Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

Radiq 

všechny recenze uživatele

Být humanitární pracovník je samozřejmě ušlechtilé a být tato profese jako film na ČSFD, má ode mě plný počet hvězd (i když lidí je jak sraček a když tak o tom přemýšlím, tak záchrana přírody a jiných živočišných druhů je mi možná milejší... tedy samozřejmě za sobeckého předpokladu, že nejsem ten obyčejný bezmocný člověk, který tu humanitární pomoc potřebuje - ale to je na dlouhé povídání a kvůli tomu komentář nepíšu). Máme tady film, který se na všechny ty hladomory, nemoci, vraždění a uprchlíky snaží upozornit, citově na diváka zaútočit a politovat oběti. A problém je, že o tohle jde filmu asi v první řadě. Nevím, jak moc je možné, že humanitární pomoc někde probíhá, pak tam skončí a přesunuje se jinam - nechá tam pak všechny napospas svému osudu? Tak mi to alespoň připadalo. "Hm, tady to nevyšlo, zkusíme to jinde", Etiopie, Kambodža, Čečensko. Prostě film musí obsáhnout co nejvíce světových tragedií, které se týkají hlavně politických převratů a válek (o přírodních katastrofách tam nic není, to není tak scénáristicky zajímavé) a to, že do děje je zakomponováno i milostné vzplanutí, je typický Hollywood. Co se týká zpracování, tomu nemám co vytknout - výjevy ze zdemolovaných oblastí, s mrtvolami nebo napůl mrtvolami a fanatickými utlačovateli, to by ještě šlo. Moc spokojený ale nejsem s jednotlivými postavami, potažmo s hereckými výkony - Angelina Jolie je sice koc, ale ty její napumpované rty na sebe strhávají až moc velkou pozornost (aby taky ne, když zabírají polovinu obrazovky) a když si na hlavu nasadí kožešinovou čepku huňatku, vypadá jak z módního časopisu a ne ve válečné zóně. Prostě Angelina je se hodí do jiných rolí, než do této. To už by byla lepší ta její reportérská ségra (Teri Polo). To takovej Clive Owen už na tom byl lépe - do role se hodil... ale ta postava byla až moc über. Prostě z filmu mám takový pocit průměrnosti, i když určitý respekt tady cítím (hlavně štáb si podle mě zaslouží pochvalu). Takže průměrné 2 hvězdy by mohly stačit. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Dobročinný večírek kdesi v Londýně. Všichni se skvěle baví, než na scénu vtrhne Nick Callaham (Clive Owen) s malým černošským chlapcem. Jeho proslov o hýření penězmi zde, a strádáním na druhé straně světa přesvědčí mladou Sarah (Angelina Jolie), aby se více angažovala v otázkách humanitární pomoci. Sama sežene peníze, a odjíždí do Nickova tábora v Africe. O pár let později se znovu setkávají při pomoci OSN uprchlíkům v Kambodže. I přes těžké podmínky se do sebe zamilují ... Velice působivě natočený film, o strádání lidu třetího světa - ať už jde o Afriku, Dálný východ či bývalé země Sovětského svazu. Místa, kde zuří občanské války, na které doplácejí místní obyvatelé svými životy - a na druhé straně humanitární organizace, které se těmto lidem snaží alespoň trochu pomoci. Zvlášť první část filmu z prostředí je hodně dokumentárně natočená. Boj malého humanitního týmu s drsným prostředím, nezájmem místních vlád, nedostatek vody, jídla, i dalších prostředků, všudepřítomné nemoci a k tomu války místních fanatiků.... Škoda, že se režisér Martin Campbell nechal v pozdějších fázích filmu strhnout milostným vztahem Sarah a Nicka.. kdyby udržel laťku nasazenou první třetinou filmu až do konce, pět hvězdiček by měl jistých. Možná to měl radši režírovat opravdu Oliver Stone. Ale i tak to bylo moc pěkné. A Angelině to moc moc sluší ... ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem díval abych zjistil jestli to doopravdy bude taková hloupost jak to na první pohled vypadá. Další hollywoodský film, ve kterém Angelina Jolie zbytku světa vysvětlí to co už dávno ví všichni z novin a to, že v Africe je hladomor, v Kambodži byla válka a že konflikt v Čečensku svět kvůli Rusům přehlíží... Nicméně film není zas až tak špatný a jalový jak se na první pohled může zdát. A kdyby v něm nehrála Angelina, ale nějaká méně známa herečka s civilnějším projevem, asi by měl i hodnocení podstatně vyšší. ()

