Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Film se rozjíždí opravdu velice slibně, ta snobská párty, od které to všechno začne a semínko pochybností o "civilizovaném" světě, které se zahnízdí v hlavě Sarah a ještě její následná cesta za dobrodiním vykoupená tvrdým otřesem dosavadních "hodnot", to všechno směřuje k vysokému hodnocení. Potom se ale začne film pomalu topit v romantice, Angelina dělá příliš často příliš smutné oči, její druhá výprava už trošku tlačí na pilu a návštěva Čečenska jede ad absurdum - kráska se promenuje mezi střelbou a neohroženě se chystá vysvobodit svého prince. Chyběl jen zpomalenej běh sněhem a Vangelis. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dvě příliš pohledné hvězdy dělají svět lepším ve filmu arogantním, nudném, pokryteckém a plném klišé. Muset si vybrat mezi druhým zhlédnutím a planými neštovicemi, váhám dlouho. 40% Zajímavé komentáře: maxi6, emo, kacmi ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $4,430,101Tržby Celosvetovo $11,705,002║ Trošku nezaslúžený prepadák, film má určité kvality a zaujímavý príbeh, k tomu aj kvalitné obsadenie aj zručného režiséra Martina Campbella, chýbalo len trošku lepšie doladiť príbeh aby posolstvo malo silnejšiu podstatu. /60%/ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Caspian Tredwell-Owen .. Nejdřív si Angelina Jolie prosadila tento průměrný film a zahrála sama sebe v různých prostředích, kde jsou chudé dětí a následně na to začala tyto sirotky rovnou postupně adoptovat (a samozřejmě i jinak humanitárně podporovat - "eso" je opravdu jen pro pár vyvolených). ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi to nesmírně líto dávat filmu s takovým námětem tak nízké hodnocení, ale nelze jinak. Pásmo romantiky a ta patetická prvoplánovost snad jakoby byly z jiného snímku. Je to škoda. Těch klišé bylo ale tolik, že vystříhat je, zbyl by sotva krátkometrážní film... Za závažnost, významovou hloubku, skutečně naturalistické a mnohdy až otřesné záběry a Angelinu Jolie, která v podstatě hrála ve filmu samu sebe, dávám však *****. Jen více takovýhle filmů, které nám budou otevírat oči... Podobné filmy: Po svatbě, Spy Game ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Život musí mít hlubší význam..... Film o humanitárních organizacích, o pomoci, o problémech, které asi nikdo z nás nedokáže vyřešit (jestli je tu někdo, kdo by mohl, ať mi prosím napíše). Ale nechme politiku, pojďme k filmu: zajímavý scénář, který nás zavádí do lokalit, kam bych nikdy dobrovolně nevstoupil. Pokud bych se na to díval z tohoto pohledu, nemělo by to chybu. Dále výborný C.Owen a ostatní - radost pohledět. Bohužel romantická linie a závěrečná část mne tolik nebrala. Přesto tento snímek stojí za shlédnutí a následné zamyšlení. Vždyť lidí je mnoho a táborů tak málo. A všude je hlad a smrt.... ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Humanistická agitka pro MTV generaci, kdy je vše podáno značně "polopatě", líbivě a hlavně dostatečně agitačně. Ovšem fakt, že ze stínu povrchního mainstreamu nevykročí po celou stopáž, bohužel nezapře. Ale i tak jsem rád, že něco podobného vzniklo, snad to nějak zapůsobí na popcornové diváky. Angie si ulevila svému svědomí a je na ni poznat, že je to její vysněný projekt, a Clive Owen je jako vždy neodolatelný. Film, u něhož je vrcholem filmu právě začátek, nepovažuji zrovna za nejpovedenější. Průměrná selanka za lepší svět získává body navrch za svoji myšlenku, i když i ta sama je banální až na půdu. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Nebýt romantických a zdecimovaných očí AJ v Čečně, které jsou asi tak věrohodné jako sobí spřežení na Sahaře... přidal bych ještě jednu hvězdičku... Film je to přesto zajímavý... (Etiopie a Kambodža o.k., Čečna už byla ale zbytečná nebo jinak řečeno přitažené za vlasy) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

