Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (132)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Křečovitě marlowovsky noirová a kyberpsychedelická atmoška je docela povedená, zápletka zajímavá a děj vás možná párkrát malinko napne. Ale všemožného marastu je taky dost. Třeba ta únavná stereotypní klišé (polda jdoucí si za svou pravdou bez ohledu na nadřízené, rozhovory s bejvalkou, mrtvý synek). Nebo na pohled husičkovitá duchoprázdná buchtička prezentovaná jako žádoucí, tajemná a nevyzpytatelná femme fatale, ehhh... Nebo dvě trapné jakolesbické krasotinky. Nebo šukající Owen. Nebo skákající obraz, který svým skákáním znázorňuje iluzornost viděné reality a tím se snaží citlivějším jedincům přivodit bolení hlavy. Ale i přesto je to vcelku film vizuálně pohledný, natočený je dobře a jeho zápletka je na středoproudové scífko ucházející. Objektivně bych ho hodnotil jistě za tři, ale zklamalo mě banální až pitomé rozuzlení a celkově mě to prostě moc nebavilo, protože mi čerta záleželo na všech filmových postavách, nedá se svítit. ()

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Docela vydařená sci-fi kriminálka, mám však jeden problém a sice, že je do oči bijící, že to nešlo do kin- aneb působí to na mě jako seriál. Taky to,že se v chatu objeví Anon - a film se jmenuje Anon, celkem prozrazuje děj. Ale jinak jako super nápad světa jak z 1984 (krysy) a možná ještě horšího, hekři se už samozřejmě dali čekat, Amanda Seyfried (podobný snímek jako In Time, nejen stylisticky) a Clive Owen tvoří sympatický pár a konec je povedený a tedy potěšil...80% ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já ty slabé 4* nakonec dám. Sice je pravda, že i přes ten úžasný a dost minimalistický vizuál, to působí vlekle (a místy docela dost) a mít to tak hodinu dvacet, asi by to bylo lepší. A taky mi přišlo nerealistické, jak se kdykoli při střílení daný člověk naprosto přesně trefil, navzdory situaci. Jenže jinak se mi to líbilo, téma bylo hodně nosné a zajímavé, pár myšlenek v tom taky je a o vizuálu už jsem psal. Nějaká atmosféra tam je taky, bohužel ji sráží utahanost. Slabé 4* ()

sta 

všechny recenze uživatele

Zásadní ukázka toho, co Netflix je a asi i dlouho bude - televizí. Ačkoli sehnal téměř áčkového režiséra a téměř áčkové hvězdy, výsledek se odehrává ve dvou třech lokacích, vše je snímáno z blízkosti a i příběh nemá žádné hlubší košatění. Je to prostě dobrej TV film. Chytře napsanej, chytře zrežírovanej, ale bytostně televizní. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Depresivnější Minority Report od krále dystopií Andrewa Niccola. Rozpočet měl viditelně mnohem menší než Spielberg, ale stejně on staví svůj film hlavně na chytrém scénáři a zajímavě vybudovaném světě cyberpunkové nepříliš vzdálené budoucnosti - a ještě intenzivněji tlačí na paranoiu společnosti ve které soukromí neexistuje, čímž o to víc funguje jako kritický komentář na naši současnost. Nápad s hackováním očí je vynikající a rozvíjí ho velice zajímavě... až do série zmatených zvratů v poslední třetině které nedávají moc smysl a zanechají trochu hořkou pachuť - tenhle film to měl dobře rozjeté k silnějšímu finále. 7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama