Reklama

Reklama

Alpská jezera

(TV film)
  • Německo Alpenseen (více)
Německo, 2014, 52 min

Režie:

Sigurd Tesche

Obsahy(1)

Tento přírodovědný film nás zavede do fascinujícího světa hlubokých horských jezer. Dobudeme ledové paláce nečekané krásy. Ponoříme se do říše, ve které kdysi řádili skřítci, víly a horští trolové. Díky speciálním dýchacím přístrojům a upraveným kamerám vyrazíme na lov zvláštních nočních stvoření s ještě podivnějšíma očima. To si nesmíte nechat ujít! (TV Prima)

(více)

Recenze (5)

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který diváka provede těmi nejlepšími alpskými jezery vysoko v horách i v nížinách mezi malebnými meandry říček. Křišťálově čistá jezera, tůně hluboko v lesích s jedovatou vodou i jeskynní jezírka s tajuplnými obyvateli. ()

Reklama

radomiil 

všechny recenze uživatele

-průhledně fascinující Smaragdové jezero s přidruženými, nádhernými scenériemi téměř neposkvrněných lokalit ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nádherné až dych berúce zábery. Tá príroda okolo tých jazier, tá ich nebeská farba, fauna okolo aj vo vnútri, ale aj zámky v kopcoch, vápencové jaskyne a hory. Akoby rozprávkový svet niekto zasadil rovno do stredu Európy: https://dokumenty.tv/alpska-jezera-dokument/ ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Je jasné, že v rámci biodiverzity planety, se najde mnoho míst, kde je fauna i flora rozmanitější. A přesto si tento dokument nezadá s peckami od BBC. Je to především díky skvělým záběrům, jaké nejsou často k vidění, vcelku fundovanému výkladu a především...v hlavní roli je nádherná krajina Alp. Ať už jde o Tyroly, nebo Slovinsko, člověka to pohladí po duši, že máme takovou krásu i tady v Evropě. Jediné co mě rýpala lehce pobouřilo bylo, že tvůrci nerozlišovali mezi kamzíky a horskými kozami/kozorohy. Ale to je detailíček. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama