Reklama

Reklama

Lara Croft - Tomb Raider: Kolébka života

  • USA Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life (více)
Trailer

Neohrožená britská archeoložka Lara Croft (Angelina Jolieová) učinila snad nejdůležitější archeologický objev v historii – kouli, která vede k bájné Pandořině skříňce. Koule však naneštěstí padne do rukou zlotřilého vědce Jonathana Reisse (Ciarán Hinds), který se zabývá smrtícími viry a doufá, že se mu podaří prodat tajemství skříňky jako dokonalou zbraň. Lara, pověřená britskou tajnou službou, aby Reissovi kouli sebrala, požádá o pomoc bývalého britského mariňáka (a svého expřítele) Terryho Sheridana (Gerard Butler), z něhož se mezitím stal žoldák. Společně se vrhnou vstříc dobrodružství napříč kontinenty, aby získali kouli zpět. (Cinemax)

(více)

Recenze (424)

POMO 

všechny recenze uživatele

Jan de Bont mal pre prvý film v rukách pestrejší scenár s exotickejšími lokáciami a efektnejším vyvrcholením, ale režijne nezažiaril o nič viac ako tu Simon West. Westova akcia je nedotiahnutá, nudná a bez šťavy, ako z video-béčka. Celkovo je síce pokračovanie o pol hviezdičky lepšie než beztvárá jednotka, ale stále nevydá na lepší priemer. Finálny verdikt rovnaký: Pokiaľ je kvôli čomu film vidieť, tak je to zo dňa na deň viacej sexy Angelina Jolie. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Stejně blbé jako jednička, chybí tu jakýkoli náznak nadsázky, akce je neskutečně nudná a Angelina Jolie se celou dobu tváří kysele. Prostě recyklovaná jednička s nezáživnou režií Jana de Bonta. ()

kOCOUR 

všechny recenze uživatele

Pestrobarevný zeměpisný stlas zabalený do stylu a hávu počítačové hry. Ale počítačová hra bez lidské interakce s hrdinou, to jsou opravdová muka. De Bont navíc nezvládl po režijní stránce téměř nic (možná taky nebylo CO zvládat, když scénář urychluje, co se dá) a zjevně je mu už do konce života souzeno nosit odznak bídáckého béčkaře. Ale Angelina Jolie, na tu se dá kouka pořád a člověk nemá nikdy dost...hlavně proto není tenhle film za jednu hvězdičku... ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Filmový štáb se možná při cestách po různých světových lokacích bavil, ale to se nedá říci o divácích. De Bonte po Twisteru předvádí jenom tvůrčí bezradnost. Co naplat, že exteriéry jsou atraktivní a Angelině role sedne jako ulitá, když vše ostatní selhává. Dementní scenář, akce unylá, nezvládnutá režie, bylo mi úplně fuk, co se stane v následujících minutách, nežil jsem s hlavními postavami a to je špatně. Z letargie mně vytrhla pouze minirolička mého oblíbeného herce Djimona Hounsoua, což je na dvouhodinový film žalostně málo, pravdaže. Celkově i slabá "jednička" Tomb Raidera byla lepší než tento sequel. Ale jedna věc se na Kolébce života musí nechat - a sice zřejmě nejtrapnější dějové finále, jaké jsem za posledních pár let viděl. I proto ve výsledku zcela zaslouženě komerční propadák. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Tak co se nám oproti jedničce změnilo? Režisér:) Ale k tomu dojdeme...Nejdříve to jednoznačně lepší - Alan Silvestri je pořád ve formě a hudba celkově se vzdala elektronické scény, vizuální úroveň filmu je výborná, Angelina je snad ještě víc sexy než dřív (a není to zásluha té stříbrné kombinézky;)) a zápletka s takzvaným "bond-boyem" je opravdu povedená, i s emocemi. Teď to rozporuplné - od první chvíle se mi, coby odvěkému fanouškovi agenta 007, zdálo, že se dívám na modernější verzi Thunderballu:) A nakonec to horší - přetrvala nám jaksi "suchá" režie - největší dějové zvraty se odehrají jako když lusknete prsty. Takže celkově vzato lepší než numero uno, ale pořád jsme o ligu níž než u xXx. PS: Viděl jsem znovu v roce 2018 v rámci přípravy na novou verzi s Alicií Vikander, a musím říct, že optikou tehdejší doby to není špatné. Na červených 70% to ale taky není. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Normálně jsem se do Lary Croft zbláznil a po skončení filmu jsem napsal do všech možných novin, do rubriky seznamka následující inzerát : Chudý, hloupý, ošklivý a vystrašený kluk s neochotou cestovat a sportovat, bydlící po ubytovnách hledá bohatou, chytrou, krásnou a statečnou ženskou s ochotou cestovat a sportovat, bydlící na hradě. Značka: ve dvou zmlátíme víc žraloků. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak strašné, jak jsem čekal, nicméně už to začíná vypadat směšně, když v každém pokusu o dobrodružně-akční film musí být v hlavní roli nějaký archeolog nebo archeoložka (Indiana Jones, Jurský park, Mumie, Tomb Raider). Co takhle metař, nebo elektrikář? :)) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě neobvyklý úspěch jedničky donutil tvůrce k natočení pokračování o Kolébce života. Jan De Bont možná nebyl ten nejlepší výběr, ale jako pokračování se nechá kvalitně srovnat právě s jedničkou a už to je úspěch. Chris Barrie perlí, to se musí vidět v angličtině, jinak film nedostává tak široký záběr zábavnosti jako v případě dabingu. Mám tuto sérii rád. Sice po příběhové stránce se jedná o kravinu nejtěžšího kalibru, ale drží si takový odstup od hry, až je to zábavné a napínavé i tak. Dvojka se dá řadit mezi tu dobrodružnější, ale méně nápaditější pokračování než je jednička. I tak je to film, na který se na úkor zdejšího hodnocení s radostí znovu podívám. --- Děláš ty vůbec něco jednoduše? - Přece tě nemůžu zklamat. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $65,660,196Tržby Celosvetovo $156,505,388║ Poväčšinou príbeh riadne tápa v nevýraznosti, občas nejaká vydarená akcia, pekne nasnímané zábery ale dohromady nič preborné. /45%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Pokud se Simon West o styl alespoň trochu snažil, De Bont to zazdil rovnou a režii pojal relaxačním způsobem "co bych se s tím nervoval". Za tohle by vás vypískali i v béčku , mistře. Nudné, konzervativní, těžkopádné, zcela se nehodící k profilu Lary Croft coby lehkonohé a svižné akrobatky. Čili ještě o chlup horší než díl číslo jedna a to už lze považovat za stav blízký katastrofě. Naštěstí je alespoň trochu vidět zvýšený rozpočet (efekty ujdou, soundtrack alespoň zaznamenáte)... Zato není vidět žádné zlepšení v ději samém, lady Croftová si stále vymezuje svoje místo ve světě pouze trapnými pózami, Chris Barrie je pohřbený více než minule a příběh je neméně pitomý a nezáživný. Filmaři vás vezmou na několik exotických lokací, které stejnoměrně zprasí do zmateného amalgámu akce a retardovaných dialogů. Můj dojem z filmu dokonale vystihuje scéna, kdy náčelník afrického kmene slibuje Laře, co všechno uvidí v kolébce života. To, že namísto těch strašlivých tajemství vidíme blikající stroboskop, už snad diváka ani nemůže překvapit. Pevně doufám, že Lara Croft svým druhým průšvihem defintivně skončila, protože ostudy už si usekla opravdu heroický kus. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tento film jde již mimo mě. Nehodlám se tu moc rozepisovat, protože každé slovo, které směřuje k tomuto filmu by mohlo být bráno jako kladné. Tomu se chci vyhnout, protože na tomto filmu je kladná maximálně Angelina Jolie. A zbytek jsou zápory. Od scénáře, herců až po režii. Jan de Bont by měl být jen ten pán co si hraje s kamerou, ale ne režisér!!! Hudba o ničem, příběh nudný až mě z toho bolela hlava a adrenalinové "bomby" velmi nudné. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce mírný, ale skutečně mírný, nárust ani ne tak kvality jako spíše zábavnosti. Rozhodně to aspoň není taková uspávající nuda jako minule. Scénář je ještě horší a stupidnější. Ovšem oproti tomu výprava i režie se docela vylepšily. Výsledek hodně sráží zbytečně protahovaná stopáž, "dialogy" a scény nehodné i béčkového filmu. Především Lara vs žralok je požitek pro fakjnšmekry (nebo že by důmyslný odkaz na kultovní scénu ze Zombie 2?), kteří se rádi od plic zasmějí na účet tvůrců. Opět snímek na svých bedrech (tady to platí do slova :o) odtáhne skvělá Angelina Jolie a zdatně jí sekunduje Chris Barrie. Novodobý Indy se tedy ani napodruhé nekoná. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Zapomeňte na nadsazené scény v jedničce. Proti tomuhle to jsou ultrarealistické dokumentární záběry. Nemám nic proti nesmyslné akci, pokud tam je učitá sebeironie (např. Indiana Jones, který dostává permanentně přes hubu), ale když je hlavní hrdinka naprosto dokonalá (fyzicky, inteligencí i v akci) a vše je bráno naprosto vážně (i scéna, kde Angelina pěstí omráčí žraloka a pak se na jeho ploutvi vyveze na hladinu), tak s tím ať jdou do hajzlu. Pouze jeden prvek byl lepší než v jedničce - a to hudba Alana Silvestriho. P.S. - Rimmer je tu méně než v jedničce a Angelina zničí více památek než jich za celý život zachránila. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

a máme ji tu zpátky! krásku s úchvatným copem. tentokrát pátrá po pandořině skříňce. nevím jak v originále, ale v dabingu to vypadalo, že se Lara Croft bere vážně. občas její nadlidské kousky působily silně nepřesvědčivě. a trapně. jejímu parťákovi (G.Butler) jsem věřil jen tu (bohužel krátkou) sexy scénu. takže nejzajímavějších pro mě bylo zhruba posledních 20 minut, kdy jde ,,o všechno", které jsou z hlediska akce vizuálně zajímavé a občas zapracují i zadní repráky. je třeba se zamyslet, jestli by nebyl svět lepší, kdyby tu někteří nebyli? ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Alan Silvestri: 1. Heart Go Faster ,2. The Only Way (Is the Wrong Way) ,3. Bad Girl ,4. Satellite [Oakenfold Remix] ,5. The Last High ,6. Time ,7. Leave You Far Behind ,8. Jam for the Ladies [Jason Nevins Remx] ,9. Starting Over ,10. You Can't Look Away ,11. I Hate This ,12. Reason Is Treason ,13. Into Hell Again ,14. Tears from the Moon [Carmen Rizzo Stateside West Chillout Mix] ,15. Flight to Freedom ,16. Pandora's Box , ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Jeden by řekl, že když se tvůrci odváží natočit pokračování nepovedeného filmu, tak do toho jdou s tím, že vymyslí pár osvěžujících nápadů a přinesou nějakou inovaci. Jenže původní Tomb Raider vypadá oproti druhému dílu jako velkolepý a hlubokomyslný film. Tohle je totiž totální provar, který s definitivní platností potopil potenciálně atraktivní postavu Lary a navíc asi zničil možnou pozdní hollywoodskou kariéru Chrise Barrieho. Naprostý nesmysl s nevýraznými herci (včetně Angeliny), zmatenou akcí a otřesnými efekty. Nikdy víc. Snad jen v remaku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ešte dlhší názov sa vymyslieť nedal? Snímka bola avizovaná ako lepší, ucelenejší film, než akým bola prestrihávaná a narýchlo dotáčaná jednotka. Žiaľ, v konečnom efekte sú to rovnaké nepodarky. Len každý z iných dôvodov. Áno, dvojka je naozaj o čosi vydarenejšia. Ale zároveň (paradoxne?) nudnejšia. Angelina tu, Indiana Jones tam, na toto sa pozerať ďalší raz odmietam. Táto sága má len dve časti a už zničila dvoch kedysi špičkových akčných režisérov. ()

Související novinky

Tomb Raider si našel záporáka

Tomb Raider si našel záporáka

08.12.2016

Od posledního filmového Tomb Raidera uplynulo 13 let, takže není divu, že Hollywood zkouší reboot. Novou Larou Croft bude Alicia Vikander (Dánská dívka), jíž čerstvě přistál v náruči Oscar, a režie… (více)

Reklama

Reklama