Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Recenze (339)

Plaque 

všechny recenze uživatele

Americká zástava tu trčí z každej riti, to je pravda, ale ruku na srdce. Ak by ste aj neboli rodený newyorčan a nepatrili by ste k bohorovnému americkému mixnation, dokázali by ste túto tému spraviť bez pátosu? Asi nie. Jednoducho všetky tie teroristické útoky sa súčasnej spoločnosti dotýkajú rovnako, ako sa dotýkali našich starých rodičov obe svetové vojny. Žijeme tým alebo s tým všetci, či sa nám to páči alebo nie. Deň patriotov bol spracovaný so znesiteľnou dávkou pátosu. Oceňujem hlavne realistickosť, na ktorú kládli tvorcovia obzvlášť dôraz. Všetko, od úvodu až po samotný záver bolo spravené realisticky a vierohodne. Samotný výbuch a bezprostredné minúty po ňom boli točené akoby online. Prestrelka na konci bola uveriteľnejšia než tie skutočné. Bola tak realistická, až som nerozumel, že po sebe strieľajú a pritom sa schovávajú alebo nevedia vôbec zamieriť. Normálne nezvyk pri všetkých tých akčných superhrdinoch, ktorí jednou rukou obsluhujú volant a druhou kalacha. Policajti v prestrelke nepôsobili ako The Rock a Vin Diesel vo F&F, ale ako normálni chlapi, ktorí si robia svoju robotu s myšlienkou, že sa od nich strely neodrazia. Najmä scéna, keď strieľajú po vlastnom aute s Wahlbergom na palube - "Rozkaz zněl jasně: Nesmí projet za žádnou cenu! Nebyl čas lámat si hlavu, kdo je kdo". ()

EVIM 

všechny recenze uživatele

Za prvé... uživatel pod nickem verbal by se měl jít léčit a ne veřejně vylévat svoje hovna z mozku, no... a za druhé ... Berg mě prostě baví..., pravdou je, že prvních 20 min. a posledních cca 15 minut nemůžou bavit nikoho... ()

chrustie 

všechny recenze uživatele

Když dám stranou samotné téma, nemůžu dát prostě víc. Wahlberg byl ve spoustě chvil tragický. Několikrát se mi u těch jeho grimas chtělo spíš smát. Samotná práce policie byla taky tragická a nevěřím, že to takhle vůbec mohlo být (přestřelka 20vs2 byla k smíchu). První polovina za 5*, druhá za slabé 2*. ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Áno, bolo to tradične proamerické, s neuveriteľnou dávkou pátosu a tak. To sa dalo čakať. Ale fakt dobre podané, nenudilo, fajn sa na to pozeralo. Výborná príprava na to, čo sa má stať, následný humbuk, vyšetrovanie a sledovanie páchateľov. Fajn boli aj dokumentárne zábery zo skutočnej udalosti. ()

Kennedy_R 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv začínám mít kopřivku z vlasteneckých amerických snímků, tento se mi celkem až na pomalý rozjezd a dlouhou stopáž zamlouval. Možná proto, že názorně ukázal, jak to dopadá, když si muslimy pustíte ve velkém do své země. ()

The_soloist 

všechny recenze uživatele

Překvapivě napínavé a akční po většinu filmu, což mě samotného překvapilo. Jsem rád za tvorbu Berga a Wahlberga od Deepwater horizon, přes na život a na smrt, až po události v Bostonu, zejména tady se člověk pořádně dozví, jak to vlastně celé bylo a jak těžké bylo dopadnout atentátníky, protože u nás byla bohužel největší informace spojená s tím, že Jarda Jágr pár kilometrů trénoval na playoff.. 5/5 ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Filmy podle skutečných událostí, mají vždycky velmi zajímavou atmosféru a vyprávění. Charaktery a postavy jsou vždy potřeba zahrát co nejlépe a herci tam jsou pod velkým tlakem. Takové filmy si prostě nezaslouží špatné hodnocení, protože vždycky mám husí kůži, že se to vážně stalo. Prostě výborný film, který nemusí ukazovat všechno co se dělo a nemusí to být naprosto autentické, ale to nemůže hodnotit nikdo, kromě lidí, kteří to sami prožili. ()