Spock 

všechny recenze uživatele

Slabý film, který aspiroval určitě na jinou metu. Nejde o téma, to je silné, a snaha diváka provést různými destinacemi, kde lidé trpí mi nevadila, až na tu Čečnu to už bylo opravdu moc naivní. Přestože pak film poukazuje na opravdu palčivé problémy našeho světa, tak nečekejte, že by vás to vzalo za srdce. Pár obrázku co diváka snad rozhořčí naštvou, ale žádná hlubší stopa v divákově povědomí. Stejně tak vztah dvou hlavních hrdinů je poněkud nevýrazný, bez náboje. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Nevím, film se zdál zprvu tak dobrý, ale pokud takovým hercům nevěříte jejich vztah, tak je to těžké. Řekl bych ale, že za to spíš může Clive, než Angelina. Jinak děj je zajímavý, ale funguje ryze jako syrový dokument, než jako film, který by měl diváka strhnout nebo vtáhnout. Přes tyto základní nedostatky je film v pohodě koukatelný a celkem kvalitní, ale znova bych ho vidět nemusel. Ode mě 50% = 2+/5 ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný rozjezd a naprosto excelentní první polovina filmu, poté se to bohužel přehouplo do jakési podivné slátaniny která celý film utopila a shodila na bahenité dno hodně nenápadité a absurdní romantiky. Angelina i Clive hodně dobří. Škoda. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Bezmocná OSN, rádoby mecenáši, zkorumpovaní diktátoři, děti umírající hladem. Nic nového pod sluncem, stačí si pustit zprávy nebo si čas od času něco přečíst v novinách. Tak z toho uděláme dramatickou romanťárnu, vezmeme drsňáka Owena a novodobou matku Terezu Jolie a natočíme nezajímavé a nepřekvapivé drama. ()

Almásy 

všechny recenze uživatele

nebudem zapierat to ze ma koniec skutocne prekvapil, kedze sa jedna o americku produkciu. napriek tomu mi v ulohe nicka absolutne nesedi clive owen, a to napriek tomu ze patri medzi mojich najoblubenejsich hercov. rezia martina campbella by sa mala sustredit na akcne filmy. romance mu evidentne nejdu. ()

Borat 

všechny recenze uživatele

Je to něco mezi 3 a 4 *, ale film to je celkem výpravný i se zajímavými záběry, ale avšak však děj byl poněkud nudný.|70%| ()

Sir-Filip 

všechny recenze uživatele

Velice špatné až mizerné, Angelinu opravdu nemusím a tady se to jen potvrdilo, přesně jsem věděl, co se bude dít, děj byl dopředu tak čitelný, až z toho bolely oči. Nevěřil jsem hercům vůbec nic, atmosféra žádná. Jedničku dávám jen z úcty k lidem, kteří dělají tak záslužnou práci jako ve filmu (charita, červený kříž...apd.), byť jejich idealistické náhledy na svět v žádném případě nesdílím. Pro mě tento snímek není ničím jiným, než laciným kýčem, ale někomu se možná bude líbit. Takže, "ENJOY IT!!!" ()

Casablanca 

všechny recenze uživatele

Ten film by měl navíc... Pustila jsem si ho, protože mě zaujala anotace... Po deseti minutách jsem zjistila, že už jsem ho vlastně viděla. A nepamatovala si konec. Z toho vyplývá, že mě napoprvé nezaujal. A ani napodruhé se mu to nepodařilo. Po slušném úvodu, kde si každý musí sáhnout do svědomí a zamyslet se nad "třetím světem" a tím, v jakém luxusu si i přes nářky žijeme, sešup do průměru... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Velmi smutný film.Pravdivý,a o to víc smutný.Jen škoda rozdělení filmu prakticky na tři různorodé části,což u mě filmu ubralo na té maximálně úderné síle,přesto mi spousta scén a vět utkvělo v hlavě a jen tak se mi nevypaří.Romance na pozadí těch nejotřesnějších událostí států třetího světa,mrazivé,dojemné,apelující!!! ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

