Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Recenze (339)

Disease 

všechny recenze uživatele

Trochu mi tam vadily ty klišé. ale celkově to bylo napínavě natočené, což u takovýchhle filmů nebývá běžné. ()

Randyz 

všechny recenze uživatele

I když dost patetické, tak mi to přišlo natočené dobře a takhle brilantní přestřelku jsem už ve filmu dlouho neviděl. Zároveň mě bavil určitý vhled do práce bostonské policie a FBI. Jen mě hodně mrzí a děsí, že k tomu kvůli takovým dvěma vypatlancům skutečně došlo a že nejde jen o akční podívanou, ale tragickou událost. Ve filmu je použito i několik skutečných záběrů. Film skvělý, čin naprosto otřesný. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Jsem vždycky z těch vlasteneckých amerických filmů dost nervózní, protože to většinou ten film utopí. oni jsou ti Amíci totiž nějak moc hrdí no... ale jen, když jim někdo ublíží... Každopádně tady jsem vedle nešlápl. Dobrá volba M. Wahlberga, který film, byť šlo o fiktivní postavu, doslova utáhl. Líbilo hodně a jestli to jen z půlky takto nějak bylo, paráda a tleskám. Americká policie v tomto zabodovala! ()

cmenda 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat práce s kamerou a efekty super , nejvíce však zaujme začátek a konec .Pokud nejste Američan a patriot ,jak je z názvu zřejmé tak vás film začne po zhruba 40 min nudit protože víte jak to dopadne a protože víte jak se to udalo pokud mate přehled o světovém dění. ()

woodsman 

všechny recenze uživatele

paradne sfilmovane ten vybuch bol masaker teroristi su neskutocny zmrdi je to skoro jako autenticke Wahlberg skvele zahral ()

TheKiw 

všechny recenze uživatele

Po Deepwater Horizon a Patriots Day mi Berg začíná připadat jako největší smolař Hollywoodu. Oba filmy fungujou perfektně (byť Horizon je ještě o hvězdu výš) a všechno v nich šlape. Boží soundtrack je jenom dort na dortu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Trochu jsem měl skeptická očekávání ( už kvůli tomu přeamerickému názvu)- o čem to jako dvě hodiny bude, když je to nedávná historie jednoho útoku a byl jsem překvapen. Přes pomalý seznamovací začátek se vše změní v nervydrásající honbu v ulicích Bostonu za dvěma džihádistama, což je jedna parádní jízda, která je cenná i zajímavým realistickým pátráním ( hodně mne překvapilo, jak se takový zločin vyšetřuje, že se v hale udělá rekonstrukce ulice kde došlo k výbuchu a tam se seřadí důkazy, aby byla prostorová orientace co nejvěrnější ). Přestřelka na jedničku, prolínání skutečných záběrů s filmovými perfektní. Pravda, ten závěr s výpověďmi skutečných přeživších už bylo asi nadbytečné a zbytečně zdlouhavé a možná i moc teatrální. Ale co nejvíc mne šokuje, že postava manželky toho atentátníka ( která nikdy nebyla z ničeho obviněná!!!), tak tady dostává brutálně nafrak ( to se divím, že to neskončí mnohamilionovou žalobou). Tenhle film není zajímavý tím, že by zfilmoval nějaký nejhorší terotistický útok, ale hlavní je ten hon na ty dva dementy. http://www.historyvshollywood.com/reelfaces/patriots-day/ ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových lepších 70%. Je to dobře natočeno, tak reálně, jako by někdo nosil u sebe kameru. Prostě tak, že byste si řekli, že to jsou normální záběry z místa dění. Film udržuje napětí, i když člověk vlastně ví, oč jde, co se stane. Velmi zajímavé jsou takové ty věci okolo - vyšetřování FBI, výslech, prohledávání, prostě takové to ukazování všech myšlenkových pochodů, následků, opatření. Z některých věcích jde mráz po zádech a člověk si říká, jestli je něco takového vůbec možné. A proč vlastně... Občas se člověk chytne za hlavu, zvláště při té jedné akční sekvenci, kdy si říká, jak ta policie funguje. Ale tak co, asi to tak je. Každopádně celkově zajímavý film, který zaujme, člověk se něco dozví, udělá si trošku obrázek. Takže jako jo. Na podívání dobré, takový lepší popis událostí. Ale není to nějaký TOP. Howgh! ()

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Při akčních scénách perfektní, plánování a motivaci útočníků se sice moc nedozvíme, ale v podstatě je to jedno, protože víme, o co těmhle muslimským magorům jde. Márky Márk je můj oblíbenec a na roli se výborně hodí. ()

Garch 

všechny recenze uživatele

Úspěšná snaha o maximální věrnost. Jen Wahlbergova postava je fiktivní. Reálie, vyšetřování i spojení dokumentárních záběrů s filmem je silná rekonstrukce událostí. ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Za mě parádní práce! Po pomalejším začátku se to pěkně otočí a můžeme sledovat téměř dokumentaristickým pohledem sled událostí jednoho z teroristických útoků. Vše k dokonalosti zakončí perfektně provedená přestřelka, ve které věříte každému výstřelu. Normálně by to byly 4*, ale za využití autentických záběrů a výpovědí reálných osob na konci filmu tu pátou prostě musím přihodit! ()

Illy 

všechny recenze uživatele

Bostonský atentát na maratonu. A dost dobře natočený. I když Wahlberg tu roli úplně nedal, i když se musíme prokousat patosem.. Třeba výborná přestřelka na ulici dá vzpomenout Mannův Heat, policajti tady v nervózní zoufalé situaci ve finále kropí sami sebe navzájem... vyšetřování má spád a stráž u mrtvého těla osmileté oběti vyvolá emoce. Dobře Berg. ()

Brejlil 

všechny recenze uživatele

Co pak bude, co se stane? Celý film je takový, no, americký. Patosu sice není tolik, ale závěrečné "mluvící" hlavy dojem dost shazují. Dvě scény ovšem stojí za to. Přestřelka na předměstí a výslech teroristovy ženy. A pak bohužel celkem smutná, a zde jen trochu naznačená okolnost. Oba teroristé byli spíše frustrovanými chudáky. A možná vůbec nejhorší osobou, jakousi šedou eminencí, byla právě ona manželka. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Další Bergův zářez do mojí pažby oblíbenosti...Jak to ten chlap dělá?...Mark je evidentně jeho oblíbený herec a můj taky, takže : "Když se podaří, co se dařit má" , tak je to bomba, bombička... Trochu černý humor :-)...Za mě 85% ()

Bozvav 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí těm Amíkům nechat, jsou hrdí na svého "Johny Amaričana, co něco znamená" a nedají si to vzít. Mít my Češi alespoň polovinu jejich národní hrdosti a uvědomění, tak nelezeme do prdele každé zahraniční svoloči a vyhlášce, co se nám pokoušejí všichni nacpat. Bohužel nemáme. Jinak sám snímek o sobě tak patriotský, až je idiotský. Přehnané emoce, ploché jednovýrazové postavy, umělé drama, jenž až ukapávalo z plátna. Dialogy nablblé, závěr spíše k pláči. Čert vem všechny konspirace, násilí na nevinných je vždycky svinstvo, ale jen Američani z toho umí udělat světovou tragédii. Jednu hvězdu za to jejich národní uvědomění. Jinak celý film dojemná ztráta času. ()

Chundys 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem si jako říkal, co tam tak bude. Nebýt parádní přestřelky a pracování s postavami, tak asi půjdu s hodnocením níže. A ani nevím jestli jsem na to měl koukat, sám běhám a vždycky se bojím. Jinak ještě k té přestřelce, byla fakt krásná, ale seriálová přestřelka v True Detective II to je taky paráda. No nic to bylo jen tak bokem :-) ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

První půlhodina zdlouhavá až nudná, ale pak se to rozjelo a výsledek stál za to. Neskutečně atmosferické provedení. Ty noční přestřelky a útěk z auta prostě paráda, ani jsem u toho nedýchal a Wahlberg znovu nezklamal. Konec filmu se nese v duchu patriotismu, který nebyl nijak přehnaný jako v jiných filmech (Independence Day ehm...), což je velké plus. Ve výsledku je to film, který určitě stojí za zhlédnutí a za mě nejlepší Bergův film. Čisté 4* ()

Caaslav 

všechny recenze uživatele

cca po 4 letech napíšu komentář k filmu....a ten zní..."VERBAL JE KOKOT", jasně, není to přímo komentář k filmu...ale Verbal je opravdu MONSTR KOKOT.... ()

Reklama

Reklama