Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (339)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,BYL TO KRÁSNÝ DEN...V BOSTONU. A ZNENADÁNÍ...NA TEN KRÁSNÝ DEN PADL STÍN. PRO MILIONY Z NÁS JE TO, CO SE STALO V PONDĚLÍ...OSOBNÍ.“… /// Úvodní „katastrofická“ rutina – seznamka s postavama… (ten to položí, ten asi chcípne…)…, do startu zbejvá 12, 11, 10… 3 hodiny… vodevšaď je cejtit tu samozřejmost (jistotu) bezpečí. Jde to fakt rychle, takže najednou cpou frajeři do batohu papiňák… a PRÁSK! PRÁSK!. Až dokumentární filmařina znázorňující chaos, zranění a smrt. Tohle se dělo na místě výbuchů, tohle v nemocnici a takhle se rozjíždí vyšetřovací mašinérie. Mám sto chutí vyrazit na trestnou antimuslimskou výpravu, páč chvíle strávený s těma kryplama dokonale zvednou adrenalin. Stejně jako policajti (ty vole, to je banda čuráků!). Americkej patos z toho místy cáká, ale jelikož jsem neměl naštudovaný podrobnosti – bavil jsem se! Stejně jako u Letu číslo 93. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chystám se na maraton a nechcu, aby mě chytili. 2.) Nevím, jak si vychovat další generaci paraolympioniků. 3.) Thx za titule „num71 a Norus88“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ *** ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Veľká spokojnosť a trochu škoda, že sa Bergovi opäť nepodarilo prebúrať žánrové mantinely, pretože v jednotlivostiach je to fantastické. Dopad útoku mrazivý, jednotlivé sekvencie fakt napínavé, vynikajúca prestrelka aj atmosféra fungujú parádne. Zamrzí, že sa tu nepodarilo zakomponovať samotný Boston ako jednu z postáv (spomeňme si Affleckove Gone baby gone, Mesto alebo Scorseseho Departed). Ten absolútne patetický záver by mal omnoho väčšiu silu aj opodstatnenie. Najlepší Bergov film 8/10 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Berg si u mne trošku napravil reputaci po nedávném né příliš uspokojivém Deepwater Horizon, ale pořád Patriots Day nedosahuje vrcholu jeho tvorby. Jedná se sice o poměrně citlivé téma, přesto mi příjde podivné proč natáčet film o teroristickém útoku, kde zemřeli pouze 3 lidé, když se ve světě dějí daleko větší katastrofy. Ale k filmu: Tempo je dobré, velká přestřelka stylová, natočeno solidně a Wahlberg je klasicky opět fajn, tedy za pobavení ten čtverec dám. 70% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Sem velice mile překvapen a u Berga, to platí dvojnásob, čekal sem přehnaně patriotický film, který to bude v tom vlastenectví přehánět a já z toho budu mít tak akorát otok na hlavě. A ono to tak neni, jako jo samozřejmě, je tady dáno že Amerika si tohle nenechá líbit a že je to posílí, ale je to dáno v rozumné míře. Film má dobrý scénář a Berg zkušeně režíruje, filmy velice rychle nabere spád a až do konce, je to napínavé a jde to přímo neodbočuje u zbytečných věcí. Na filmu je dobré to, že tvůrci se trefili do těch postav, takže herci odpovídají postavám, které hrají. U Wahlberga je to trošku mimo, ale tak jasně no. Navíc ve filmu sou poskytnuty reálné záběry a fotky z onoho incidentu, takže film neni odtržen od reality a zůstává nohama pevně na zemi. A poslední velká věc, která stojí za zmínku, je ta noční přestřelka, nevim jestli se opravdu takhle odehrála, ale je mi to jedno, je to realistické a hlavně ty postavy, nepůsobí jako nesmrtelní super vojáci viz Lone Survivor. Takže noční přestřelka, patří k tomu nejlepšímu, co bylo natočeno a J.K. Simmons, tam v ní exceloval, byl jako John Wayne. Za mně spokojenost a slušné překvapení. A respekt ke všem, policistům, záchranářům a lidem, kteří se v těch nejhorších chvílích, dokáží zachovat lidsky, nesobecky a nejednají unáhleně a hloupě. PS : Asijský kluci sou prostě nejlepší. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Film má skvělé obsazení, jež je skvělým podhoubím pro základy události, která v roce 2013 šokovala svět. Avšak zhruba do poloviny filmu nic z toho nefunguje. První polovina je totiž zvláštně neosobní a pořád máte dojem, jako byste se na celou událost dívali zpoza tlustého skla, jímž nepronikne nic. Nicméně polovina druhá, to je něco zcela diametrálně odlišného. Z ničeho nic zde totiž začne fungovat úplně všechno. Od herců, přes dynamičnost scén až po soundtrack, to všechno najednou začne vytvářet realistickou a působivě zfilmovanou policejní akci za dopadení druhého útočníka. Sice je zde přemíra patosu a fakt, že motivační proslov Marka Wahlberga o "power of love" vyzněl spíše komicky, avšak to snímku po velkorysých akčních scénách odpouštím. Jen škoda, že Peter Berg toto skvělé tempo nezavedl hned od začátku. „I gotta find these motherfuckers, Carol. We gotta get out there and we gotta find these motherfuckers before they do this to somebody else.“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Jeden z policistů mluví do telefonu iPhone 5s. K bombovému útoku došlo dne 15. 4. 2013, tedy 5 měsíců před tím, než byl iPhone 5s vypuštěn na trh. (Dr Lizal)
  • Poté, co David Ortiz pronesl v živém televizním projevu na stadionu před zápasem Red Sox slovo „fucking“, by za normálních okolností zapříčinilo pokutu televizní stanici ze strany Federální komise pro komunikaci (FCC). Po dvou dnech FCC oznámila, že daný incident pokutovat nebude. Je to první a zatím jediný prohřešek podobného typu (sprosté slovo při živém vysílání), který daná komise nepokutovala. (Caaslav)

Reklama

Reklama