Reklama

Reklama

Boj o ředitelnu

(seriál)
  • USA Vice Principals
Trailer 2

VOD (1)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Temně komediální seriál od Dannyho McBridea a Jodyho Hilla, tvůrců seriálu Nahoru a dolů, vypráví příběh jedné předměstské střední školy a dvou lidí, kteří se úzce podílejí na jejím vedení. Danny McBride a Walton Goggins se představí v rolích Neala Gambyho a Leeho Russella, dvojice ambiciózních zástupců, kteří spolu svádějí velký boj o moc. Chtějí vystoupat na pomyslnou nejvyšší příčku poté, co se dlouholetý ředitel školy (Bill Murray) rozhodne odstoupit kvůli péči o svou nemocnou ženu. Když se ale o jeho pozici začne ucházet i doktorka Belinda Brownová (Kimberly Hebert Gregoryová), Gamby a Russel odloží své vzájemné rozepře stranou. Podle hesla "Nepřítel mého nepřítele je můj přítel" se spojí a vyvinou maximální úsilí, aby odstranili doktorku Brownovou, jedinou osobu, která má nejspíš opravdu na srdci nejlepší zájmy školy. A nehodlají si brát servítky. (HBO Europe)

(více)

Recenze (41)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Když chcete, tak tenhle seriál zhltnete na posezení. Danny McBride si totiž pro sebe urval další postavu, která kritizuje, uráží, nadává, je sobecká, zlá, nepříjemná, arogantní, dělá všecko dobré jen pro sebe a v cynických kecech je hotový přeborník. No a to všechno obsadil do školního prostředí, které na něj vysloveně čekalo. V podstatě se humorem jedná o kopii seriálu Nahoru a dolu. Jen s jinými postavami, jiným příběhem a jiným prostředím. Nicméně s prostředím, ze kterého se dá těžit na dalších deset sérií. A já si na ně klidně počkám. Jo a taky musím uznat, že kdyby sem neobsadili tu blonďatou šťabajznu Georgii King a buznu Gogginse, byl by tenhle seriál poloviční. Tudíž dokonalá výhra a já opatrně čekám, jak to s ním po první sérii půjde dál. Závěr první série byl totiž poměrně nečekaný. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se primárně začal dívat kvůli tomu, že v něm hraje Bill Murray - po prvním díle se ale ukázalo, že tahle motivace je celkem planá, vlastně tam má jen štěk. Takže jsme svou motivaci musel najít jinde a překvapivě jí byla psychologizace zprvu hodně plochých postav - na začátku pouhé sitcomové karikatury, jimiž jsou dány do vínku jen zkarikované a hodně přifouklé základní vlastnosti, jak ale díly běží, tvůrci se snažili tu plochost překonat a snaha o duševní vývoj hlavních hrdinů je celkem uvěřitelná a povedená - a na celé věci mě nakonec bavila nejvíc... A nosný je rovněž satirický prvek - ten zákeřný a neurvalý boj o ředitelnu je neotřelá demýtizace amerického snu. HBO prostě ne a ne mě zklamat! Mr. Gamby byl boží... :-) Série 1: 85% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

K recem o nastupci Eastbound & Down jsem byl lehce skeptickej, coz mi ale vydrzelo asi tak dve minuty, protoze tohle je zase ultimatni masakr. Namet je samozrejme tak akorat stupidni, jenze zatimco jinde by z toho mohlo bejt nudny drama nebo usmevna komedie, kde si budou reditel se zastupcema delat naschvaly, tady je to vsechno nekolikanasobne prehnany, takze ano, naschvaly si delaj, ale v naprosto ultimatnim meritku. Neuplyne ani minuta, aby se tu zvesela nenadavalo, dojde i na nejakou tu nechutnejsi nebo brutalni scenu, ale vsechno furt jeste tak nejak v mezich, kdy si clovek rekne, ze potkat takovydle hovada, jsou toho skutecne schopny a je to proveditelny. Postavy nastesti nejsou jen cernobily a zatimco v celym Eastbound byl McBride za dementa, tady se z neho postupem stane vlastne kladna postava a sympatak, ale nastesti ne moc. Celkove vetsina postav ma nejakej vyvoj, takze to nejsou jen plochy karikatury. No a dat ho do dvojice s Gogginsem byl skvelej tah, tenhle magor sice vypada jako kral buzerantu, ale dokaze McBrideovi skvele sekundovat a misty je dokonce zabavnejsi. Ostatni postavy jsou vicemene jen pozadi pro kokotiny, ktery dela hlavni dvojice, ale vlastne jsou vsichni fajn i slusne zahrany. Ja se bavil kralovsky, treti serii bych se rozhodne nebranil. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S01: Já půjdu až tak daleko, že to prohlásím za geniální komediální skvost. Vezměte vidláckej "America, fuck yeah" humor se spoustou nadávek a la EASTBOUND & DOWN (oddíval jsem mezitím komplet až teď při téhle zámince), k jednomu arogantnímu idiotovi přidejte druhýho (jak McBride, tak rozzubený vlezdoprdelácký ultrazmrdský Goggins jsou špička), rozpoutejte zákeřnou špinavou válku o ředitele střední školy, okořeňte to super soundtrackem ve stylu old school videoher, sem tam zpomalovačky co brutálně sednou a hlavní dvojka si je vyloženě dává, a to není všechno. Je to drsná komedie, ale vlastně i slušný drama, příběh přináší různý dojímavý chvíle, závěr s váma celkem šokne, pro mě to byla čistá devítidílná radost a kolikrát jsem se smál jak dlouho u ničeho. 90% S02: Všech 18 dílů bylo natočeno jedním tahem, tím spíš nijak nepřekvapuje, že je tohle stejně kvalitní a nářezová záležitost. V mixu je pár nových postav, zase jsou tu nezapomenutelný scény, přišlo mi to skvělejší dramaticky, závěr slušná psychárna. Říkám klenot a moje nejoblíbenější komedie za roky, instant classic a viděl už jsem komplet snad 5x. 95% ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Pokud si někdo myslel, že Eastbound & Down už nelze překonat, tak ho Vice Principals velice rychle vyvedou z omylu. Tohle je totiž E&D na steroidech a 10 géčkách kokeše. Goggins nahrává McBridovy jako hovado, a spolu tak tvoří krásný pár těch nejpodlejších hovad v rámci celé sluneční soustavy ! SEN ! ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Dobrý pomer absurdity, drzosti aj drsného humoru. Vývoj deja všelijako kľučkuje, mení tempo, prekvapuje zvratmi a vyvrcholí na konci druhej sezóny parádnym finále. Počas sledovania som mala občas pochybnosti, ale záver mi to vynahradil. Oplatí sa to vidieť naraz. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Žánrovo nevyspytateľný seriál, ktorý má najbližšie k britskému The Office. Napriek mnohým vtipným scénam je to ku koncu viac ako komédia dráma s preexponovanými postavami a nepredvídateľným dejom. Postavy sú reálne až hmatateľné, udalosti neberú ohľad na žiadne sympatie, otvorených konfliktov a tajomstiev je do konca série vo vzduchu neúrokom a tvorcovia sa s týmto konceptom maximálne vyhrávajú. Úprimne nebolo to najpríjemnejšie sledovanie, pocit trápnosti a nervozity z konania postáv som precítil viac než dostatočne. Účel tvorcov (zrejme) splnený, ale priamočiarejší (i keď ku koncu v podobnom duchu) Eastbound and Down mi prirástol k srdcu oveľa viac. Uvidíme, čo druhá séria - koniec prvej bol vskutku šokujúci až mrazivý. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niektoré časti ozaj stáli za to a bolo im radosť napariť plný počet. Niektoré akoby viac stagnovali na mieste, príliš sa sústredili na čo najviac vulgárny a prehnaný humor a keď je to silené, potom to už nejde dokonale. Celkovo ale chválim ten prístup. Seriál je správnym spôsobom nekorektný, tak to má byť, žiaľ mám pocit, že v blízkej budúcnosti budeme kvôli hnutiam, ktoré oslavujú len životy menšín vidieť takéhoto humoru stále menej. Inak fúzatý Danny McBride bol hereckým ťahúňom celého seriálu, veľmi dobrý výber. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Nějak mne to nechytilo. Možná tím, jak jsou všechny postavy hrozně přepálené, nechovají se reálně. Jasně, je to crazy komedie, ale zatimco u Sandlera mi to obvykle sedne, tady ne. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA: HBO = 18.7.2016, v pôvodnom znení s titulkami (české titulky: VLADIMÍR FUKSA)+ČESKOSLOVENSKÁ Pay-TV PREMIÉRA (s dabingom): ?.?.2016, réžia českého znenia = - Walton Goggins dokazuje, že má aj dosť nezanedbateľný komediálny talent a celkovo má tento seriál po pilote rozhodne dosť potenciálu na vytvorenie príjemnej letnej - a samozrejme aj McBrideovsky - vulgárnej zábavy. (19.7.2016) ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná záležitosť, ktorá má svojský humor a dve nesympatické postavy ku ktorým si postupne nachádzame cestu. Celý priestor strednej školy a vnútorných konfliktov a machinácií vo veľmi dobrom prevedení - kde je dôraz na nápaditosť a aj drobné ozvláštnenia. McBride a Goggins sú vo svojich úlohách perfektný a som v napätom očakávaní ďalšej série. 1. séria - 80% 2. séria prekonáva prvú vo veľa veciach. Viac humoru. Silnejšie a trefnejšie hlášky. Lepšie vzťahy. Posledné dva diely bohovské. Jedna z najlepších vecí v televízií. Výhoda? Netlačí to na pílu. Dve série a hotovo. A zážitok je aj dojímavý, aj vtipný aj ľudský. Má to všetko a Goggins s McBridom sú najväčší bad ass televízie za hodne dlhú dobu. 2. séria 100%. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

Vice Principals navazuje tam, kde Eastbound & Down skončilo, akorát s tím rozdílem, že namísto jednoduchého debilního sebestředného hovada coby protagonisty nabízí dvě hlavní postavy, které se prozatím profilují minimálně jako… sebestředná hovada, ačkoliv každý na to jde pochopitelně trochu jinak. Zdá se, že Gamby (McBride) půjde svou arogancí a sobeckostí přímočaře přes mrtvoly, aby se dostal k vytouženému postu ředitele, zatímco Russell (Goggins) se na stejné místo bude snažit probojovat svou podlézavostí, úskočností a šarmem. Anebo to bude úplně jinak a ti dva kohouti opravdu spojí síly proti společnému nepříteli, jak naznačuje závěr úvodní epizody. Pro McBridea se jedná o polohu důvěrně známou nejen z jeho sedm let starého seriálu, avšak Gogginse v něčem podobném vidím víceméně poprvé. Nicméně to přetahování se o to, kdo má díky svojí bezohlednosti (ve vlastních očích) větší nárok na ředitelnu, překvapivě sedí i jemu. Očekávám lsti, podrazy, lži a přetvářku a taky to, že stejně jako u Eastbound & Down od stejného tvůrčího celku se humor někdy trefí přímo do černého, ale jindy zase naprosto mine terč. A taky se domnívám, že bude hodně záležet na nápaditosti scénářů, protože základní premisa v mých očích nemá nikterak dlouhotrvající potenciál. Ty dvě série a osmnáct epizod, po nichž se s postavami rozloučíme, by si to ale diváckou pozornost a hlavně zábavnost snad udržet mohlo. ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Madrfaking Kenny Powers is bek? Ani nie...Oproti Eastbound and Down sa Danny McBride celkom drzi na uzde, ale nevadi....Walton Goggins sekunduje viac nez podarene...Rovnako ako pri predchadzajucom pocine dvojice Hill-Green, viac ocavakam od nasledujucich serii. Takze po prvej 3,5/5* ()

Dado 

všechny recenze uživatele

1. séria - 75%, 2. séria - 75% █ V istom bode sledovania Vice Principals mi napadla jedna vec. Koľko priemerných komédií z posledných rokov mohlo aj za cenu menšieho diváckeho záujmu dosiahnuť vyšších kvalít, pokiaľ by sa ich tvorcovia rozhodli pre seriálový a nie filmový formát? Nový projekt Jodyho Hilla a Dannyho McBridea nie je totiž na prvý pohľad ničím iným, než povrchnou vulgárnou zábavou s tuctovým príbehom, akú predstavovali aj mnohé filmové komédie poslednej doby, pričom v nejednej z nich figuroval aj samotný McBride. Avšak po roztiahnutí z nejakej hodiny a pol na celých 300 minút (pokiaľ prirovnávame každú zo sérii k jednému filmu) sú ploché a vopred jasne dané postavičky razom plnohodnotnými charaktermi, ku ktorým si divák dokáže vytvoriť vzťah a v priebehu sledovania dokonca zmeniť svoj pohľad na ne. A dokonca aj ten vulgárny humor, často neisto balansujúci na hrane prehnanej trápnosti, odrazu nepôsobí až tak prvoplánovo a dokonca prirodzene vychádza zo situácií, ktoré spoločne s niekoľkými podarenými, hoci trochu predvídateľnými zvratmi prináša tvrdý boj o miesto riaditeľa strednej školy. V časoch, kedy seriálová tvorba vo všeobecnosti nabrala druhý dych (a to poriadny), sa tento počin síce nedá zaradiť medzi absolútnu špičku, ktorú nám televízne obrazovky momentálne ponúkajú, no rozhodne si nezaslúži, aby bol možno aj vplyvom predsudkov voči žánru prehliadaný. ()

geklon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Gordon Green a McBride jsou svojí autorskou tvorbou už provaření a ani tentokrát nepřinášejí nic, co by Vás donutilo si myslet, e snad někam od prvních šaškáren posunuli. Je to furt to samý. Nekorektní, ale prvoplnávěfádní. Né moc vtipné, ikdyž se to zuby nechty snaží. McBride nudí, ale ten Goggins.... Ten je uchvatnej. Mimiku má jak Carrey za mlada. A charisma totální zlomrdajzlíka z něj stříka i z monitorů. Takže pokud dokoukám celou sérku tak jen kvůli tom sráčovi ve fialových kalhotech. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

S01 - Tak tohle mě hodně sedlo a je potřeba to trošku hypovat a rozšířit to mezi podobně naladěné diváky. Už při traileru jsem si říkal, že by z toho mohla vylézt fajn záležitost, která mě bude na půlhodiny bavit, ale rozhodně jsem nečekal, že to bude až takhle dobrý. On i buranský humor může působit sofistikovanější, když ho zvládnete dobře prodat a to se tvůrcům rozhodně povedlo. Přes neustále nadávky a vulgarismu se skrývá velmi příjemný seriál o jednom neobvyklém přátelství a ještě neobvyklejším cíli. A pokud se naladíte na stejnou notu jako tvůrci, tak dostanete fajn zábavu, která nejednou překvapí. Největší trefou seriálu je jeho obsazení a konkrétně hlavní trojice. Kimberly Hebert Gregory je velmi dobrá a krásně umí zahrát citlivou ženu na pokraji sil i nepříčetnou, zuřivou černošku, kterou byste rozhodně nechtěly naštvat. Danny McBride tyhle hovadský postavy s dobrým srdcem prostě umí, jen někdy je toho dobrého srdce méně a někdy více. McBride si krade pro sebe spoustu okamžiku a krásně ukazuje, že mu vulgarismu a buranský humor nedělá problém, stejně jako zahrát člověka, které mu se nic nedaří a všechny jeho sny mizí v dáli a on chce jen trochu místa na výsluní. Opravdová výhra je obsazení Waltona Gogginse, který si to neskutečně dává. Goggins hraje svojí postavu tak moc dobře, že mu chvíli fandíte a v následujícím okamžiku byste mu nejradši rozbili hubu za to jaký je to patolízal, srab a hlavně svině nejvyššího kalibru. A Goggins si tuhle roli užívá plnými doušky. Na postavách to stojí a seriál to dokáže velmi dobře využít. Některé momenty jsou občas přes čáru, ale z větší části jde většinou o trefu do černého. Seriál není bezchybný, ale pokud vám sedne, tak jeho chyby moc řešit nebudete. Boj o ředitelnu je ve své první řadě hodně fajn a já se opravdu moc těším na druhou řadu. ()

preclajsz 

všechny recenze uživatele

Po prvním dílu jsem si říkal, že je to docela dobrý. Druhý díl každopádně převyšuje ten první, zatím solidní komedie, aneb hon na zmrdskou ředitelku! :D zatím 4* ()

Reklama

Reklama