Reklama

Reklama

Durrellovi

(seriál)
  • Velká Británie The Durrells (více)
Trailer
Velká Británie, (2016–2019), 20 h 2 min (Minutáž: 46–47 min)

Předloha:

Gerald Durrell (kniha)

Scénář:

Simon Nye

Hrají:

Keeley Hawes, Josh O'Connor, Milo Parker, Daisy Waterstone, Callum Woodhouse, Alexis Georgoulis, Giorgos Karamihos, Anna Savva, Ulric von der Esch (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(26)

Vřelý, vtipný a pohodový seriál Durrellovi, natočený na motivy oblíbené trilogie spisovatele Geralda Durrella, pojednává o dobrodružstvích jedné rodiny na překrásném řeckém ostrově Korfu, kam se její členové přestěhovali ze svého anglického domova v naději na lepší život. Hlavní hrdinkou je vdova Louisa Durrellová, která si i přesto, že postupem času přišla o všechny peníze, stále udržuje jiskru a šarm. Jednoho dne se rozhodne učinit zásadní rozhodnutí a zajistit své rodině lepší osud, když se ukáže, že jí v Anglii na sklonku třicátých let minulého století nezbývá než živořit na pokraji bídy, nebo se provdat za bohatého, ale pochmurného staršího muže. Když ji přepadnou obavy, že se životy jejích čtyř dětí ve věku od 11 do 21 let ubírají špatným směrem, přestěhuje se i s celou svou zdráhající se smečkou do zchátralého domu pod řeckým sluncem. Tento nádherně natočený seriál sleduje rodinu, která si zvyká na nový život, čelí celé řadě problémů a získává nové přátele, protivníky, lásky – a zvířata. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (50)

Agatha 

všechny recenze uživatele

Bezvadný odpočinkový seriál, plný skvělých herců, hudby, slunce a Korfu. Konečně něco vtipného, lehkého, bez krve a neustálých vražd. Opravdu jsem si užíval každý díl. 1. řada je vážně skvělá, ze začátku se mi vůbec nechtělo věřit tomu, že "tohle" ještě někdo umí natočit. Ve 2. řadě je sice pár nudnějších dílů, ale stále to baví a 3. řada jede v podobném duchu jako ta první. Přesně tento typ tvorby mi chybí v TV programu. Proč neumíme natočit něco podobného i u nás, když v Británii to jde?... ČT sice šlechtí, že seriál konečně nasadila, ale proč v sobotu v 9:00? Tenhle seriál by si zasloužil nasadit třeba i tu sobotu, ale ve 20:00, kdy nedávají absolutně nikde nic. Navíc teda musím zkritizovat dabing - ač je plný slavných dabingových jmen, k jednotlivým postavám se mi vůbec nehodí a je slyšet, že se to dělalo hodně narychlo, takže jedině původní znění. Každopádně se těším na 4. řadu. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příjemné prostředí, příjemné postavy a příběh o rodině, která se rozhodla z Anglie zmizet, vše hodit za hlavu a začít žít nový život v oblasti, kde si nikdo nehraje na to, kolik má peněz pod polštářem, ale jak moc čistá duše je. Místy jsou ty příběhy trošku slabší, místy zase pro změnu vážnější, ale sem tam jsem se od srdce opravdu příjemně zasmál. Po první sérii tak doufám, že seriál udrží tempo a i v nadcházejících letech pojede v podobném tempu. Já si myslím, že tenhle pohodový život uprostřed Korfu se může nechat vyprávět i dlouhodoběji. ()

Reklama

numan 

všechny recenze uživatele

Pohoda, Řecko, super foxteriéry. Rodinka občas na pěst - všichni - ale to byl účel. Nakonec z nich opravdu nejlíp vyšel Lugareciin střílející oblíbenec Leslie - je takový nejuvěřitelnější. To neznamená, že by ostatní byli špatní - naopak. Spiros, Theo, pelikán i sova pálená super. Jisté výhrady mám k zmalované ovci, jednak byla strašně toporná a druhak mi ta její počmáraná vlna přišla už malinko za čárou. Seriál má ovšem jednu zásadní vadu: Má jen 26 dílů. Ach jo.... ()

Chuckiecz 

všechny recenze uživatele

Knihy Geralda Durella jsem četla velmi rád jako malý a i jako dospělý. Byly úžasné a poetika Korfu z něho dýchala na každé stránce. K seriálu jsem proto přistupoval s despektem. A neoprávněně. Seriál je skvělý. Je trochu jiný než knihy. Jsou přidány postavy, zápletky a i příběhy, ale poetika je stejná. Postavy a obsazení jsou zvoleny velmi dobře. Je to oddychové čtení a oddychová podívaná. Nezklame, potěší. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkusil jsem pár dílů, než mi došlo, že to s Geraldem Durrellem, jeho rodinou a jinou zvířenou nemá nic společného. Seriál se jen slavným jménem zaštiťuje - což může, protože Gerald už jim do toho kecat nemůže -, ale jinak je to zcela mimo knihy a jejich téma. Myslím, že nejlíp to popsal tulen, jen bych se opakoval. ()

Galerie (266)

Reklama

Reklama