Reklama

Reklama

Piková trojka

  • Austrálie In the Cut (více)
Trailer

Obsahy(1)

Piková trojka je moderní kriminální příběh, odehrávající se na Dolním Mahnattanu. Frannie Avery (MEG RYAN) je učitelkou tvůrčího psaní, která je velmi ostražitá vůči navazování nových známostí. Jednoho dne se však setká s detektivem Malloyem (MARK RUFFALO), který vyšetřuje vraždu v jejím sousedství, a za podpory své nevlastní sestry Pauline (JENNIFER JASON LEIGH) s ním naváže vztah, který je zcela otevřeně sexuální. Osvěžující přímočarost jejich poměru ale hluboce podkopává pokračující a dosud neobjasněná série vražd. Po útoku maskovaného násilníka ale Frannie ztratí důvěru ve všechny lidi okolo sebe. V mladého studenta Cornelia (SHARRIEFF PUGH), který sepisuje práci o nevině masového vraha Johna Waynea Gacyho, ve svého bývalého přítele Johna Grahama (KEVIN BACON), který ji pronásleduje na každém kroku, a především v Malloye, který v ní nyní probouzí nejen vášeň, ale také podezření. Neexistuje nikdo, koho by nezávislá Frannie mohla požádat o pomoc - zarmoucená a vystrašená se proto rozhodne vzít záchranu svého života do vlastních rukou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

Sofia 

všechny recenze uživatele

Pěkná blbost...Mark Ruffalo s knírkem byl naprosto odpudivý, jeho řeči taky, a po půlhodině už bylo jasné,kdo je vrah, protože moc postav se v tomhle rádoby erotickém příběhu nevyskytuje. Jen se mi líbily všechny ty možné básničky a slova a úryvky, které si Meg Ryan lepila po celém bytě. Škoda, že tenhle motiv hry se slovy tam nebyl nějak víc rozpracován. Těžko uvěřit, že režisérka tohoto paskvilu natočila i Piano. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Nooo tak teda nevím. Po přečtení textu distributora na obalu DVD jsem byla zvědavá, co se z tohoto krimi mysteriózního erotického thrilleru vyklube. A v závěru filmu (ano, vydržela jsem to až do konce!) jsem usoudila, že se z toho nevyklubal ani mysteriózní ani thriller - přišlo mi to jako hodně laciná, naprosto neucelená kriminálka s větším počtem otevřených záběrů na sex, kterýma měla šokovat, ale prostě to nevyšlo. Nějak to nefunguje - něco se v tomhle filmu pokazilo, ale nevím co. Film mi příjde jako slátanina nic neříkajících obrazů, kde se nic neděje....a to, že jsem už na začátku věděla, kdo je vrahem asi taky o něčem svědčí. Nuda! O ničem! Nebrat! ()

Reklama

venison 

všechny recenze uživatele

Když jsem film viděla před 10 lety, vůbec se mi nelíbil.. Myslela jsem, že jsem na něj třeba ještě moc mladá, nemám z něj rozum a dostatek zkušeností.. Dneska už můžu s nadhledem říct, že je to pěkně debilně obsazená krávovina s naprosto příšerným scénářem, kterej těží jen z nahých ňaděr Meg Ryan, která snad prvně dostala nějakou "dospělou" roli.. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

To bylo zas něco! Těšil jsem se na tento film, jelikož tu hráli skvělí herci, ale to, co jsem viděl bylo dost špatné. Scénář - to nejhorší, nápad na film - obyčejný a délka filmu zbytečně dlouhá. Jediný, co mě opravdu hodně bavilo byl herecký výkon Marka Ruffala. On tento znechucený a docela nudný film aspoň trochu vytáhl z toho nejhoršího. A Meg taky nic moc. 35% :( Čekal jsem víc. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Film se točí kolem života učitelky tvůrčího psaní Frannie (Meg Ryan). Na pozadí jejího příběhu se odehrává vyšetřování vraždy, do kterého ji vtahuje charismatický detektiv Malloy (Mark Ruffalo). Na Frannině zahradě se totiž našla mrtvola dívky, sama Frannie pak zjišťuje, že tu dívku zahlédla pár hodin před vraždou, jak orálně uspokojuje muže s vytetovanou pikovou trojkou na ruce. Malloy ve filmu plní úlohu jakéhosi „male fatale“. Jeho motivace či background není zcela objasněn, a tak se pro Frannie nakonec kvůli své vytetované pikové trojce na ruce stává také jedním z podezřelých z vraždy. To jí však nebrání v tom, aby sama po Malloyovi zatoužila a jejich vztah se dostává do role jednoho z nosných pilířů filmu. Jakoby si však Frannie a Malloy vyměnili role, jež tradičně v thrillerech jejich postavy zastávají. Mužský hrdina, osamělý detektiv, se mění v osobu, které se věci prostě „dějí“, a nositelem příběhu se stává Frannie, jež skrze svůj vztah k Malloyovi odkrývá nejen události související s vraždou, ale i své vlastní touhy. V Campionové filmech už ženy přestaly vystupovat jako pouhé objekty sledování, i když se nám to sama Campionová snaží namluvit vulgárním sexuálním nábojem, jež v sobě postava Frannie skrývá, a explicitními erotickými scénami. Co se u filmu nevyplácí, je jeho žánrovost. Vyšetřování vraždy diváka vede k označení thriller, jemuž by slušel přívlastek erotický kvůli otevřenému sexuálními vztahu Frannie a Malloye, přesto však spadá Piková trojka svou atmosférou i do škatulky film noir. Děj se skoro celý odehrává v pološeru, v pochybných čtvrtích s pochybnými lidmi (Frannin bývalý přítel John), nápadná je těkavá kamera či rozostřený obraz. S takovou atmosférou potom rezonuje Frannina vlastní nejistota – ohledně neodhaleného vraha či kvůli své touze po Malloyovi. O co více se nám pak režisérka snaží přiblížit postavu Frannie (například skrze její vize o seznámení rodičů), o to míň se dostává prostoru ostatním postavám, takže ani motivace skutečného vraha zde vyřešena není. Divákovi tak nezbývá nic jiného, než se spokojit s neuceleným filmem, jehož žánrové fragmenty se rozplývají v koncepčně ne tak docela zvládnutém scénáři. Závěr filmu by měl sice potvrzovat Franninu schopnost být svou vlastní paní osudu, její návrat k Malloyovi však působí spíše jako podvolení se své vlastní touze. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Hlavní roli měla původně hrát Nicole Kidman, ale nakonec se rozhodla film pouze produkovat. (kenny.h)

Reklama

Reklama