Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (424)

genetique 

všechny recenze uživatele

Angeline sa opäť nepodarilo zaradiť Laru ako akčnú hrdinku ku kvalitnejším výšinám a ako tak pozerám ani sa o to moc nepokúšali. Nápad bol sľubný, Angelina ako magnet na divákov zaručený, no oni len nahodili vypasovanejšiu kombinézu, spevnili podprdu a mužské pokolenie opäť zaručilo tržby. Kam to speje. 50%. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Tupá, nudná, komická, pridlhá, zle zostrihaná a načisto chaotická "fraška", v ktorej mi ani ospevovaná Angelina Jolie nepripadala až tak sexy ako som čakal, ničmenej ponechávam filmu aspoň tú jednu hviezdičku za viac než solídny vizuál a... no dobre, aj tá Angelina, teda jej telo v obtiahnutom tielku k tomu tak trochu dopomohli... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Lepší než první film, protože má přece jen poněkud sevřenější děj a chvílemi zajímavější záporáky, ale jinak je to bída. Na úvod se podíváme na Santorini, kde Lara tancuje v šatech nevěsty, ale nijak se to dál neřeší, nevíme proč nebo oč šlo, a už zas vyráží pod moře cosi hledat, přitom se předvádí, jak umí skákat na vodním skútru a chlapi jsou z ní... mokří. Ach jo. Pak si člověk řekne, čím to, že kam přijde, všechno zničí, takže by z ní skutečný archeolog chytil psotník. A přijde ta skvělá scéna, kdy Lara potřebuje nad hladinu - tak dá žralokovi pěstí od zubů (fakt) a ten ji nahoru vynese. Uff. Pak se pořád chová namyšleně a sebestředně, ale kupodivu ji furt mají chlapi rádi, a nejen chlapi, ale i nějaká babka v zapadlém koutu Číny. Taky osvobodí chlápka z basy (to byl prďola Butler ještě hube...nější a nezachraňoval prezidenty. A tenhle chlap, nějakou dobu v base, bude vědět o aktuálních pohybech čínské mafie? Jinak Lara při tréninku má úžasnou mušku, ale při předávce zlosyna najednou netrefí? Nebo fakt z hlásiče pohybu hned vědí, že vrtulník letí do Honkongu? A upřesnění, že má hledat někde u Kilimandžára – to je upřesnění lokace jako že poklad je "někde na Moravě". Pobavilo mě, že kolébka života vypadá spíš jako labyrint ze stejnojmenného filmu s Davidem Bowiem, a taky Spongebob v čínštině byl dobrý úlet, Ale jinak zde zazní dvě myšlenky, kvůli kterým ty dvě hvězdy film ode mne dostane: Ta první se týká snahy vydělávat na uměle rozšířeném viru a je dnes hodně aktuální. A ta druhá, že některé věci se nemají nikdy najít. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Znovu v cestovce Lara Croft. Vezmeme vás na zajímavá místa po celém světě a ukážeme vám, jak je dokážeme (nezajímavě) zničit. Akční scény nemají moc adrenalinu, nehledě na to, že spousta z nemá ve filmu jiný účel, než ukázat jak je Angelina Jolie cool. Scénář už není tak zmateně splácaný jako jednička, ale ani logiku ani nějakou zajímavou postavu v něm prostě nenajdete. Tím pádem v okamžiku, kdy skončí jakákoli akční scéna, okamžitě nastupuje nuda. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když se tvůrci odváží natočit pokračování nepovedeného filmu, tak do toho jdou s tím, že vymyslí pár osvěžujících nápadů a přinesou nějakou inovaci. Jenže původní Tomb Raider vypadá oproti druhému dílu jako velkolepý a hlubokomyslný film. Tohle je totiž totální provar, který s definitivní platností potopil potenciálně atraktivní postavu Lary a navíc asi zničil možnou pozdní hollywoodskou kariéru Chrise Barrieho. Naprostý nesmysl s nevýraznými herci (včetně Angeliny), zmatenou akcí a otřesnými efekty. Nikdy víc. Snad jen v remaku. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (18)

  • Natáčelo se v Řecku, Keni, Hong Kongu, Číně, a dokonce i na dosud činné sopce v Tanzanii. Ta se ale probudila, a tak musel celý štáb na nějaký čas místo natáčení opustit. Natáčelo se od 27. srpna 2002 do 19. března 2003. (HappySmile)
  • V jednej scéne dá Lara (Angelina Jolie) žralokovi päsťou do tváre. Táto scéna sa stretla s obrovským výsmechom zo strany divákov. Pravda je však taká, že v prípade priamej konfrontácie so žralokom sa naozaj odporúča udrieť ho päsťou do tváre, keďže žralok nie je zvyknutý na priamy odpor a takáto rana ho vie zaskočiť natoľko, že obeť nechá na pokoji. (matthew.17)

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama