Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Recenze (339)

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Za mě solidní ztvárnění událostí Bostonského Atentátu, napínavé až do konce a uctivé především k jeho obětem. Pro všechny které tato událost zajímá z pohledu "přeživších obětí", silně doporučuji výborný dokument Marathon: The Patriots Day Bombing. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

"Pro muslimku je manželství rytmickým tancem duality, síly a podřízení..." Tento thriller na základě relativně nedávného skutečného bombového útoku měl kvalitativně skvěle našlápnuto, pak ale sklouzl k bohapusté střílečce. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Berg a Wahlberg opäť spolu a tentokrát najlepšie. Výborná ukážka policajnej práce (aj s chybami čo sa pri nej stávajú), napínavá od začiatku do konca s výbornými a autenticky pôsobiacimi prestrelkami. Pri tejto téme som americký pátos očakával tak nejak automaticky, preto ma potešilo, že bol celkom v norme. O útoku na maratón som sa tu dozvedel všetko čo som chcel, pričom som nemal pocit, že by sa fakty prehnane prifarbovali. 8-/10 ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele

Skvěle zachycené a citlivé Bostonské téma. Pod Bergovou taktovkou to příjemně odsýpá pod hustou atmosférou. Korunuje to skvělá pouliční přestřelka. Wahlberg odvedl opět skvělou práci. Nechápu komentáře typu, však zemřeli jen tři lidé. Ale kolik desítek jich má do konce života zdravotní a trvalé následky nebo trauma z výbuchu? 8/10 ()

nwx 

všechny recenze uživatele

Samotná událost byla hrozná věc, která se stala. Ale film jako takový, sám o sobě, není moc dobrý. Amíci mají tendenci točit hollywoodský film pokaždé, když jim někdo ubližuje, každá příležitost k mávání vlajkou je dobrá. Někdy ale samotná událost prostě nevydá na celovečerák. Pak se plní vatou a nadstavuje a ...vznikne...něco co prostě není dobré ke koukání v kině. ()

zapalik 

všechny recenze uživatele

Uslintaná kravina plná zhoubných klišé. Tak špatný film, že mu ani na vteřinu nebylo líto obětí snímku. A to je co říci ()

Demonic189 

všechny recenze uživatele

V podstate palec nahor, avšak jedno mi hlava veľmi neberie: to sa musia policajti v každej zásahovej scéne správať ako banda NAPROSTÝCH kreténov a amatérov? Občas je to totiž na festival facepalmov... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé sledovat,jak občané Bostonu oslavují policii a přitom hned z rozjezdu udělá kardinální chybu. V tom je film silný,nic nepřikrašluje a spíše se střídmým odstupem nás provádí rekonstrukcí skutečné události. V rámci děje jsou nakonec nejlepší scény ty, kdy jsou teroristé v pohybu. Zbytek je již rutina i po herecké stránce ( postava v podání Wahlberga působí až zbytečně). Aspoň dobře funguje vkládání originálních záběrů z té doby. Co si však Berg mohl odpustit,tak ty detailní záběry na roztříštěné nohy aj. Je jasné, že útočí na ty nižší pudy a potřeboval podpořit citaci jednoho z teroristů "tu bombu jsem měl dát do půli těla",ale nakonec mně mrazilo ze scény,kdy kradou auto. Celkově má film našlápnuto k 4 hvězdičkám a jen pár drobností mi brání tu čtvrtou přidat,ale rozhodně stojí za to film vidět. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Pecka! Obrovský překvapení, které mě na 2 hodiny přikovalo k sedačce takovým způsobem, jakým naposledy snad jen Avatar. Úvodní půl hodina funguje skvěle. Nervozita Vám stoupá a vy čekáte až TO přijde a čím blíž to je, tím víc jste nervozní, i když víte co přijde. Co bylo pro mě ale naprostým vrcholem filmu je jediná akční scéna filmu. Přestřelka na předměstí je naprostá lahůdka jak po režijní tak kamerové stránce. To jsem vrněl spokojeností a jen zíral. Vybavily se mi scény z Města (shodou okolností také z Bostonu), kde jsou akční scény podobně komorné ale o to realističtější a zdrcující. Herci skvělý až na Wahlberga, který mi v roli policisty moc neseděl, naštěstí to ale není zase tak velká hlavní role, protože těch postav je tu opravdu tolik, že se to příjemně rozprostře mezi všechny. Peter Berg mi umí skvěle zahrát do noty. Království je podobného střihu, Moře v plamenech taky fajn a tohle je skutečně zdrcující thriller. Smekám! ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele

Informace o bombovém útoku na bostonském maratonu v roce 2013 jsme vnímali několika stručnými informacemi ve zprávách. Zde autoři rozvinuli jak průběh celého vyšetřování, tak minipříběhy lidí bezprostředně výbuchem zasažených. Dle mého názoru se jim to povedlo od pozvolného úvodu do nečekaného thrillerového gradování. Dnešní připosraný svět z temných mraků mi potvrdil výrok hlavního vyšetřovacího agenta FBI: "Zveřejnit fotky podezřelých nemůžeme! Co když jsou to muslimové a neudělali to ..." Vzhledem k tomu, že se jedná o skutečnou událost, není film natočený jako klasický thriller a vnímáme jej trochu jinak. Dobře zakomponované jsou i dokumentátní záběry z tragédie, projev prezidenta, piety ap. Plně respektuji, že každý má na stejný film různý názor, ale dávat tomuto Odpad může jen opravdový Pitchus. ()

Jaxx84 

všechny recenze uživatele

Dobro proti zlu, láska proti nenávisti. Není jiná možnost jak vyhrát. Remembering is not enough. This our fucking city. Stay strong! I was absolutely amazed by the strenght and resiliency of the human spirit exhibited in these individuals. 10/10. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov v podaní celkom zdatného Berga vyzerá ako zo šablóny. Tie reči okolo toho vám nebudú dávať zmysel, ale spôsob rýchleho pátrania a nazretia do zákulisia vyšetrovania, s perfektne zvládnutou prestrelkou v strede najnezaujímavejšej ulice Bostonu , spolu s policajtom stojacim ticho pri „plachte“ robí divy. Všetko viete vopred, ale aj tak tá minutáž uplynie rýchlo, svižne, Bergovsky. Teda budú sa ti miešať originálne vstupy s filmovými, záver potvrdia výpovede a celý en samblé, ktorý na jedného jediného takmer maloletého priposratého chlapca nasadí všetko čo je dostupné. Deň patriotov je film predovšetkým pre zámorské publikum (dôkazov je veľa – vypichnem jeden – policajtka akože drsná na streche). To európske by si malo odkliknúť technicky super zvládnutý film s jemne šablonovým scenárom. (videné 05.03.2020, BDrip) ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám vcelku rozporuplné pocity. Na jednu stranu zde máme filmařsky nadprůměrný thriller, který má sice pomalý rozjezd, po němž nám však tvůrci naservírovali brutálně natočený bombový útok, jehož celkové zpracování je vskutku dechberoucí a některé výjevy z něj diváka dokonale uzemní. Dále se pak snímek ubírá spíše pomalejším tempem až do samotného finále, které je řádně "americké". Nutno zmínit, že děj také obsahuje několik výborně natočených přestřelek. Pak tu ale máme druhou stranu. Filmu docela dost ubližuje přemrštěná stopáž a s tím spojený minimální spád. Atmosféra mě taky nějak extra nenadchla. Postrádal jsem také trochu sympatičtější postavy, které by divákovi lépe přirostli k srdci. Herecky na tom snímek není nejhůř, avšak mít kvalitnější scénář, mohl by být výsledek daleko lepší. Takhle na mě Den patriotů působí spíše jako lépe zpracovaný průměrný akčňák, který mě popravdě moc nenadchnul. 6/10. ()

Tipko 

všechny recenze uživatele

Hoci M. Wahlberga neobľubujem, musím uznať kvalitu jeho výkonu aj celého filmu. Hrozba menom islam však nie je len v USA, ale hrozí i nám, pokiaľ si tu napúšťame imigrantov. Dúfam, že Slovensko ešte má rozum a postaví sa proti tomu. ()

Nix 

všechny recenze uživatele

Tohle prostě nejde popsat tak, že to je skvělý film, ale je fakt dobře natočený, to co se tam děje, není skvělý, ale je to vystiženo tak, jak kdyby člověk byl na místě. Naprosto famózní filmařská práce a následné pátrání taky. Mark a Slanina jedou, jeden z nejlepších Markových filmů, jednoznačně. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavé to začne být až u přestřelky s černým mercedesem. Jinak mě Bergova režie totálně sere - měl by si zajít k doktorivi, jestli nemá náhodou pana Parkinsna. ()

Listyx odpad!

všechny recenze uživatele

Notykráso, to byl úlet. Takhle nudnou sračku uz sem zas chvíli neviděl. Najlepší je šoupnout do hlavní role neprosto vyšňupanou trosku, u který se modlíte aby si dala poslední dávku, nebo skočila na bombu aby ostatní zachránila, i rozběhnutí se proti rozjeté lokomotivě by dávalo smysl a vono prdlajz. S tím lemplem se to táhne celej unylej film, napnutý budete asi jako guma třicet let starejch tepláků a největší vzrůšo pro vás budou závěrečný titulky. Jako fakt ne. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Neskutečné množství patosu, u některých hlášek jsem se fakt musel smát. Berg, Bay a Snyder, tihle tři fakt neznají míru. Uff. ()

Reklama

Reklama