Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Recenze (132)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Andrew Niccol je podle mě dobrá volba pro Netflix, filmařská avantgarda, ale s kvalitou po ruce. Jen by mě nenapadlo, že režisér filmů jako Gattaca nebo Vyměřený čas najde zalíbení v absolutních technologických sci-fárnách bez špetky emocí. Nápadem ale více než solidní kousek, zpracováním ale chladný, jak kovová tyč v břiše robota. Alespoň, že tady vypadá tím svým kukučem k světu… ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Celkem slušná utopická Sci-Fi kriminálka s obstojným Clive Owenem a Amandou Seyfried. Režisér Andrew Nicol chtěl zřejmě navázat na svůj úspěch In Time podobně zajímavým tématem, ale to se mu nyní nepovede. Námět je rozhodně zajímavý a je zde pár solidních sekvencí ( Nechybí i krev a nahota za to plus) a rozuzlení mohlo být určitě vyhrocenější. Na podívaní fajn. Od Netflixu rozhodně lepší počin. 60% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad, no iba obstojné spracovanie. Čo je vzhľadom k osobe Andrewa Niccola škoda, pretože nech je Anon akokoľvek sympatická záležitosť so zaujímavým, a úmyselne odťažitým, vizuálom budúcnosti, filmu v konečnom dôsledku chýba o niečo väčšia prepracovanosť a ťah na bránku. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Myšlenkově opět velice výživné. Zajímavý svět, ale pořád mi to připadalo jako nápad který Niccol strčil do šuplíku, když natočil promakanější In Time. Svět bez soukromí s vrahem, kterého nikdo nikdy neviděl je totiž malinko kostrbatý. Funguje tak akorát jak příběh potřebuje, což malinko zamrzí. Stejně jako statické záběry pohledu očí. Clive Owen sice hraje na volnoběh, ale v pohodě zvládá a Amanda Seyfried se do tajemné neznáme výborně hodí. Díky Netflixu nechybí ani nahota ani násilí. Ta nedotaženost ale zamrzí. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomalší, akčne nenáročný variant na “Minority Report” o nulovej zločinnosti, tento krát so sériovým vrahom v dobe “budúcej”, ktorý disponuje mimoriadnymi schopnosťami. Zaujímavý námet, s originálnymi prvkami, s veľmi sympatickým hereckým obsadením. Celkom to ušlo, aj keď sa o dejový zázrak nejedná. Lepší priemer .. ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Dobrý, dobrý, dobrý kozy, dobrý, chvilku nůďo, dobrý, horší kozy, vyvalená očatka, nedotažený závěr, imbecilní finální rozhovor. Suma sumárum - šáde potenciálu. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vízia takejto dystopickej budúcnosti je tak mrazivá, až je to sladké. Netflix servíruje do svojho portfólia ďalšiu pecku, v ktorej je Clive Owen urputne seriózny ako vždy. Príbehovo dosť slabé, to však plne vynahrádza fenomenálna atmosféra, poriadne nabitý soundtrack a Amanda. Záver jemne vlažný. Napriek menším výhradám ale dávam za 4*, pretože na niečo v takomto duchu som čakal už veľmi dlho. (5.5.2018) (21.2.2023) ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jako hodinová a dražší epizoda Black Mirror by to bylo dokonalé. Niccol přichází s velmi inteligentní a aktuální látkou v dystopickém balení a první hodinu skutečně drží diváka zaháčkovaného a v napětí. Pak se ale začnou věci rozvíjet podivně urychleně a v několika bodech se zcela upouští od nastolené logiky světa, aby se vše polopatě vysvětlilo - a finále přitom nemá, co říci. Promarněný potenciál s luxusní atmosférou, správně chladným vizuálem a zajímavým přesahem, který se ale nepodařilo soudržně prodat. Owen dobrej jako vždy, Amanda sexy jako nikdy. 70% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Depresivnější Minority Report od krále dystopií Andrewa Niccola. Rozpočet měl viditelně mnohem menší než Spielberg, ale stejně on staví svůj film hlavně na chytrém scénáři a zajímavě vybudovaném světě cyberpunkové nepříliš vzdálené budoucnosti - a ještě intenzivněji tlačí na paranoiu společnosti ve které soukromí neexistuje, čímž o to víc funguje jako kritický komentář na naši současnost. Nápad s hackováním očí je vynikající a rozvíjí ho velice zajímavě... až do série zmatených zvratů v poslední třetině které nedávají moc smysl a zanechají trochu hořkou pachuť - tenhle film to měl dobře rozjeté k silnějšímu finále. 