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| R || Lionsgate || Rozpočet: $45 mil. || USA: $31 886 361 - ČR: Neuvedeno - Celkem: $52 185 751 || Ani nevím proč jsem se tomu filmu jaksi vyhýbal. Asi proto, že jsem nejdříve videl Silnějšího s Gylenhaallem, který má sice nižší hodnocení, ale přišel mi docela fajn. Berg Bostonský útok logicky bere z jiného úhlu, přestože vznikl dřív. Ačkoliv si na útok samotný vzpomínám poměrně dobře, vůbec jsem neměl tušení, co všechno následovalo po něm. Z toho důvodu jsem si o filmu mylně myslel, že bude jen o jednom výbuchu a pak nějaké ty psychologické kraviny (ostatně jako Silnější). Vůbec ne! Bergovi se daří od výbuchu budovat napětí a stupňovat gradaci až do poslední chvíle, a kdo je s událostí obeznámen podobně jako já, bude jen hledět. Hlavně u scény s přestřelkou v rodiné čtvrti, která připomíná Heat nebo Afleckovo Město a kde bomby lítají po policajtech jako v GTA. Vůbec si nepamatuju, že by se to stalo (ano stalo), ale díky polodokumentárnímu stylu s reálnými záběry tomu divák snadno uvěří. A ani tímhle zábava nekončí a pokračuje honem na teroristy a bostonským "lockdownem". Jo ke konci je, jak napovídá název, typický americký patriotismu, ale nic hrozného. Co si Wahlbergova postava prožila je také neuvěřitelné, byť film trochu brzdí těma rodinýma scénama, obvzlášť v úvodu. No a ke konci tradičně autentické záběry a výpovědi účastníků. Jen mě zaráží, jak dokáží Američani v jednu chvíli policii zbožňovat a jindy po ní házet dlažební kostky. Holt co se jim líbí, vychvalují do nebes, a co jim vadí, zadupávají do pekla. To ale není problém filmu. 80%. ()

robfi odpad!

všechny recenze uživatele

jak komentovat fejkovy film o false flag operaci ? Uz ted prosakuje na povrch, ze Boston byl neco jako atentat na Kennedyho, cili hricka tajnych sluzeb na obalamuteni verejnosti. Informaci je prilis mnoho, nez aby se nad tim jen tak mohlo mavnout rukou. Ve filmu ale tlaciiime priiiiiimocare na pilu a jedeeeeeeeeeeeeeeeeem, 1000x ohrana historka v mainstreamu na dalsi pokracovani. ()

Julius 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak dávno, kedy svet obletela správa o útoku v Bostone. Sledovali sa správy, kedy sa podarí nájsť mladšieho z bratov. Videli sme Realitu dní a Chaos. Áno, pozeráme a hodnotíme film, ale skutočnosť na mieste musela byť hrozivá. Oceňujem autentické zábery, ktoré pridávali na skutočnosti podporené hereckými výkonmi. Film zaslúži plné hodnotenie. ()

hony23 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se opravdu těšil, protože útok na Bostonský maraton mě zasáhnul víc, než jiné teroristické akce s daleko většími ztrátami na životech. Proti filmovému zpracování nemám moc připomínek. To, že dva muslimové bez vojenského výcviku dokázali udělat z Bostonu válečnou zónu, bylo sice přestřelené, ale divácky celkem atraktivní, takže to jsem ještě skousnul. Ale za ten nehorázný kydanec patosu v závěrečných minutách jednu hvězdu sundat musím. Keci o hrdinném bostonském lidu, který sice přišel o několik životů a končetin, ale nakonec odešel posílen vlastní sounáležitostí, byly totiž až za hranicí únosnosti a kýče. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Filmy s takovou tématikou se točit nemají. Beru jako největší stimul pro případné následovníky i jiné šílence. Každý člověk ví, co strašného se po použití i podomácku vyrobené tzv. trubkové bomby stane a jsou mu jasné následky. NEZKOUŠET!!! Když si koupíte v tržnici u nějakého "ano, pané" obyčejnou bouchací kuličku a oproti návodu se vám jí podaří odpálit na otevřené dlani, nic moc se nestane, ale když ruku sevřete v pěst, je situace úplně jiná. NEZKOUŠET!!! Zápory: využití teroristického útoku k šíření americké propagandy a patosu. Klady: trest smrti dostal, teď pěkně odvolání zamítnout a nechat nějakou domu čekat a pořádně ráno bouchat dveřmi. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený film, který chytne od prvních minut. Zvládnuto je to na výbornou, napětí se dá vysloveně krájet. Prim hraje Mark Wahlberg, bohužel postupem času se z filmu spíše vytrácí a je vidět jen jako jeden z davu. A ke slovu se dostávají teroristé, což ale není na škodu. Jejich přestřelka s policií je natočena tak, že divák zapomíná dýchat. A přitom je to krásně přehledné, ačkoli panuje obrovský zmatek. Jen těch posledních pár minut filmu si mohli autoři odpustit. Nač je tolik slz, patosu a hrdosti na Ameriku, když stačilo jen závěrečné shrnutí osudů jednotlivých aktérů. 5- ()

Ajay 

všechny recenze uživatele

Bergovi filmy mám docela rád, ale tohle bylo fakt mimo mísu, hrdinou je policajt, který párkrát do vysílačky zavolá záchranku, a všichni ho plácají po ramenou jak je dobrej?! Zkoumat co je založeno na skutečných údálostech (detaily) fakt nebudu. BUM BUM čau ()

Tomas_PO 

všechny recenze uživatele

S odporúčaním "kukni, je to lepšie ako Deepwater Horizon" nemohlo prísť nič iné ako sklamanie. Silná americká patriostická propaganda ala Independence Day. Nezachránila to ani dobrá akcia a dokonca ani pomerne veľký dôraz kladený na dokumentaristicky spracovaný priebeh udalosti. ()

Reklama

Reklama