Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Recenze (137)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Tak toto je scenáristická obludnost mamutích rozměrů. Triky jsou sice dobré, ale ty dějovou linku nezachrání. Film je už naprosto bez atmosféry, Pinhead už také žádné silné dojmy nebudí, prostě totální úpadek. Příběh se odehrává ve třech časových rovinách, přičemž nemohu určit, která z nich je nejhorší, neboť se mi zdály všechny stejně špatné. Hodně slabé dvě hvězdičky, a to jen díky tomu, že právě mám nějak podivně mírnou náladu. Mé pořadí: H1, H5, H2, H7, H3, H4, H6, H8 ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo ste chceli chytiť?“ – „Peklo.“ Štyri roky po trojke prišla, teraz asi budete šokovaní, štvorka. A nemala to  vonkoncom ľahké. Keď sa k nám v polovici 90. rokov dostala, vnímali sme ju ako inferno hodné max. 1*. Prekvapivo, ako to už ale niekedy chodí, s odstupom desaťročí (koment aktualizujem v r. 2021) to prekvapivo vôbec nie je zlé. Podstatná časť snímky pozostáva zo zaujímavého prequelu, v ktorom sa okrem iného dozvieme aj to, ako kocka vznikla. Zvyšok krátkeho (hodina a štvrť bez titulkov) filmu tvoria scény z vesmírnej stanice zo vzdialenej budúcnosti. To je teoreticky tiež zaujímavé (v tom čase boli kozmické horory rozšírené – Votrelec: Vzkriesenie, Horizont udalosti, Critters 4, Leprechaun 4, neskôr sa pridal Jason X), prakticky to ale v druhej polovici nefunguje, lebo sa to celé zjavne rozsypalo a stala sa z toho bezduchá, treťotriedna vyvražďovačka s miestami značne pochybnými trikmi (laserové zbrane). Celkovo sa štvrtý Hellraiser nemá šancu zbaviť pachuti lacného béčka, ale s prižmúrenými očami udeľujem 3*, lebo viem, do akej žumpy sa séria prepadla neskôr. Na tom, že je film taký, aký je, malo podiel samotné štúdio, ktoré režisérovi kecalo do práce, napokon bol na dokončenie diela najatý iný a radikálny strih je miestami veru poriadne cítiť. Pôvodne film začal natáčať vcelku renomovaný hollywoodsky trikár a maskér Kevin Yagher, ktorého nechutnú (to je poklona) prácu ste mohli obdivovať napr. v tituloch Piatok trinásteho 4 alebo Nočná mora z Elm Street 2, 3, 4. Yagher túžil štvorku poňať „pokojnejšieho“, s dôrazom na príbeh a postavy. Gore chcel odsunúť na vedľajšiu koľaj. Možno i z toho dôvodu sa krvavý festival začne pomerne neskoro - až niekde okolo 40. minúty. Potom ale už nemá konca-kraja, čo je paradoxne zle. Yagher sa pod výsledok odmietol podpísať a tak sa ako meno režiséra uvádzalo Alan Smithee, čo bol v tom čase obľúbený „pseudonym“ režisérov, ktorí dopadli podobne. Clive Barker sa na štvorke podieľal ako šéf výroby. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Slabej scenar a strasna slatanina, ale na druhou stranu to je docela zabavny, neni to moc dlouhy takze to nezacne nudit a dozvite se par zajimavejch veci o vzniku kostky. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Atkins, který napsal dvojku a trojku, postavil čtyřku na potenciálně zajímavém nápadu zaměřit se na výrobce kostky Lemarchanda a jeho potomky a příběhově se rozkročit mezi 18. stoletím, současností (devadesátkami) a vzdálenou budoucností. Scénář ale moc zajímavý není a zpracování působí lacině, takže je to zajímavé snad jen lehkou podobností s o rok mladším Horizontem události. A sexy Valentinou Vargas. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že jsem asi viděla nějaký jiný film. Od těch zdejších, bídných 44% a záplavy negativních komentářů jsem raději nečekala žádné extra dílo a byla jsem více, než mile překvapena. Vypadá to tak, že právě zde zmiňované bídné zpracování, mizerný scénář či absence atmosféry patří k tomu, co se mi na Bloodline velmi líbilo. Scénář mi přišel snad jeden z nejlepších ze všech dosavadních dílů, Pinhead byl ve své "pekelné" formě snad více, než kdy jindy a dostal zde také patřičné množství prostoru, aby mohl přednášet své myšlenky a názory o Bohu, pekle, utrpení, touze a ostatních věcech, o kterých rád hovoří. Pro mě po Hellraiser III: Hell on Earth nejlepší díl. Očividně však jen pro mě:) ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