7/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Specialista na nízkorozpočtové scifárny, které mají áčkový rozměr i sofistikovanou originalitu, je zpět. Andrew Niccol si pro svůj comeback stanovil, jak je jeho dobrým zvykem, nižší produkční náklady, na pyj nasadil po letech jeho osvědčenou Amandu Seyfried, přihodil spolehlivého Clive Owena a navrch napsal ultrafantasmagorii z blízké budoucnosti o sériovém vrahovi, který se umí hacknout do mozku a svým obětem těsně před smrtí zprostředkuje vidění z pohledu své osoby. Už se sice nedozvím, zda Niccol zůstal tragéd přes akci, film je téměř prostý akce, nicméně nevzpírá se explicitnějším erotickým vsuvkám, takže už divák nemusí fantazírovat o poprsí hlavní herečky, což je i nový prvek v jeho režijním přístupu. Seyfried je sice spíše zvyklá, že její filmy jdou do kina, tentokráte tomu tak není, jedná se o Netflix platformu. Kupodivu po technické stránce tento počin určitě předčil dosavadní lacině vyhlížející režisérovu tvorbu. Tempo vyprávění je pomalé, čímž slouží k tomu, že se v příběhu dá orientovat, i když méně pozorný divák může ztratit nit vyprávění. Zdánlivá průhlednost zápletky je vlastně stavěna pro nečekané vyústění/odhalení identity vraha, což ale určitě není nejsilnější část filmu. Mnohem zajímavější je průběh, nejednoznačnost charakterů, byť se to neobešlo bez klasických klišé typu traumatizovaný detektiv ze ztráty potomka, inklinace k chlastu, šlapkám. I tak má film porci režijních nápadů, které (svojí nereálností) zaujmou a drží děj. A hlavní dva protagonisté jsou ideální volba. Amandu Seyfried bych sice nebrousil každý den, v tomhle filmu je ale použitelná. Slabšímu zakončení/rozuzlení naštěstí předchází zajímavá režijní forma a pocit kvalitně odvedené práce, která zhusta plodila příjemné scifi plodiny. 10/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Typický Niccol a jeho distopická vize budoucnosti k zamyšlení. Je to takový průměr, nijak extra koukatelný, ale má něco do sebe. „It's not that I have something to hide, I have nothing I want you to see.“ ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Film tak chladnej, prázdnej, odtažitej a neosobní, jakoby toužil, aby ho nikdo nikdy nespatřil. Pokud to byl vzhledem k tématu záměr, pak je Anon výborná sci-fi, která svojí transparencí života nahání skoro až hrůzu. Pokud to ale záměr nebyl, nahání hrůzu spíš to, jak se film tvůrcům rozsypal pod rukama. Parádní je atmosféra a slušnej soundtrack, stejně jako režie, scénář by šel ale sakra poladit, protože podobně jako u In Time, i tady je potenciál využitej polovičatě. Není to ale průser jako třeba nedávný Mute. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Příjemná Sci-Fi detektivka se stále dobrým Owenem. Mohlo to být více vyhrocenější, celý film jede tak nějak ve stejné rovině. Každopádně za zhlédnutí to stojí, díky skvělému nápadu s budoucností se soukromým. Nechybí nahota a krev. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nenápadná bombička, která těží z chrarismatického Owena, na první pohled odtažité Amandy a pak hlavně z té nevyřčené atmosféry. Nemůžete si na ni sáhnout, ale to špiclování a sledování lidských životů je všude kolem. Když se pak najde někdo, kdo na systém vyzraje, začnou se dít věci, které i přes drobné klopýtnutí v závěru udrží pozornost až do konce. Za mě dobrý a slečnu Seyfried na černo i příště. Děkuji předem. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Kurva tak tohle mě bavilo. Budoucnost, detektiv Owen, sexy Amanda, skvělý námět.. možná bych se nebál ani tý akce. Jinak jsem si film užil. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Zápletka zajímavá, zpracování méně. Andrew Niccol točí originální sci-fi, ale málokdy je dokáže zpracovat dostatečně, divácky zajímavě. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Sci-Fi noirovka pracující se společenským tématem, který se možná za pár let stane realitou. Příběh je sice jednoduchý, ale na druhou stranu vytvořený svět má dobře nasnímanou "depresivní" atmosféru. Slušní herci, ucházející režie, atmosféra = povedený Netflix, slabších 5 hvězd. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Mozog je záložné úložisko. A prenos dát nikdy nebol jednoduchší. Peňaženka sa stala nepotrebnou. Ďalšia moderná variácia na Orwellove zrušenie súkromia. Miestami chladné a nedovysvetlené. Inokedy ako prvýkrát vidieť Matrix. ()

Reklama

Reklama