Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poprvé se potkali v příšeří biografu a hned si omylem vyměnili tašky. Podruhé se „našli“ u okénka Ztrát a nálezů, kam slečna Petra (L. Šafránková) přišla Tomášovi Krchňákovi (J. Abrhám) připomenout, že podle jeho ztraceného diáře by právě v tomto okamžiku měl sedět v zubařském křesle. V témže duchu pokračovala známost stále ještě svobodného, pětatřicetiletého, značně roztržitého vědeckého aspiranta Krchňáka a romanticky založené slečny Petry až do dne, kdy se Tomáš odjel podívat za rodiči na venkov. Doma jej uvítala bábovka a dobře míněné rady, začínající u jeho kandidátské práce a končící u maminčina povzdechu, že vnoučků se už asi nikdy nedočká. O to větším překvapením byla pro rodiče Tomášova reakce: „Já se budu ženit“. Rodinný rozhovor mžikem nabral jiný směr. „Člověk by se měl ženit s rozmyslem“, varoval před zbrklostí otec. „Toho druhého nejlíp poznáš, když s ním cestuješ“. Oni dva s maminkou například jeli na svatební cestu do Jiljí. Když Tomáš půjde v jejich šlépějích, nemůže nic zkazit. (Česká televize)

(více)

Recenze (336)

Bobšule 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuji všem, kdo se s partnerem nevodákem rozhodnou pro testování soudržnosti páru právě na vodě. Ono totiž snad ani tak nějak nejde nechtěně nekopírovat děj... Ovšem pozor, happyendem obvykle končí jen filmy...;-) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je moje srdcovka, proto jedna hvězda subjektivně navíc. Vtipný TV filmeček o tom, že i permanentně pragmatický suchar může úspěšně koexistovat vedle zdánlivě nepraktické a optimistické naivky. Scéna na kánoi mě spolehlivě vždy pobaví a postarala se o jednu z mých oblíbených hlášek "A miláčku, co myslíš, že způsobilo, že klidně stojíme.... Kontruj.... Dozadu!! ()

Nocturno culto 

všechny recenze uživatele

Neodolatelný pár Abrhám & Šafránková exceluje v perfektní letní komedii..Ukazuje to ve vší nahotě fakt, že by člověk neměl nic plánovat a dělat vše spontánně ..Nejlepší byl výklad teorie ochrany proti zásahu bleskem, obcházení zmije a epizoda s Radovanem ..Ovšem co bylo úplně božské, to byly scény s pány Smoljakem a Svěrákem.. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Ač je vidět, že je Svatební cesta do Jiljí televizní film, šlape to překvapivě dobře. Dobré hlášky a zábavné situace - nejvíc mě bavily scénky s průvodčím a hlídačem louky. Svůj podíl na tom samozřejmě má výborné herecké obsazení, kde se vedle dvou hlavních protagonistů, na kterých je mimochodem vidět, že to mezi nimi jiskří, objevují i další vynikající herci. Zkrátka poctivá lehká oddychovka... ()

Luxocculta 

všechny recenze uživatele

Po druhém zhlédnutí zvyšuji na 4 *. Četl jsem knihu, která se mi líbila hodně. Filmu ale podle mě něco chybí. Z tak skvělých herců a příběhu se myslím dalo dostat mnohem víc. ()

loveless 

všechny recenze uživatele

Jak poznáte, jestli se k sobě s mužem/ženou hodíte a měli byste tak spolu strávit zbytek života v manželství? Je to jasné, vyražte spolu na dovolenou, ale ne jen tak ledajakou... Šafránková a Abrhám jsou zárukou kvality, ale tenhle film je i přes řadu povedených vtípků spíše průměrný. ()

neo93 

všechny recenze uživatele

Skvělá česká komedie. Ještě asi lepší než jsem čekal. Milenecký pár, Josef Abrahám a Libuše Šafránková, je prostě úžasný. Roli samozřejmě hrál fakt, že v době natáčení, již byli manželé, ale i přesto věřím, že i kdyby nebyli tehdy už manželé, zahráli by své role s velkým přehledem i tak. Vzájemná konfrontace, různorodost názorů, potažmo mužské a ženské stereotypy, jsou v jejich podání báječné. Navíc myšlenkové pochody Abráháma jako Tomáše, stejně tak jeho ideální snové představy o trávení času se svou milou v Krkonoších, posouvají snímek ještě o level výš. A proto tomuto filmu dám klidně plné hodnocení, jelikož si ho naprosto zaslouží. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Zcela pitomá normalizační komedie jako příklad totálního úpadku českého českého. (Za herce hvězdička). ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Výborný film s Libuškou Šafránkovou a Josefem Abrhámem. Zkouška manželství jak má být. ;-) ()

Judy24 

všechny recenze uživatele

Česká verze romantické komedie mě skutečně mile překvapila! Byla v ní spousta skutečně zábavných i romanticky milých scén. Oběma jsem to věřila a myšlenky, občas doplňované Tomášem byly opravdu osvěžujícím prvkem celého filmu. ()

xenopus 

všechny recenze uživatele

Tenhle film vzniknul jen proto, aby si mohli Abrhám a Šafránková zahrát spolu. Jde jim to vedle sebe výborně, cožpak o to - Abrahám hraje vědce uvažujícího racionálně a psychologicky podle předem připravených not, Šafránková naopak jednající impulzivně, citově a na základě instinktu. Zdánlivě nespojitelný pár. Petra vyslovuje věty, které by se mohla spousta slečen učit jako básničku a pak je věrohodně před tím svým používat, všechna čest - i kvůli jiným momentům - scénáristovi Miroslavu Skálovi. Ale sorry, to je pro mě málo. A cesta z Hlaváku do Vítkovic, přes Zlaté návrší a Harrachovy kameny na Labskou boudu a kolem Mumlavských vodopádů rovnou pěšky přes Alkazar do Suchdola nad Lužnicí s přenocováním u Berounky a dojezdem do Poněšic a odtud do Vráže, pak do Loděnice, pak na bus do Staré Boleslavi, pak do Mělníka na náměstí a s koncem v hotelu kdesi asi zase v Krkonoších mi nepřijde moc reálná... Na druhou stranu si můžete udělat obrázek o tom, jak se asi film natáčel... Výborný a naprosto realisticky napsaný je rozhovor Tomáše na návštěvě u rodičů; opravdu jsem se díky osobní zkušenosti hodně smál: "Půl roku jsi nebyl doma, a nic nevykládáš." - "Hm, tak, co bych vám tak řekl." - "Co pořád děláš v té Praze. Sám. A vůbec." Nálepka filmu (zde pravdivá, to zase jo) jakožto herecký koncert je u mě vždycky záruka (nad)průměrnosti, neboť díky tomu je vidět, o co hůře si ostatní zúčastnění vedli. Zde tomu není jinak. I Skoumal zklamal... ()

Bobbles 

všechny recenze uživatele

Při každém sledování této výborné komedie si vzpomenu, jak mi děda jednoho dlouhého zimního večera vyprávěl, jak skoro stejným způsobem, jako Josef Abrhám v tomto filmu, testoval před svatbou moji babičku v Tatrách. Znám dědu a jeho historky, tudíž jsem nevěřila, že by něco takového mohla vydržet i moje babička. Bohudík dědovu předmanželskou testovačku přežila babička bez úhony, bez úhony pak přežil i děda společných 50 let od jejich svatby. Film je dokonalý a díky vzpomínce na dědovo vyprávění se u něj bavím o 100% víc =) =) ()

PaRi 

všechny recenze uživatele

Moje velmi oblíbená kniha a s adaptací Hynka Bočana a volbou hlavních představitelů jsem více než spokojený, což mi umožňuje dát si tohle dílko opakovaně. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele

Sice průměrná, ale příjemná romantická TV komedie, jejíž kouzlo spočívá především v tom, že Šafránková a Abrhám prožili krásný celoživotní vztah i ve skutečnosti. A jejich vzájemné souznění je i z  tohoto snímku krásně patrné. ()

Reklama

Reklama