Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 355)

Randwulf 

všechny recenze uživatele

Pro mě asi nejlepší Burton v čele se skvělým McGregorem. Spousta absurdních, vtipných i romantických situací v "burtonovském světě", který je mi mnohem sympatičtější než u jeho jiných filmů. Nádherný konec, kdy do sebe všechno pěkně zapadne. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Svet Tima Burtona je jedinečný. Vidieť z neho aspoň kúsok prostredníctvom jeho filmov je úplne fascinujúce a odlišné od všetkého, čo som kedy videla. Big fish v sebe nesie krásne posolstvo prelínané úžasnými príbehmi, ktoré diváka maximálne vtiahnu do deja, kedy už nič nie je dôležitejšie a doslova baží po ďalšej historke. V závere prichádzame na to, že možno to, čo nám častokrát vadí na tom druhom je práve TO, čo ho robí sebou samým, neopakovateľným a v konečnom dôsledku je to práve TO, čo by nám na ňom chýbalo najviac. Úžasné po každej stránke, skvelé herecké obsadenie a ani sekunda, kedy by som sa nudila. ()

KubykF 

všechny recenze uživatele

Mám rád Burtona, a v podstatě i podobně laděné snímky. Ale tohle mi tedy nesedlo, a McGregor mě tu vyloženě sral. Nicméně Vedderovka v závěrečných titulkách byl fajn song. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

I mistr tesař se někdy utne...U filmů Tima Burtona mám vždy očekávání a ambivalentní pocity...Někdy je to geniální (Mrtvá nevěsta) a někdy je to kravina...Sorry...Za mě 65% ()

Hadati 

všechny recenze uživatele

Báječná zábava ve stylu Barona Prášila. Tyto příběhy jsou plné fantazie a humoru a ani na chvíli jsem se při nich nenudil. Konec byl naprosto převídatelný, ale kdyby nebyl takový, jak jsem čekal, asi by mě ten film trochu zklamal. ()

hakon 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je skvělý vypravěč, který dokáže své diváky dostat do příběhu tak, že se z něj nebudou chtít vymanit. Kouzelník, jež vybudovává zajímavý příběh, svět bez pravidel a srší originlní pojetím. Ewan vás svým herectvím ihned osloví a nenechává tuto cestu za dobrodružstvím bezduchou nudou, nýbž tou pořádnou....Zábavou! ()

kowalski 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli jsem byl v nějakém špatném rozpoložeí ale když jsem ten film viděl poprvé (a naposledy) nic ve mě nezanechal. Někdy si ho pustím možná znovu. Ale nevím proč nic mě k němu netáhne. Možná jen výborné obsazení v čele s Ewanem McGregorem. ()

Martyr 

všechny recenze uživatele

Ani sympaticki herci a placlivy koniec nemoze zachranit tuto nudu od 3 hviezdiciek. Od polky som sa pozeral neustale na hodinky a 3 hviezdy si zasluzi len vdaka koncu a myslienke, ktoru ponuka. Sklamanie a to poriadne. ()

melloun 

všechny recenze uživatele

Iluze ,anebo realita? Bylo to všechno vymyšleno, nebo to byla pravda? Asi něco mezi tím. Nádherně odvyprávěný příběh, který rozesměje svou přikrášlenou fantasy podobou s obrem, cirkusem, výsadkem nebo přepadením banky. Dokáže však vyvolat i emoce opačného rázu, to když nastupuje realita s umírajícím otcem v popředí... ()

Milwa 

všechny recenze uživatele

Hodně moc zvláštní film, prolínání reality a fantazie, krásná kamera...vůbec to ale nebylo lehké dokoukat....ale nakonec jsem ráda, že jsem vydržela, určitě to stojí za to:-) ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Plytký poslepovaný příběhy, ani burtonovskej design mi tady nepřišel nějak extra. Film o ničem, spíš mi přišlo, že přemírou sentimentality se snažil stát se novým "vánočním filmem". ()

TomasKotlant 

všechny recenze uživatele

Začíná to nevinně v jedné řece a pak to v ní se stejnou nevinností končí. Mezitím je však rozpoutána velká bitva mezi fantazií a suchou realitou, na jejíž vítěze si musíte počkat do samého konce. Kdo by stál o pár bot na šňůře přes fotbalový trávník o délce dvou hřišť, obra žijícího v jeskyni, cirkusáka platícího informacemi, siamská dvojčata plující přes oceán nebo malou holku, které se její vyvolený neukázal v ten pravý čas? Jedině ten, kdo ví, že to vše je skutečné a zároveň lepší než cokoli, co může kdy zažít. Jen jednu věc nechápu - jak se může za pár desítek let vytratit skoro celé městečko i s domečky? Inu, všecko se může ...*** Ve zkratce: Je realita fantazií nebo fantazie realitou? ()

ypres.bass 

všechny recenze uživatele

Zprvu se mi moc nelíbil, ale pak se rozvinul jako Romadůr. Poetický, pomalu plynoucí film který je balzálemem pro duši. První co mne napadlo, tak že je to takový poetičtější Forrest Gump. --------- 90% ()

grerar 

všechny recenze uživatele

Rozhodně všem doporučuji, abyste zhlédli tento film s jinými lidmi, nejlépe s Vaší slečnou/chlapcem. Ale pozor pro lidi jako je můj bratr, čili čistě realisty (= ti, kteří v mém podání nemají fantazii, anebo nemají rádi Fantasy) tento film asi není. (Můj bratr nemá rád ani LOTRa, tak se nedivte) Film je postaven na burtonovsky tradičně silné kameře a barvách. Trochu mi tento film po vizuální stránce připomněl Ospalou díru, ale tady je samozřejmě naprosto jiná atmosféra. Dá se říci, že je to pohádka, neboť pohádka stojí na velmi dobrém vypravěči, kterýmž Edward Bloom (Albert Finney) dokáže být. A samozřejmě pohádka stojí na fantaskních postavách, anebo nadpřirozených schopnostech. Obojího má film dostatek. Naštěstí Tim Burton není jedním z bratrů Grimmů. Bohužel pro mne použil až moc silný závěr, ale na druhou stranu chápu, že tak získal veškeré publikum ženské... Je to 4 3/4*, ale Burton je můj oblíbenec, takže si to zaokrouhlete. P.S.: velice sofistikovaný komentář s vtipnou douškou má Douglas. ()

fifi.m 

všechny recenze uživatele

Tohle se těžko hodnotí. Já Burtonovi asi prostě nerozumím. Dalo by se říct, že to bylo hezké (především vizuálně) ale...taky by se dalo říct, že to byla trochu nudná slátanina. Kdyby to bylo animované, tak by to bylo asi lepší, ale takhle nic moc, takže hodnotím jako průměr. ()

P-puma- 

všechny recenze uživatele

Krásné na tom to filmu je, že po jeho skončení přemýšlíte, jestli se všechny Edwardovi příběhy jsou skutečné :o) ()

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama