech a nie moc dokument. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Povinnosť pre každého fanúšika hudby. The Beatles sú najväčšou kapelou histórie a je potrebné z času na čas priniesť o nich nejaký ten ďalší dokument. Ron Howard urobil kus dobrej práce a zachytenie tzv. prvej éry kapely mu dal dostatok kvalitného materiálu. Ja osobne mám tvorbu Beatles radšej od albumu Revolver ale to je už na iný dokument. Dobrá práca. ()

Reklama

Reklama