Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 355)

H34D 

všechny recenze uživatele

Velká Ryba opojně komparuje reálný a fantaskní svět nejen tak, že jejich silné stránky ještě zvýrazní (pohádkovost působí více mile a něžně, v realitě se prohlubuje "pravda" a emoce), ale dokonce kráčí dál až k samotnému filmovému vyprávění. Nejde pak ani o to, jestli tyto světy od sebe rozeznáme, ale o to, že na konci ani nebudeme chtít, a v tom tkví ta nejsladší pointa. Zdatný filmař může vyprávět o čemkoliv a pokud bude mít um a prostředky Tima Burtona, své diváky si vždycky získá... Velká ryba je krásný film, jehož klišé ani naivní rozmary nemohou zkazit líbezné pocity, jež v člověku vyvolává. 9/10 ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

...protože kdo chce, prožije malý život jako velkou pohádku a ten život je pak velký jak pohádky už jsou a kdo nevěří, ať ponoří se do své řeky a uloví tu rybu, protože ta ryba - ta ryba přece BYLA VŽDYCKY TAKHLE VELIKÁ... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

10 / 10 Neviem čím to je, ale čím som starší, tým mám radšej príbehy, ktoré sa točia okolo klasických rozprávkových tém a postavičiek - detstvo, prvé dobrodružstvá, bosorky a čarodejnice, obrovia, škriatkovia, cirkusy, kúzla a čary... A Veľká ryba moje chúťky dokonale uspokojila a urobila to s klasickým šarmom ála Tim Burton. A navyše, rozplynula moje neopodstatnené predsudky voči Ewanovi McGregorovi, ktorý sa pre túto úlohu snáď narodil, a potvrdila moju vysokú mienku o Alison Lohnan, z ktorej sa jedného pekného dňa určite stane hviezda, alebo aspoň hviezdička. ()

Arx 

všechny recenze uživatele

Brilatní, geniální, dokonalé. Tim Burton opět přesvědčil, že dokáže natočit výborný film v kterém skloubí tajemnost spolu s originálním příběhem a citovým prožitkem. Ewan McGregor zde odvádí obrovský kus práce spolu s dalšími hollywoodskými star ve vedlejších rolích. Jediné co bych filmu vytknul je možná až místy přilišné natahování děje. I přesto mu ale dávám 5 hvězdiček. Výborné... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Veskrze laskavý a milý filmeček. Po jeho skouknutí se cítíte podobně jako po Amélii. Pozitivní atmosférá sálá z každého záběru, a Evan McGregor je prostě k sežrání. ()

charlosina 

všechny recenze uživatele

Tim Burton tvoří ty nejkrásnější pohádky. // Veká ryba - to je film o tom žít život tak, jak ho vidím já, a jestli tomu věřím, tak to tak prostě je. Krása, dojetí a v mém případě i slzy. ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

V příbězích jsou naše sny. A právě proto je vyprávíme ostatním...... S Ospalou dierou a Batmanom najlepší Burtonov film. Nádherná až rozprávková atmosféra, pekné myšlienky a pútavý dej plný zaujímavých scén. Veľká ryba je veľkým filmom..... Jsi jako Santa Claus. Stejně úžasný a stejně falešný. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že Burton má i lepší filmy. Podle uživatelů databáze je však tím nejlepším právě Velká ryba, což mě trochu překvapilo. Na druhou stranu jsem rád, že Tim zase jednou dokázal preferovat silný příběh před vizuálními orgiemi, které jsou zde cítit jen v přijatelné míře. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě to úsměvné fantaskno nebavilo, ale jak z toho začalo vylézat to téma synova pátrání po otcově minulosti, chytlo mě to a závěr byl dost zajímavý. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 8.1/10] | me: Burton ... Fantázia i realita vo svojej vzájomnej pestrej i hravej kombinácii s výborným hereckým ansámblom a zaujímavou atmosférou. Zo začiatku som netušil čo ma čaká a o čo sa jedná, ale postupom času som si vytvoril s príbehom ako aj postavami isté puto, ktoré pretrvalo až do dojímavého konca. Je to skutočne neskutočné, je to život vo fantázii a fantázia v živote. Niečo iné a nezvyklé, ale milé a pútavé. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Velká ryba, velký film. A to nepočítám onu náhodu (?), že když sem jela po zkouknutí filmu domů, viděla jsem cirkus.. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Až po závěrečných titulcích a pár minutách si člověk teprv uvědomí co je to za film od "podívína" Burtona..... Je to nádherná L A H Ů D K A !!! ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Obchádzal som tento kus asi 2 roky, bál som sa ho, pretože som vedel, kto ho režíroval :) No nakoniec som sa odvážil, a dopadlo to takto: Ten film nemá tvar, chuť, a hlavne motor :D ALE je to prvá BURTONOVKA, ktorá mi ničím nevadila, dokonca ku koncu ma celkom oslovila. Ajkeď neviem presne čím... :) Som zvedavý, či sa dočkám pre mňa 5hviezdičkového Tima.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Opäť jeden malý-veľký príbeh, ktorý chytí za srdce a príjemne zahreje. V niečom pripomína ozaj Forresta, no samotný film je o niečom inom. Je krásny, milý, neuveriteľný, čo ho robí takým super. Presný burtonovský štýl. Je to taký malý poklad, ktorý treba objaviť a prepadnúť jeho kúzlu. Fantasy prvky na totálne vyšľchtenej úrovni. 85%. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že ze začátku mě film trochu nudil a možná jsem byl i mírně zklamaný. S každou další minutou jsem se však dostával do děje, příběh mě začal uplně pohlcovat až mě pohltil úplně. Opravdu mistrovský kousek Tima Burtona. Abych mohl objektivně hodnotit, tak se budu muset na snímek podívat ještě jednou. Zatím je to za čtyři hvězdičky, ale je tu velká pravděpodobnost, že jedna se ještě v budoucnu dostaví. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

Tim Burton.......jeho sny, bizarnosti, představy, minulý život, řešení problémů svých a s rodiči, životní rady, to vše z velké části vložil a zkloubil do úchvatné pohádky pro dospělé. Na tomto filmu je zároveň úžasné to, že ho můžete zhlédnout i vícekrát a neztrácí na lesku........ ()

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama