Reklama

Reklama

Kono danši, sekka ni najandemasu

  • Japonsko この男子, 石化に悩んでます. (více)
Trailer

Obsahy(1)

V pořadí třetí krátký film z alternativního současného světa ze série Kono danshi řeší rovněž téma odlišnosti a odhaluje, že tím, kdo ve skutečnosti zavírá naši cestu k druhým lidem, jsme my sami. Také pro tento film je typická specifická grafika a animace, které střídají různé styly včetně využívání psaného textu.

Středoškolák Aymu Tamari trpí syndromem krystalizace. Kdykoli pocítí nepříjemné emoce, jeho tělo se mění v minerály, dokud emoce neodezní. Opakuje ročník, protože se kvůli strachu z reakcí okolí vyhýbal škole. Touží po normálním životě a snaží se, aby ho noví spolužáci přijali. Vše je však ještě horší než v minulých letech. Jeho snaha ho stresuje natolik, že se začíná měnit v kámen i při pouhém pozdravu. Mladý profesor Kouya Onihara, který se dosud nevyrovnal s rozchodem s přítelkyní, se mu snaží pomoci s návratem do školy. Posiluje chlapcovo sebevědomí, utěšuje ho, ale důsledně si od něj drží odstup. Protože miluje geologii, učí lásce k minerálům také Tamariho, který díky tomu postupně přestává nenávidět sám sebe a nachází cestu ke svým spolužákům. Začíná se dokonce věnovat kolektivním sportům, kterým se dosud důsledně vyhýbal, a jeho tělo se v kámen už delší dobu neměnilo. Až nyní si však on a jeho učitel začínají naplno uvědomovat, jak je společný čas sblížil. Tamari už pochopil, že je lepší riskovat negativní zkušenosti, a proto vyzná svému profesorovi lásku. Onihara jej odmítne. Druhý den Tamari do školy nepřijde. Spolužáci se o něj strachují. Profesor Onihara bojuje se svými city. Dokáže profesor Onihara přemoci svůj strach z dalšího zklamání a krystalizujícího Tamariho zachránit? (bergenia)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Jak může člověk, který je navíc citlivý a ostýchavý, projít životem nezraněn? Nejde to. Jedině pokud se zatvrdí, pokud mu srdce ztuhne na kámen. Nesmělý a ustrašený středoškolák se tak bojí, aby se neztrapnil, aby se nevnucoval, že se mu tělo mění v krystaly. Při boji proti své podivné nemoci ale zjistí pár důležitých věcí a jednou z nich rozhodně je: „Jsou horší věci, než být zraněný.“ S touhle mantrou pak příznaky choroby ustupují, mladík si najde kamarády a dokonce zachrání někoho, komu hrozilo mnohem větší zkrystalizování. ____ Příběh se odehrává v odlescích barevných krystalů a na to, jak je film krátký, je překvapivě plný nápadů, myšlenek i plně rozvinutého příběhu. SHRNUTÍ: Chceš mi sáhnout na krystal? /můj ohodnocený film č. 6 800/ ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele

Z počátku jsem měla obavy z grafiky, ale nakonec jsem si na ten styl zvykla. Byl originální. Tamari i Onihara... Mezi těmi to jiskřilo už od počátku především díky krystalům.. fajn to byl špatný fór. Vskutku zvláštní nemoc. Ale jako krátké dílko povedené. Jsem spokojená. ()

Reklama

Galerie (15)

Reklama

Reklama