Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (137)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem asi viděla nějaký jiný film. Od těch zdejších, bídných 44% a záplavy negativních komentářů jsem raději nečekala žádné extra dílo a byla jsem více, než mile překvapena. Vypadá to tak, že právě zde zmiňované bídné zpracování, mizerný scénář či absence atmosféry patří k tomu, co se mi na Bloodline velmi líbilo. Scénář mi přišel snad jeden z nejlepších ze všech dosavadních dílů, Pinhead byl ve své "pekelné" formě snad více, než kdy jindy a dostal zde také patřičné množství prostoru, aby mohl přednášet své myšlenky a názory o Bohu, pekle, utrpení, touze a ostatních věcech, o kterých rád hovoří. Pro mě po Hellraiser III: Hell on Earth nejlepší díl. Očividně však jen pro mě:) ()

Reklama

spiritus 

všechny recenze uživatele

Nejslabší ze všech Hellraiserů, naprosto zbytečných 86 minut ztráveného času. Snažil jsem se na tomto paskvilu najít alespoň něco pozitivního, ale bohužel nepovedlo se.Snad jen to že to není ještě delší. To bych byl nucen ubrat i tu ubohou jednu hvězdu. Ale i tak se nechápu proč jí dávám.Snad jen z úcty k původnímu dílu. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely série "Hellraiser" považujem za dokonalé, kultové diela svetovej horrorovej kinematografie. Neuveriteľne silné, surové filmy s originálnou, desivou, pekelnou tématikou. Pri treťom, akčne ladenom, pokračovaní to už bolo o poznanie slabšie. Ale ešte stále sa jednalo o trojhviezdičkový snímok, na ktorý sa dá pozerať. S ďaľším dielom, už štvrtým, to zasa, bohužiaľ, klesá o ligu nižšie. Nudne prekombinovaný scenár, nekvalitní herci, slabé filmové triky, chýbajú starí, známi Cenobiti, princezna Zla Angelica je škaredá a nemá žiadnu charizmu a aj ten Pinhead sa mi už zdal akýsi vymäknutý a obtĺstly. ** ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Film existuje ve dvou verzích. Jedna z nich je prodloužená a obsahuje vystřižené scény. (ČSFD)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)

Reklama

Reklama