Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Recenze (339)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Zdá se že spolupráce Berga s Wahlbergem přináší růže a oběma pánům to evidentně sedí. Den patriotů je hodně slušný snímek a přijde mi že Berg je čím dál lepší režisér. ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Chápu proč a na jakou objednávku to bylo točeno, ale tohle byla ta horší stránka USA patriotické kinematografie. Bylo tam strašně moc vaty a ten závěr mluvících hlav byl už vskutku nesnesitelný. Jinak teroristi byli velcí pitomci (mohli způsobit daleko více škod) a dali vyniknout americkým vyšetřovatelům. 47%. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Trochu dlhý úvod, ale po výbuchu prichádza skutočné detektívne pátranie a policajná akcia. Na môj vkus trochu veľa amerického patriotizmu a trochu veľa rodinnych odbočuek od prípade. –––– Ten vrah už nesmie nášmu mestu ublížiť. ZATVÁRAME. ()

obivan568 

všechny recenze uživatele

Po filmařský stránce fakt super film, je to zábavný a strhující, ale co mě opravdu nasralo, je ta myšlenka, jestli se to tak dá nazvat. Ten film nám vlastně říká, že se s atentátama musíme smířit a že se tomu nedá předejít, což je naprostá píčovina. A ten závěr? Je směšný jak tam mluví jen sluníčkáři, kterým je vlastně jedno že přišli o nohu, je jim jedno, že umřelo několik lidí... důležitý je, že to "město zvládlo a že láska zvítězila". Tohle je film pro sluníčkáře a humanisty. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Autentický snímek o reálných událostech z Bostonu roku 2013, který si drží skvělé tempo bohužel jenom ani ne do své poloviny. Potom se změní v patos a sentimentálně-vlasteneckou záležitost, kde uvodní nastavené tempo a gradující napětší je rozmetáno po okolí. Film se měl buď udělat tak, že by 90 % tvořily přípravy na teroristický útok a samotný vraždící akt by byl až v závěru, nebo měl film začít přímo útokem a pak rychle hledat útočníky - takhle je to všechno poměrně roztáhlé a neumí si prostě filmového diváka udržet v pozoru po celou svojí stopáž. Taktéž by podle mě speciálně v tomhle snímku pomohlo, kdyby místo profláklých ksichtů dostali šanci šikovní komparzisté a nadaní herci z "druhé" vlny. Protože byť jsou mi Marky Mark, Kevin Slaninů a další výborní herci sympatiční, do autentického snímku se prostě nehodí. Jedná se zřejmě o první film s mojí milovanou Michelle Monaghan, který hodnotím spíše záporně - jelikož mě jednoduše nebavil a nikomu jsem nevěřil ani nos mezi očima, natož bombu v papiňáku......................moje hodnocení = 3,5 z 10. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jinak pojatý film. Berg to dobře zahrál na obě strany. Na stranu jednu se Vám to může zdát jako film o jednotné síle celého města Boston, na straně druhé to vnímáte jako dost velké selhání bostonské policie, která dělá jednu botu za druhou. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Už je to tři dny, co jsem tento snímek viděl a přesto ho mám pořád v hlavě, neustále před očima. Při každé vzpomínce na něj mi okamžitě začne běhat mráz po zádech a vkrádají se mi, ostatně stejně jako během celého filmu, do očí slzy, slzy naprosté bezmoci, nenávisti a obav. Peter Berg ve Dni patriotů pro mě totiž rozehrál ten absolutně nejpůsobivější, nejděsivější a nejdramatičtější filmový zážitek na téma současné teroristické hrozby a zobrazení nefalšovaného lidského zla. Na toto téma tedy bylo sice natočeno už spousta jiných skvělých a působivých podívaných, nicméně zatím nikdy na mě žádný z nich nezapůsobil tak strašně emotivně silně. Já byl při Dni patriotů jak v tranzu, zcela ohromen a ochromen z toho, co za děsivé skutečnosti se tam odehrává, Berg mě tu tím autentickým zpracováním totálně posadil na prdel, a opakuji, já byl schopen jen vyděšeně sledovat, co za bestiální zkurvence ty muslimové jsou, vůbec si nepamatuji, že bych někdy nějaké filmové postavy dokázal tak strašně upřímně nenávidět, jak moc mi z nich bylo na blití, fakt šílený. Každopádně, krom naprosto fantastického zobrazení muslimské zrůdnosti Den patriotů funguje skutečně dokonale ale i ve všech ostatních ohledech, kdy disponuje od prvních vteřin dechberoucím napětím, neuvěřitelně strhujícím tempem a gradací, která prostě nemá obdoby a mě osobně zcela rozdrtila. Vytýkat pak kopu patosu a patriocismu je možná nasnadě, ovšem zde mi to vůbec nepřišlo nevhodné, či dokonce otravné, proti těm zmrdům se totiž snad ani jinak bojovat nedá, než ukázat svou národní hrdost a semknutost. Famózní je jinak i atmosféra, a vyzdvihnout musím i, sice krapet podivně znějící, nicméně nesmírně působivý hudební doprovod, respektive podklad, který navozuje ještě emotivnější pocity z celé té děsivě působivé podívané. Pro mě se zkrátka jedná o skutečně jeden z nejsilnějších filmových zážitků vůbec a po opravdu hodně dlouhé době jsem se tak rozhodl pozměnit svou TOP 10, kam musím tuto filmovou záležitost prostě zařadit. P.S. při sledování těchto filmů si skutečně musí každý uvědomit, jak moc jsme všichni proti těmto zasraným sviním bezmocní a jak obrovské nebezpečí představují, tohle už vážně není dámy a pánové prdel!!! ()

coscarelli 

všechny recenze uživatele

Peter Bergov dalsi narez. Typek vie aranzovat pribeh s noblesou,patricnou autenticitou a vygradovanou dramatickostou. Z pekelneho tempa, hosi hraju ako o zivot, a je mi u prdele ci oslavuju Boston alebo aki su patrioti. Pecka ako ma byt, vlnu pocitov nebezpecia isti fakt, ze sa to stalo "nedavno" (!). P.B.-velmi precizny a dosldny na kazde jedno okienko. Uveril som. ()

upson 

všechny recenze uživatele

Opět krásná vzpomínka na filmy, které točil Tony Scott. Peter Berg jde bravurně v jeho šlépějích. 90% ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tak ovšem, tohle je hodně vlasteneckej biják... Nedokážu si představit něco podobnýho prožít na mírumilovným závodu. Film, kterej tě od začátku vsosne do děje jak slon písek ze studny (Krtek a studna) :o). Celkem drsný sou záběry zmračenejch lidí. "Naštěstí" ti idioti dali bombu na zem, takže to hodně lidem válcovalo nohy, ale umřeli "jen" tři lidé. Precizně natočený jak pracují agenti FBI při kamerovým hledání teroristů. No a záverečné proslovy, ty jsou hodně dojemný. My máme to štěstí, že se naše zem ničeho podobnýho bát nemusí, páč tak nějak celkově umíme a děláme hovno :o) ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Další film podle skutečné události (jako by jich už nebylo málo), který těží z dokumentárního stylu a prostřihů ze skutečných historických záběrů. Na konci před titulky (jak jinak) skutečné tváře a skutečné historky (a moudra). Film jede neuvěřitelně na jistotu a to mě rozčiluje. V moha směrech ale selhává, jako třeba rozložení "zábavnosti" (no jo... na bombovém útoku toho moc záavného není). Jde o to, že než to bouchne je to brutální nuda a "slide-show" s hromadou postav. Postav které mě nezajímají a které ve filmu jsou jen proto, aby mohly na konci ukázat tvář skutečné osoby. Pak přijdou zcela ucelené bloky kde se pátrá (zajímavé) a kde se tlachá (o kravinách). Když 40 minut před koncem příšla (občas komická) přestřelka byl jsem zhrozen (co sakra ještě hodlají řešit?). Jenže pak jsme sedl ke googlu a googlil... no a zjistil, že ono se to tak muselo, protože jinak by film nebyl podle skutečné události. Pokud si tedy někdo chce uštřit čas, tady máte 3 minutové video. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

To je těžký tohle... je to silný a stále aktuální téma, hrajou tam dobří herci a navíc hudbu dělal mimo jiné Trent Reznor. Takže kladů je dost, nicméně se najdou i ty zápory. První cca půlhodina je dost nudná a navíc M. Wahlberg hraje, jako kdyby šlo o komedii. Normálně jsem si chvílema myslel, že si z toho dělá prdel. Pak už se to rozjede a začíná to být lepší, ovšem nastávají "náhodný, filmový" situace, kde se u všeho hlavní hrdina zrovna objeví a taky vlastně vymyslí celkovej plán, protože celej tým (desítky lidí) jsou úplní tupci, kteří si bez něj neporadí. Pak přijde na řadu přestřelka, kde je až neuvěřitelný, jak dva cucáci odolávají hordě policajtů - jedinýho kapitána při příjezdu napadne to třeba obejít kolem, aby jim nešel do rány (tý volé, to je nápad, co?!). A na závěr jsou zase dva protiklady - 1. silný záběr, fotky a výpovědi reálných účastníků atentátu; 2. leze z toho neuvěřitelnej patos ála "Amerika je silná, my se nedáme a zůstaneme při sobě atd.". Takže výsledek rozporuplnej a z toho plyne i relativně průměrný hodnocení. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Super pri zemi sa držiaci a pritom riadne atmosférický krimitriler. Patriotizmus neriešim, keďže je v názve, robil by to len debil. Wahlberg zahrá čokoľvek od sci-fi, cez komédie, akčňáky až po drámy, Už by si to mali všimnúť aj ďalšie mená v Hollywoode. ()

divak84

všechny recenze uživatele

no to víš že jo.. csfd opět prokazuje svou retardovanost... zatímco peter berg se z relativně slibného filmaře stal loutkou amerického režimu a totálního nacionalistu.tohoto vygumovaného člověka nemůže nikdo brát vážně po Lone Survivorovi, a deepwater horizon. herecký dream team který našponuje budget do astronomických výšin není problém, tyhle filmy platí amerika a ráda... srat čínu, teroristy i putina.. to ano.. ale americký patroitismus v podání berga je srovnatelně na blití. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Hezký obeznámení s tim co se vlastně tehdy stalo a jak probíhalo vyšetřování. Zajímavý od první do poslední minuty. Ty dva zmrdi si zasloužili jen to nejhorší. Parádně natočená přestřelka jako bonus. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Pocitově asi lepší film než pár měsíců starý Bergův Deepwater Horizon, hlavně v té druhé půlce je to místy strhující thriller. Ale právě že až v druhé půlce, do té doby spíš nudné drama. Navíc už podruhé za sebou mi těžce nesedl Marky Mark (a to ho mám obvykle fakt rád), ten film by fungoval mnohem lépe bez jeho postavy (která se fakt po haluzi připletla ke všemu důležitému). ()

Reklama

Reklama