Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (142)

TonoM 

všechny recenze uživatele

Je mi toho filmu líto rozhodně to není propadák , asi to nezaujalo Amíky a Angelina to taky nebylo levné , škoda ... u mě 60% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

dobrý film, který měl našlápnuto na plné hodnocení za první dvě třetiny filmu. Zato závěr snímku, pasáž v Čečensku, to byl omyl, který výrazně sráží celý film. Konec se nepovedl a akorát byla zbytečně přetažena stopáž. Velice silné téma, které by obstálo samo o sobě, bohužel do scénáře byla navíc naroubována romance, která mi přišla jako nadbytečná, postupně se dokonce stávala ústředním tématem filmu. 70% ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Na svatební slavnost bohaté smetánky pronikne muž s malým černošským hochem a pronese pro přítomné snoby ne zrovna lichotivou řeč o hladu a nemocech, které zabíjejí tisíce lidí v Etiopii. Na mladou ženu Sarah tento muž a jeho výstup zapůsobí natolik, že se rozhodne následující roky zasvětit boji proti hladu, válkám a bezpráví... Ten úvod na večírku velice zapůsobil i na mne a velmi dobrý až výtečný dojem mi vydržel i po dobu "etiopské" části. Už během ní však začal příběh dostávat nádech kýčovité, prvoplánovité romantiky a ten postupně v Kambodže narůstal a v Čečně - tam už jsem Angelině ani Cliveovi nevěřil ani slůvko (ani pohled) a jen jsem se tomu odevzdaně usmíval. Škoda. Především Clive Owen ukázal své výrazné charisma a schopnosti v roli, která mu velice sedla. 60%. ()

LadyRainier 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal slibně ...ale pak se to celé zkazilo ...Prostě mě to nějak nechytlo, Angelina se tam vůbec nehodila ... Mám filmy s touhle tématikou ráda, ale tohle byl za mne jen průměr ... ()

kacmi 

všechny recenze uživatele

Režisér M. Campbell odignoroval politické pozadie príbehu a sústredil sa na milostný príbeh hlavných predstaviteľov. Možno sa len domnievať, že práve tu vyvstal problém, pre ktorý odstúpil (alebo bol odstúpený) od projektu Oliver stone (čo je škoda). Prvá tretina filmu bola veľmi dobrá, druhá bola fajn, ale tretia, "čečenská kapitola" je tak nemastná-neslaná, že ak si nedáte pozor, tak to bude jediný pocit, ktorý si z filmu odnesiete, čo by bola škoda už kvôli príjemným hereckým výkonom hlavných hereckých predstaviteľov - Clivea Owena, ktorý je chlapom s veľkou charizmou a civilnej Angeline Jolie, u ktorej nie je ťažké určiť, čo ju na scenári zaujalo, keďže je známa svojim angažovaním sa v humanitárnej práci. Za zmienku stojí ešte sympatický Noah Emmerich, zvyšok tvoria iba v obrysoch načrtnuté postavy - manžel (takže rozhodnutie hlavnej hrdiky zostať s ním vyznieva nedôveryhodne), agent CIA, alebo ostatní členovia humanitárnej skupiny, čo je vcelku smutné, pretože práve im je film venovaný. Spomínam si na prve dve-tri epizódy práve prebiehajúcej desiatej série Pohotovosti, v ktorej doktori Kovac a Carter pracujú v Afrike ako dobrovoľníci v rámci Lekárov bez hraníc. Za menej peňazí sa televíznym tvorcom podarilo byť vierohodnejšími ako tomuto filmu. A ten mal rozhodne na viac(Škoda ťa Oliver) . ()

RaidingTombs 

všechny recenze uživatele

Realisticka ukazka hruz sveta. Kdyby autori vynechali romantickou zapletku, hodnotil bych 5*. Angelina Jolie se do hlavni role hodila uplne na 100%. Na druhou stranu vyber Owena coby partaka a milence byl spatny krok. ()

kacudzde 

všechny recenze uživatele

Práce v utečeneckých táborech v Etiopii a Kambodži, záchrana životů, každodenní boj o přežití a strhující nástup Owena do filmu. To vše by bylo za plný počet. Jenže příběh má jako hlavní linii lásku mezi humanitárním pracovníkem a snobskou paničkou, která do jejich setkání zřejmě vůbec netušila, že někde ve světě lidé umírají hlady a mnohdy i na banální nemoci. Postava hlavní hrdinky prostě nebyla napsána moc dobře a tím koncem v Čečně to celkem zabili... Škoda, protože Owen byl skvělý a dvě silné scény ( černoušek a sup, dítě s granátem) budu mít před očima ještě dlouho. 3 a půl *. ()

bl.e.cha 

všechny recenze uživatele

O tom, jak z naprosto úžasně načatého filmu udělat sračkoidní klišé s opravdu nechutně romantickým koncem... Proboha proč...? Jednu hvězdičku dávám za "vpád" na snobský večírek a scénu s banánem, druhou pak za Afriku a Kambodžu... Kéž by se tam ten film zastavil, jistě by si pak zasloužil daleko lepší hodnocení... ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Napoprvé film působí na emoce diváka a dokáže ho téměř až stoprocentně upoutat, jenomže takto je to fakticky jen napoprvé, jelikož film patří do kategorie snadněji zapamatovatelné a tím se umísťuje na střední vrstvu úspěšnosti, na průměr. ()

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Od filmu s tolika zvučnými jmény v hlavních rolích by člověk čekal opravdu mnohem více než jen uhozený a dosti podprůměrně zpracovaný děj s naprosto absurdní zápletkou, která jako by z oka vypadla televizním filmům od R. Pilcherové (nebo jak se jmenuje). Místy snad i dobře mířené myšlenky některých scén jsou hned v zárodku zapomenuty. Zkrátka stači vidět jen jednou a možná ani to ne. ()

ashlei 

všechny recenze uživatele

Skoro žádný film ve mě nevyvolal tolik emocí a svíravých pocitů... snad dokonce touhu po zachránění světa. Opravdu povedený snímek s užasnou Angelinou a Clivem v hlavních rolích. Stojí za shlédnutí víc než jednou... ()

lineker 

všechny recenze uživatele

Škoda. Zbytečné moc, bylo nakonec málo. I pro mně byla romantická zápletka zbytečná. Film, pokud by pouze glorifikoval práci lidí v utečeneckých táborech a s tím i upozorňoval na tento globální problém by u mně bodoval víc a začátek tomu i odpovídal. Některé scény byli opravdu silné a od toho se to mělo odpíchnout. Bohužel v tomto případě láska věci nepomohla, spíše ji zabila. ()

Rathe 

všechny recenze uživatele

Hodně silný film, který spoustě divákům přiroste k srdci. Část v Africe byla hodně silná a zároveň zajímavá a i když jsem nečekal, že může přijít něco na stejné úrovni a pak přišla válka v Čečensku. Paráda! Víc takových filmů. P. S. pro mě docela nečekaný konec. ()

Reklama

Reklama