A půl. Moc hezky udělaný film. Měla jsem dojem, že ani toho patosu a klišé, zde tak často diskutovaných, jsem příliš mnoho nepostřehla. Scénář a dialogy mě oslovily a nějaké ty patetické momenty mě zcela míjely. Nechala jsem se tak s příjemným pocitem unášet kvalitně zpracovaným filmem. Délka dvou hodin byla přesně dostačující, děj se zdlouhavě nevlekl. Uběhl rychle, zajímal mě, a až na pár chybiček jsem nenašla mnoho, co bych vytknula. Angelina Jolie zastává tu "krásnou" část filmu a do role dámy z vyšších kruhů, spokojeně, avšak stereotypně žijící s hodným mužem, dobře pasovala. Clive Owen coby přímý a ostřílený doktor se zase postaral o výbornou hereckou stránku, do které opět zkušeně zapojil své charisma. Hranice zlomu se mi líbila a kdyby se mě někdo zeptal na kritiku, nejspíše bych nedokázala odpovědět. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Keď toľkí, odborní i laickí filmoví kritici zmietli tento film pod čiernu zem, u mňa zasvietil ako celkom príjemné prekvapenie. Po šokujúco dokonalom úvode, keď Owen nastúpi na scénu, som si povedal, že keby mal film ďalej len polovičné tempo a úroveň, stačilo by mi to. Potom však príde na rad Angelinino bezduché zachraňovanie a obetovanie sa pre pomoc ľuďom v krajinách tretieho sveta, do toho kyslá, miestami horká romantická zápletka (pripomínalo mi to skôr Jolieinu vlastnú propagáciu) a už tu prestal fungovať základný princíp tragédie, záver so mnou teda ani nepohol. Škoda, že sa strihačovi v polovici pokazili nožnice :). 55%. ()

maxi6 

všechny recenze uživatele

........Přemýšlím, jak to v našich srdcích máme a proč s tím tak často nic neděláme? Život musí nabízet víc, smysl pro všechny, místo kam patříme...." Toto jsou úvodní slova A. Jolie ve filmu Beyond Borders. Vdaná Sarah žije se svým vlivným mužem a dětmi v Londýně. Při jedné velkolepé bujaré oslavě dojde k potyčce mezi konzervativní londýnskou smetánkou a humanitárním pracovníkem Nickem, který vtrhne s malým podvyživeným chlapcem Jojo na pódium. Tam před zraky všech zúčastněných, velice vzrušeně žádá o pomoc Africe. Poté jsou oba zatčeni. Od této chvíle dochází u Sarah k přelomovému bodu. Opouští domov, rodinu a začíná její strastiplná cesta do neznámých končin. Její první cesta se 4 náklaďáky je financována ze svého, při dalších již pracuje při UNHCR. Tam také náhodou nalézá Nicka.......Film je o životní pouti statečné ženy, která se byla ochotna obětovat pro druhé. Zároveň je věnován všem humanitárním pracovníkům a miliónům lidí, kteří jsou obětmi válek, útlaku a utrpení. Stále vás budou inspirovat svoji odvahou a vůlí přežít.....Žádný smyšlený upachtěný příběh... toto vše psal život na různých částech světa a skutečnost, kterou bohužel hodně lidí nezná, anebo o ni ani nechce slyšet......bída, násilí, hladomor, války...... Nepamatuji už film, který bych prožíval tak silně a emocionálně jako Hranice zlomu.....Angelina Jolie, která v současné době pracuje pro humanitární organizace, si zde na zkoušku vystřihla filmovou roli samaritánky, která své vlastní pohodlí obětovala pro záchranu hladových a bezmocných v Somálsku, Kambodži, Čečensku.........“ ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Moc si z tohoto filmu nepamatuji,což neříká nic o jeho kvalitě,spíš o mé špatné paměti.Viděla jsem jej před celkem dlouhou dobou a vím jen to,že se mi to opravdu líbilo a mám z toho dobrý pocit a to myslím prozatím postačí:) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Hranice Zlomu je vážný film plný klišé, ačkoliv formálně je velmi v pořádku. A to že je tématicky naléhavý se spoustou kontroverzních "afrických" záběrů - to z něj ještě nedělá kvalitní záležitost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, na jakou to koukám klasiku a ono to má jenom 65%? To snad ne, film mě téměř absolutně pohltil, sice se občas najdou hlušší místa, ale jakožto taková humanitární výpověď Angeliny a Owena to funguje na výbornou, ač po hollywoodsku...9/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Martin Campbell se po Zlatém oku a před Casinem Royale pustil do velmi ambiciózního projektu. A je to vidět. Začátek byl hodně silný, vlastně do 2/3 filmu je to všechno neskutečně silný zážitek a byl jsem přesvědčen o plném hodnocení, jenže ta poslední třetina… Tohle nikdy nepochopím, jak film, který začal tak mrazivě, mohl skončit tak stupidně. I přesto (teda, vlastně proto) dávám čtyři hvězdy. ()

ripo 

všechny recenze uživatele

Ťažké psycho, pri pohľade na zúbožených ľudí v Etiopii, Kambodžo, či Čečensku. Miestami donkichotovský, boj dobrovoľníkov proti chudobe a chorobám rozvojového sveta. Herecký výkon Clivea Owena vysoko nad priemerom a strčil do vrecka aj Angelinu Jolie. Ale tú dokáže hádam každý druhý ...) Zase - aby som jej - s opuchuntými perami - nekrividil, tak ju obdivujem ako ženu, keď si z natáčania okrem honoráru zobrala so sebou aj jedno opustené dieťa ... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Reklama

Reklama