Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na nízkorozpočtové scifárny, které mají áčkový rozměr i sofistikovanou originalitu, je zpět. Andrew Niccol si pro svůj comeback stanovil, jak je jeho dobrým zvykem, nižší produkční náklady, na pyj nasadil po letech jeho osvědčenou Amandu Seyfried, přihodil spolehlivého Clive Owena a navrch napsal ultrafantasmagorii z blízké budoucnosti o sériovém vrahovi, který se umí hacknout do mozku a svým obětem těsně před smrtí zprostředkuje vidění z pohledu své osoby. Už se sice nedozvím, zda Niccol zůstal tragéd přes akci, film je téměř prostý akce, nicméně nevzpírá se explicitnějším erotickým vsuvkám, takže už divák nemusí fantazírovat o poprsí hlavní herečky, což je i nový prvek v jeho režijním přístupu. Seyfried je sice spíše zvyklá, že její filmy jdou do kina, tentokráte tomu tak není, jedná se o Netflix platformu. Kupodivu po technické stránce tento počin určitě předčil dosavadní lacině vyhlížející režisérovu tvorbu. Tempo vyprávění je pomalé, čímž slouží k tomu, že se v příběhu dá orientovat, i když méně pozorný divák může ztratit nit vyprávění. Zdánlivá průhlednost zápletky je vlastně stavěna pro nečekané vyústění/odhalení identity vraha, což ale určitě není nejsilnější část filmu. Mnohem zajímavější je průběh, nejednoznačnost charakterů, byť se to neobešlo bez klasických klišé typu traumatizovaný detektiv ze ztráty potomka, inklinace k chlastu, šlapkám. I tak má film porci režijních nápadů, které (svojí nereálností) zaujmou a drží děj. A hlavní dva protagonisté jsou ideální volba. Amandu Seyfried bych sice nebrousil každý den, v tomhle filmu je ale použitelná. Slabšímu zakončení/rozuzlení naštěstí předchází zajímavá režijní forma a pocit kvalitně odvedené práce, která zhusta plodila příjemné scifi plodiny. 10/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vízia takejto dystopickej budúcnosti je tak mrazivá, až je to sladké. Netflix servíruje do svojho portfólia ďalšiu pecku, v ktorej je Clive Owen urputne seriózny ako vždy. Príbehovo dosť slabé, to však plne vynahrádza fenomenálna atmosféra, poriadne nabitý soundtrack a Amanda. Záver jemne vlažný. Napriek menším výhradám ale dávam za 4*, pretože na niečo v takomto duchu som čakal už veľmi dlho. (5.5.2018) (21.2.2023) ()

Reklama

burton 

všechny recenze uživatele

Zajímavý. Budoucnost, kde ti můžou vymazat okamžitě a střelhbitě to, co právě vidíš. Takže jsi okamžitě a střelhbitě slepej, jak krtek. A další věc je, že všichni detektivové, i v tý nejvzdálenější budoucnosti, si prostě musí to cigárko zapálit. Jakože ti vymažou vidění, ale vaporizéry nic? Divnej futuristickej film. Znepokojivej. Taky nechci, aby mě někdo pořád čekoval....ale...vlak už je rozjetej. Takže pro začátek přestaňte kouřit. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Netflixovej standard na způsob "neurazí, nenadchne", nicméně od danýho režiséra jsem očekával přece jenom víc. Příběh má dobrej námět, kterej se však nepodařilo pořádně vytěžit. Skromná výprava společně s minimem akce a úspornym vizuálem pak napovídá, že byl rozpočet na danej žánr dost nízkej (komorní pojetí scifi žánrům z mýho pohledu moc nesvědčí). Jako plusy vidim slušnou atmosféru, námět a herecký obsazení, za což nakonec přihazuju třetí hodně slabou hvězdu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná utopická Sci-Fi kriminálka s obstojným Clive Owenem a Amandou Seyfried. Režisér Andrew Nicol chtěl zřejmě navázat na svůj úspěch In Time podobně zajímavým tématem, ale to se mu nyní nepovede. Námět je rozhodně zajímavý a je zde pár solidních sekvencí ( Nechybí i krev a nahota za to plus) a rozuzlení mohlo být určitě vyhrocenější. Na podívaní fajn. Od Netflixu rozhodně lepší počin. 60% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama