Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

meave 

všechny recenze uživatele

Tie zábery z miest, ktoré nikto nechce vidieť u mňa posunuli hranicu o jednu hviezdu. Pretože moje srdce sa pohlo a keby sa pohli milióny sŕdc, tak by to možno bolo inak. Možno nie filmy, ale povinná osobná návšteva a pre každého dobre živeného a večne nespokojného...snívam, ale zmieriť sa nechcem... ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bohatá, rozmazlená slečinka se stane během snobského večírku svědkem vystoupení humanitárního pracovníka, který demonstruje bídu třetího světa na vyhublém etiopském chlapci. Slečinku to pochopitelně vezme za srdce a rozhodne se pomáhat. Přes počáteční odstup v sobě pracovník a slečinka najdou zalíbení a vznikne s toho velikánská láska. Klasický příběh, i když trošku netradičně podaný, který se snaží hrát u diváka na city prostřednictvím otřesných záběrů z Etiopie a z Kambodži, což se mu do určité míry daří. Oceňuji i celkem realistické podání toho, čím musí dobrovolníci projít, aby alespoň trochu ulehčili domorodcům bídný život. Naopak se mi vůbec nelíbila Angelina Jolie, která pouze střídala různé odstíny soucitných pohledů a celkově její výkon vyzněl tristním způsobem. Nicméně i to jsem byl schopen akceptovat, protože se mi to, i přes tu kýčovitost, líbilo, ale bohužel závěrečná mise v Čečně to celé zkazila a zachránit to nemohl ani, pro mě celkem překvapivý, konec.50% ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Ano, pravda je, že prvních 20 minut je Oscarových, ale pak už ta kvalita filmu klesá a klesá a klesá až klesne do podprůměru a bohužel to nezachránil ani Owen nebo Jolie. Nápad to byl dobrý, ale je těžké natočit takovýto film aby si udržel kvalitu po celou stopáž. A Campbellovi se to nepovedlo. Hodně tomu pomohla Hornerova hudba, která se tam skvěle hodila, ale i tak to nestačí ani na průměr. 45% ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Horner: 1. Ethiopia. Part 1 - James Horner ,2. Ethiopia. Part 2 - James Horner ,3. Ethiopia. Part 3 ,4. Ethiopia. Part 4 ,5. Cambodia. Part 1 ,6. Cambodia. Part 2 ,7. Cambodia. Part 3 ,8. Cambodia. Part 4 ,9. Chechnya. Part 1 ,10. Chechnya. Part 2 ,11. Kinderszenen No. 7 ("Träumerei"), for piano, Op. 15/7 ,12. Chechnya. Part 4 , ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Natáčanie filmu prebiehalo okrem Londýna a kanadského Quebecu aj na exotických miestach v Namíbii či Thajsku. (MikaelSVK)
  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)

Reklama

Reklama