No... Tenhle film je strašně nevyrovnaný. Ze začátku v Africe našlapané, hraje to na city, je to smutné, při tom ale strhující a zajímavá podívana. Člověk má v úmyslu chňapnout po mobilu a poslat DMS. Ale do doby než se přesuneme do Kambodže je to strnulé, nudné. Zvrat přichází v Kambodži. Nějaká ta akce, opět je člověkovi smutno a sleduje to ze zaujetím. Pak jede Angelina domů a opět nudné kecy... Dostávame se do Čečny a opět hvezdičky můžou stoupat, protože se zase něco děje. Hudba se mi zdá lepší v první pulce, v Africe. Dále už hraje jen druhé nebo dokonce až třetí, čtvrté housle. Jolie je zde pěkná pouze když v džungli zmokne. Owen se mi líbil. Celkově silnější 3 hvězdy. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Vdana Sarah (Angelina Jolie) pozdeji i matka a vecny cestovatel a humanitarni lekar Nick (Clive Owen) se poprve potkaji pri Nickove demonstraci nezajmu snobu o deni v Africe a jinych zemich tretiho sveta. Po shlednuti ponizujici sceny s africkym chlapeckem se Sarah rozhodne dodat humanitarni pomoc osobne na misto, kde Nick operuje. Sokovana realitou se po navratu domu pousti do prace pro UN a posleze se ji naskytne moznost pomoci Nickovi podruhe. Tentokrat mezi nimi preskoci jiskra a romanek je na svete. Oba si vedomi nemoznosti funkce vztahu se vraceji do svych zivotu na mile vzdaleni od sebe. Kdyz se ale Sarah po nejakem case doma dozvi, ze Nickuv zivot je ohrozen, vyda se ho pokusit zachranit. Romantika s nadechem aktualniho tematu spolecnosti. 80% ()

Giggs 

všechny recenze uživatele

Pateticke, prvoplanove, povrchne. To naozaj toto všetci žeru? Nikto nechape to pokrytectvo a pretvarku? Ak ma byť toto spasa, tak to je veľmi smutne. Svet a ľudstvo sa ubera veľmi, veľmi zlym smerom ()

wosho 

všechny recenze uživatele

Silné po obsahové sreánce, ale to nedělá automaticky obyčejný film lepším. Kdyby se to nepojalo jako tradiční drama made in USA bylo by to ku prospěchu věci. Jo a tomu debilovi co po tom černouškovi hodil banán bych dal nakládačku. ()

mirkaaa 

všechny recenze uživatele

Celkem dobrý film s mojí oblíbenou Angelinou Jolie. Film je napínavý a smutný zároveň, bohužel, ale napětí je spíše v jeho první části. V druhé polovině je to více romantické, což si myslím, že se do filmu s tématikou humanitární pomoci příliš nehodí. A ten závěr je podle mě vyhnaný „ad absurdum“. ()

system 

všechny recenze uživatele

Problemem snimku neni ani tak, ze se odehrava ve valkou zmitanych zemich, ale to, ze dramaticke sceny, ktere se snazi vyvolat v lidech soucit jsou proste k smichu (vrcholem je scena kdy Angelina skope Owena). Pokud ovsem chcete zbalit nejakou buchtu s velkym humanistickym citenim, je to pro vas volby cislo jedna:-) ()

sona123 

všechny recenze uživatele

Ano, bylo to romantické, bylo to přitažené za vlasy, ale kupodivu mi to nevadilo. Angelina je zde krásná a já opět nevím, jestli je dobrá herečka, nebo ne. Výraz má stále stejný, ale copak taky přes ty krásný oči a rty je možné vidět něco jiného? No, já teda ještě pokukovala po Cliveovi, tomu to tu taky seklo. Příběh - asi na dvou místech mne dojal k slzám. Je to mix žánrů, ale není to mix nepovedený, právě naopak. A ty vyhublý děti, nebo miminko s granátem, to byly záběry... ()

Reklama

Reklama