#4 Hellraiser. První díl ze série Hellraiser, který se mi skutečně líbil. Nechme stranou veselé rámování v budoucnosti, které ale vlastně samo o sobě přináší vcelku logickou tečku za celým konceptem. Hlavní historická linka ovlivňující současnou je přesně tím, co mi na sérii nejvíc vyhovuje. Cenobitka Angelique je moje favoritka, dvojčata jsou taky fajn a vůbec to celé tak mile připomíná Vampýru Adriana Doylea. Jak to vidím celkově: H8, H5, H4, H11, H7, H2, H6, H1, H3, H10, H9. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Když dávám tři, nemyslím tím průměr, ale myslím tím lepší, než ten humus, co se s tématikou Hellraisera vyvalil později. Srovnáváno s tím by se musely dávat tuplované odpady, kdyby se tomhle dalo míň, jak tři hvězdy. Ještě to totiž má trochu příběh, trochu děj, trochu se odhaluje minulost kostky a párkrát přijde i nápadité zabití. Přesunutí do budoucnosti příběhu vůbec neprospělo, hlavní postava Merchanta je zoufale nesympatická a kvalit předchozích dílů to rozhodně nedosahuje, stejně tak to ale nedosahuje bahna dílů pozdějších. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Prvé dva diely série "Hellraiser" považujem za dokonalé, kultové diela svetovej horrorovej kinematografie. Neuveriteľne silné, surové filmy s originálnou, desivou, pekelnou tématikou. Pri treťom, akčne ladenom, pokračovaní to už bolo o poznanie slabšie. Ale ešte stále sa jednalo o trojhviezdičkový snímok, na ktorý sa dá pozerať. S ďaľším dielom, už štvrtým, to zasa, bohužiaľ, klesá o ligu nižšie. Nudne prekombinovaný scenár, nekvalitní herci, slabé filmové triky, chýbajú starí, známi Cenobiti, princezna Zla Angelica je škaredá a nemá žiadnu charizmu a aj ten Pinhead sa mi už zdal akýsi vymäknutý a obtĺstly. ** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ten pokles je tu bohužel hodně znát. Až příliš. Zatím co pětka a šestka se ještě relativně vydařili, tak tohle je docela slušnej fail, ale ono se není čemu divit, když má ten film hned tři režiséry, tak to asi jinak než totálním gulášem podivné chuti ani skončit nemohlo a ten námět s tím vesmírem a rokem 2127 musel vymyslet totální vymaštěnec, takže 2* jenom za to, že pana Pinheada mám opravdu rád a triky jsou na solidní úrovni, jinak totální slátanina. Jako trash ok, ale jako pokračování vydařený trilogie ani náhodou.30% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dej je prenesený do ďalekej budúcnosti, kde hlavná postava začína rozprávať príbeh a tým sa zase prenesieme do minulosti a dozvieme sa kto stál za výrobou magickej kocky a na čo bola vlastne prvíkrát použitá. Hlavný hrdina je totiž potomkom majstra, ktorý túto kocku skonštruoval samozrejme na zákazku nejakého okultistu, takže on jediný dokáže zabrániť blížiacemu sa peklu. Pinhead je tentokrát veľmi nespokojný a nestačí mu vstup do pekla ktorý ponúka malá kocočka. Vo vesmíre je však už rozložená veľká kocisko ktorej gigantické rozmery sľubujú veľké problémi. Návrat Pinheada vo vesmírnej stanici je znovu prehliadkou trikov ako sa dajú ľudia veľmi efektne zmutovať na obraz pekelný. Máme tu napríklad dvoch nerozlučných ochrankárov ktorích hlavy sú zliate do kopy a naviac strašidelné psisko s cvakacími zubami. Kedže som čakal strašný odpad (režisér ktorý je zhrozený zo svojho výtvoru a nechce byť použitý v titulkoch použije pseudonim Alan Smithee) nakoniec som bol milo prekvapený, film som v pohode dopozeral aj bez driemot). Proste dozvieme sa niečo viac o Kocke, Pinhead sa tu frajersky prechádza, Cenobiti sú znova cool tak kde je problém. Réžia sa mi tiéž pozdávala. Najslabším dojmom na mňa pôsobila výprava (ako z C-čkového filmu) a tý štatisti vo vesmíre. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl je průvodcem historií a divákovi se dostane vysvětlení, jak to bylo se vznikem tajuplné kostky a jejím tvůrcem, hračkářem Merchantem. Jeho potomky sledujeme až do daleké budoucnosti, kde se zatím poslední z nich pokouší realizovat plány svého dávného předka. Cílem je vlákat cenobity do pasti a navždy je sprovodit ze světa. Vizuálně pěkný film, v němž nechybí spousty háků, stažení z kůže, uříznutí hlavy, vnitřnosti ven, krev a pekelný pes, který je vedle cenobitů nejhezčí. Pěkný je i vznik ďábelských dvojčat a jejich společná akce na vesmírné stanici. A samozřejmě půvabná pekelná princezna Valentina Vargasová, které to sluší ve všech podobách, i v té cenobití. Celý film má zvláštní atmosféru díky snovým a pekelným scénám. Ano, první trojice filmů je jasně nejlepší, ale já po letech jednu * přidávám za hřebíky, maso, kůži a háky. A za skvělou kameru. ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele

Cenobité opět originální, leč příběh chce vysvětlovat, ale nemá příliš dechu, nicméně i přes "rozhrkanost" scénáře je zpracování dobré a i atmosféra byla navozena. PS: Dabingový hlas pana Přeučila Pinheadovi neslyšel, působil příliš lidsky, ten původní by vše dotvořil.!!! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Pekelný jezdec je zatím nejslabším pokračováním, který se dokonce vydal až do daleké budoucnosti i minulosti a to možná nebylo to pravé. Sice nám ukázal původ kostky, ale i díky tomu se vytratil prostor pro působení pekla a to vzejde na povrch v docela krátkém časovém úseku a nestihne toho moc zničit. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu všeobecnému opovrhovaniu: 1. príbeh je viac než solídny a je bližšie atmosfére Cliva Barkera než hociktoré pokračovanie okrem dvojky; 2. je to stále oveľa lepšie než hocičo počínajúc päťkou a to najmä z dôvodu, že to rozvíja mytológiu a nie je to len detektívka s troma scénami s Pinehadom. Je strašná škoda, že to štúdio takto spackalo. Pôvodný príbeh sa viac sústredil na líniu v osemnástom storočí (ktorá je najlepšia) a na postavu diabolskej Anjelique, ktorá bola protivníkom Pinheada. Výsledný film je prekvapivo koherentný a to napriek tomu, aké zásadné zmeny v príbehu boli vykonané. A je tu kvantum skvelých scén ako napríklad celá pasáž vo Francúzsku, scéna s policajtmi (I AM PAIN!), či dvojčatá cenobiti. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem sice nechápal, proč si démonka a cenobiti tak pohrávají s hračkáři (tvůrci hlavolamu), když je mohou pěkně zákeřně a i s pro ně typickými mučicími praktikami sejmout pěkně ze zálohy jako ostatní nešťastníky, kteří se jim na jejich misi připletou do cesty, ale i tak se mi výlet do minulosti i do budoucnosti pekelného hlavolamu docela líbil a vyloženě jsem si některé momenty užíval (odvážní noční hlídači - bráchové, pejsek). ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 4/10 Děj 4/10 Hudba 3/10 Efekty 4/10/// +možná příběh, nějaké pasti, triky -nic pořádného se neděje, Pinheada dabuje Přeučil a to bylo dost rušivé/// Myslím moje první setkání s touto sérii hororů. Vlastně druhé, ale pětka byla tak špatná, že už si ji nepamatuji. Výhodou čtyřky je, že má alespoň nějaký příběh a trošičku poodhalý vznik kostky, nebo čehože to. Sci-fi rovina je zajímavá, ta historická mě zase nebavila. Pár trikových pasáží je dobrých. Přesto mě tenhle díl nepřesvědčil o kvalitě této série, jestli teda vůbec nějaká je. Takže to, že mě tyto filmy minuli, mě nijak nedrásá./// Celkem 39%/// ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Tak a máme tu čtvrtý díl této známé hororové série. Opět to kleslo a musím přiznat, že nyní o dost. Příběh celkem jde, ale ten zbytek ? Hororový nádech, lekačky, krev atd co patří k hororům ... no zde to najdete, ale vše je tak laciné, takže béčkovitost je vidět. Třetí hvězdu dávám hodně s odř.ušima. 50% = *** ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zábavné pokračovanie, to sa musí nechať. Tri časové roviny s odstupom 200 rokov; 18., 20., 22. storočie: Segment 1 - Trápna kostýmovka; Segment 2 - Súčasnosť. Najhororovejšia časť filmu, miestami dokonca s náznakmi atmosféry; Segment 3 - Budúcnosť. "Vy neveríte, ale vaše vnútornosti vedia že hovorím pravdu!" Toto už regulérna komédia, navyše neverím, že dôstojníčka dostala meno Rimmer len tak náhodou :) Bavil som sa celý film. Režisér (pod pseudonymom) zlučoval nezlúčitelné, scenár ignoroval predošlé časti, herci na úrovni porna a celkovo je to skrátka vykonštruovaná blbosť, ktorú nejde brať vážne. Séria upadá...Päťka bude ešte pozerateľná, ale bojím sa čo príde ďalej ()

Reklama

Reklama