Reklama

Reklama

Xenogenesis

všechny plakáty
Krátkometrážní / Sci-Fi / Experimentální
USA, 1978, 12 min

Obsahy(1)

Tento krátkometrážní film odehrávající se v budoucnosti pojednává o posádce vesmírné lodi, jež narazí při svých cestách na neznámý komplex. Rozhodnou se jej prozkoumat, avšak brzy doplatí na svojí zvědavost a narazí na něco, co nečekali. Za svojí zvědavost možná zaplatí i životem. XENOGENESIS se stal úplně prvním filmem Jamese Camerona. (-Marc-)

(více)

Recenze (53)

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Když bych nebral v potaz "to", že "to" natočil král akčních filmů, tak bych "to" nejspíš ohodnotil odpadem. No, ale "to" by přece nešlo :o). Je krásně vidět, co se již mladému Jamesovi honilo hlavou, že "to" nebyly ženský (i když proč né), ale roboti, velký roboti a jejich ovládání. Tuto problematiku krapet vylepšil, no nebyl "to" krapet, ale pořádnej krapák :o) a použil hned v několika svých nejlepších filmech. Co se týče tohoto krátkometráku, tak je spíše k pobavení, ty zvuky, který se linou z robotů mi připomínají úchylně-sadistický film Flash Gordon :o). Ale jak se "to" říká, žádný učený z nebe nespadl. A je jedině dobře, že se Cameronon po tomto né přiliš vydařeném začátku na filmařinu nevykašlal. Páč tím by nás ochudil o nejlepší akční filmy, co kdy byly natočeny... ()

Jablek 

všechny recenze uživatele

Na amatérský projekt a ješte k tomu z roku 1978 velice ambiciózní...jde vidět, že se Cameronovi už tenkrát asi honily hlavou základy terminátora. Je to krátké scifi, které se odehrává ve světě podobném Tronu a soubojem strojů připomíná legendární Cestu do pravěku :) Co mě ale dost překvapilo, tak to byl ten podivnej konec a ten týpek visící ze stěny se mohl taky trošku víc snažit :D ()

Reklama

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

první kraťas, který hodně prozrazuje - design T-1, souboje robotů, depresivní vize budoucnosti a silné ženské hrdinky. Na druhou stranu hlavního hrdinu hraje pako, které vypadá jak kdyby uteklo z pornoparodie Star Treku;-) Ale po technické stránce super. Hudba příjemně osudová, stylizace i výprava jasně mluví holasem Jamese. 2 průzkumníci, jeden robot, neznámá planeta a absence porozumění... 50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

James Cameron v krátkom filme predvádza boj dvoch obrovských robotov o maličkého človeka v nejakom obrovskom space interiéry. Pri jeho sledovaní si určite spomeniete na jeho neskoršie filmy ako Terminator (pásy stroja), Abyss (chápadlo stroja) a Aliens (ovládanie stroja). Už z tohto kraťasu bolo jasné že to skrátka vie. ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Děj nulový, absence scénáře je deprimující (hlavně pro toho neznámého mladíka, co skoro nemá co hrát). Na Xenogenesis je krásně vidět, že talent na technický aspekt filmu měl mladý James Cameron na rozdávání odjakživa. Ale to je tak asi vše, čekalo jej ještě mnoho učení a pochopení, co film potřebuje (a že technologie nemá být důvodem pro vznik filmu). ()

Zajímavosti (1)

  • Snímek byl vytvořen kvůli demonstraci Cameronových speciálních efektů. (-Marc-)

Reklama

Reklama