Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Edward Bloom (Albert Finney) byl odjakživa vášnivým vypravěčem neuvěřitelných historek ze svého mládí (Ewan McGregor), kdy jej jeho záliba v cestování zavedla na úžasnou výpravu okolo světa. V jeho mýtických dobrodružstvích nechybí obři, vlkodlaci, zpívající siamská dvojčata ani čarodějnice se skleněným okem, která dokáže nahlédnout do budoucnosti. Se svými fantastickými historkami se Bloomovi daří okouzlit každého kromě jeho syna Willa (Billy Crudup). Když pak Edward onemocní, jeho žena Sandra (Jessica Lange) se pokusí Willa přimět, aby ke svému otci znovu našel cestu. Will se musí pokusit oddělit pravdu od fikce a naučit se s heroickými činy i velkými prohrami svého otce žít. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 355)

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Tento film je nyní na 196. místě v TOP200 filmů na ČSFD. Obávám se, že se v ní už dlouho neudrží a já se tomu vůbec nedivím. Film je pěkný, dobrodružství stojí za to, ale já to sledoval tak trochu bez zájmu. Prostě mě to nedokázalo zaujmout tak, jak jsem čekal. Trochu chaos, minulost-přítomnost mi tady moc neseděla. Hlavně scény z přítomnosti mě docela uspávaly. Hezký příběh, který možná někoho pošle do kolen, ale mě bohužel ne. 65% ()

emma53 

všechny recenze uživatele

To byla nádhera. Oproti včerejšímu velkolepému filmu s úžasným vizuálem, kde ale chyběla duše, tady se prolínala celým filmem a nebylo zapotřebí vůbec žádných bombastických triků. Tim Burton nás na chvíli pozval do říše snů, pohádek a fantazie, aby nás pohladil na srdci a duši, ale pak nás zase pomalu a citlivě odvedl nazpátek mezi lidi, kteří jsou úplně obyčejní a smrtelní, ale neztrácí svůj smysl života. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Obchádzal som tento kus asi 2 roky, bál som sa ho, pretože som vedel, kto ho režíroval :) No nakoniec som sa odvážil, a dopadlo to takto: Ten film nemá tvar, chuť, a hlavne motor :D ALE je to prvá BURTONOVKA, ktorá mi ničím nevadila, dokonca ku koncu ma celkom oslovila. Ajkeď neviem presne čím... :) Som zvedavý, či sa dočkám pre mňa 5hviezdičkového Tima.... ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Některé Burtonovy filmy mi zavánějí genialitou, Velká ryba mezi ně nepatří. Považuji film za jeden z Timových největších omylů. Jeho poetika se ani zde nezapře, přesto to na mne působilo studeně. Starý chlápek vypráví neuvěřitelné historky svého mládí. Hlubší myšlenku jsem nezachytil, přišlo mi to jaksi sterilní. I napodruhé. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si říkala, že je v tom nějaký zmatek a snažila jsem se neztratit ve vypravování prolínající se jedno přes druhé a dokonce mě napadla i bláhová myšlenka "co na tom je tak okouzlujícího" Postupně jak film pokračoval jsem si uvědomila, jak je ve všech směrech krásný a dojemně upřímný. Vlastně si občas sama připadám, jestli mnou stokrát opakovaná historka ze vzpomínek je vůbec pravda, zdalipak se vůbec stala. Konec mě klasicky dojal k slzám (jako bych čekala něco jiného, že). Budu na něj ještě dlouho myslet ... ()

Galerie (99)

Zajímavosti (35)

  • Vo filme sa objavuje kniha Josepha Campbella "The Hero with a Thousand Faces". Najprv sa objaví na spiacom Edwardovi Bloomovi (Ewan McGregor), a neskôr na nočnom stolíku počas scény s Edom a Willom (Billy Crudup). Spisovateľ Daniel Wallace je známym fanúšikom Josepha Campbella. (WalterIK7)

Související novinky

Zemřel britský herec Albert Finney

Zemřel britský herec Albert Finney

08.02.2019

Ve věku 82 let zemřel britský herec Albert Finney, známý například z filmů Velká ryba nebo Dobrý ročník. Finney byl pětkrát nominovaný na Oscara, v roce 2003 pak získal Zlatý glób za hlavní roli v… (více)

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

Na ohnivé kometě v Era ART klubu

14.03.2015

V pražském Era ART klubu právě probíhá pravidelná úterní „jízda" Na ohnivé kometě! Od 3. března do 28. dubna zde můžete zhlédnout výjimečné sci-fi a fantasy snímky doprovázené následnou diskuzí se… (více)

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

Tim Burton uvede v Praze hudbu ze svých filmů

01.03.2014

Americký filmový režisér, scénárista a výtvarník Tim Burton v Praze 25. března 2014 uvede koncert filmové hudby svého dvorního skladatele Dannyho Elfmana, Oba tvůrci se ojedinělé události osobně… (více)

Reklama

Reklama