Reklama

Reklama

VOD (1)

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (339)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Už podle názvu mi bylo jasné do čeho jdu, takže si vlastně nemůžu příliš stěžovat. Sám sebe jsem překvapil svým vysokým hodnocením, ale několik záležitostí mě natolik pobavilo, že jsem nemohl jinak. Bombové atentáty v žádném případě neschvaluji, protože podle mě jde o vrchol zbabělosti, ale na druhou stranu jsem neschvaloval ani humanitární bombardování území bývalé Jugoslávie, aby si Hašim Thaci mohl vytvořit svůj drogový státeček, takže nad chudáky zmasakrovanými Američany mi slza neukápla. Mocně mě pobavily schopnosti amerických bezpečnostních složek, které si při společné akci nedokázaly najít ani společnou rádiovou frekvenci a na likvidaci dvou Čečenců s papiňáky bylo málem nasazeno i námořnictvo. Američanům prostě ta vnitřní bezpečnost příliš nejde, jejich síla je hlavně ve strategickém bombardování a ve střelách s plochou dráhou letu, na tlakáče nemají natrénováno. Jako dlouholetého zkušeného cynika mě ihned napadlo, že Boston asi nebude pro Dr. Scholla nejlepší odbytiště... ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Povedený, emotivní, osobní film pojednávající o útocích bratrů Carnajevových na bostonském maratonu 2013. Ze začátku jsem měl pocit, že to režisér pojal jen jako rutinu, čímž myslím, že to točil tak, že to byl sice kvalitní film, ale byla to taková rutina v tomto žánru, že do toho útoku to nebylo až tak „wow“. Ale následně po tom útoku se to parádně rozjelo a teď po zhlédnutí celého filmu musím říci, že to byl dost osobní film. Režisér to pojal opravdu hodně emotivně, dal prostor postavám, které se té tragédie zúčastnili, ukázal nám, jak to vnímali a prožívali, a na konci filmu ty rozhovory skutečných obětí důležitost filmu (tragédie) jenom podtrhly. Na ten útok si velmi dobře pamatuji, sledoval jsem každý den, jestli už ty pachatele dopadli, takže jsem rád, že jsem se díky tomuto filmu dozvěděl ještě více podrobností o tom, jak to celé bylo. ()

Reklama

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní problém filmu je především scénář, snažící se extrémně akčně popisovat tragickou událost, která není na papíře nikterak poutavá, a nejsem si zcela jistý, zda se hodí pro zfilmování. Berg v rámci možností natočil maximu, co šlo a podařilo se mu poslední část filmu přenést ve stylu Patroly, sugestivně a realisticky. Nedá se upřít snaha pracovat s hrdiny tragické události, ale samy o sobě nejsou tolik zajímavé, aby táhly film a některé dostávají minimum prostoru. Typický závěr se skutečnými účastníky vyzní úplně do prázdna a cílená podbízivost vyloženě hraje na nervy. Co mi vadilo, tak určitá přehnanost zpracování a jakým způsobem všichni táhnou za jeden provaz, včetně "úředníků". Chápu, že taková tragédie lidi spojuje, ale zajímalo by mě, nakolik z toho byl odraz skutečnosti......6/10 ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Útok na maratón: Teror v Bostone" je dobre, kvalitne natočený akčný thriller, ktorý v roku 2016 zrežíroval Peter Berg. Ale položme si otázku, o čom vlastne je tento snímok. Je to pocta americkým policajtom, ktorí dokázali vypátrať a spacifikovať dvoch šialených teroristov? Je to spomienka na nevinné obete, ktoré prišli o život pri tomto zákernom teroristickom útoku? Alebo je to memento pred tým, že fanatickí vyznavači koránu, ktorí sa pod maskou utečencov infiltrovali do spoločnosti sú ako bujnejúca rakovina, ktorá nenápadne rozširuje svoje metastázy s cieľom zahubiť, zničiť, zabiť svojho hostiteľa? Zamyslite sa nad tým, priateľia. **** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak režisér Peter Berg natočí dvakrát za rok film s Wahlbergom, z ktorého urobí národného hrdinu, dvakrát je to o katastrofe a dvakrát veľmi rozpačité. Film má svoje pozitívne stránky v stredovej línii, keď sa začína vyšetrovanie a naháňanie podozrivých. Vrcholom je scéna s Číňanom. Tým to končí a upadá do trápneho pátosu. Američania na dolapenie jedného - dvoch ľudí potrebujú nasadiť miestnu políciu, špecializované jednotky, FBI, letecké sily i skoro celé vojsko. Úplne trápne. Konečná fáza, pri ktorej máme vyroniť slzičku má svoje posolstvo, ale snaží sa tak trápne tlačiť na pílu, že pôsobí umelo. Koniec koncov mala najväčšiu pravdu jedna z podozrivých, ktorá sa vyslovila, že v Sýrii dennodenne zomiera oveľa viac nevinných ľudí. P.S. Najviac ma rozsekala scéna po výbuchu, kde tam všade navôkol sú kúdele dymu a maratónisti si ďalej veselo behajú, že až Wahlberg musí zakričať nech zastavia závod. Vrchol tuposti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Scéna dopadení a zatčení Dzhokhara Tsarnaeva (Alex Wolff) byla natočena v den druhého výročí jeho skutečného dopadení. (Dr Lizal)
  • Jeden z policistů mluví do telefonu iPhone 5s. K bombovému útoku došlo dne 15. 4. 2013, tedy 5 měsíců před tím, než byl iPhone 5s vypuštěn na trh. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama