Reklama

Reklama

Harry Potter a Ohnivý pohár

  • Velká Británie Harry Potter and the Goblet of Fire (více)
Trailer 2
Fantasy / Rodinný / Dobrodružný / Drama
Velká Británie / USA, 2005, 157 min

Navzdory zlým snům, které ho nepřestávají pronásledovat, vydá se Harry s Weasleyovými na čtyřsté dvacáté druhé famfrpálové mistrovství světa. Slavnostní zahájení je velkolepé, v noci však kemp přepadne skupina maskovaných čarodějů, kteří vyvolávají paniku a na obloze vykouzlí obrovskou lebku s hadem v ústech. Znamení Voldemortovo. Je jasné, že se blíží temná doba. Je to zřejmé i z faktu, že se tu bude konat významný Turnaj tří kouzelníků, jehož vítěz získá Ohnivý pohár. Do soutěže se smějí přihlásit pouze kouzelníci starší sedmnácti let. Do Bradavic přijíždí nejen nový učitel obrany proti černé magii Alostor Moody, ale také výpravy ze dvou dalších evropských kouzelnických škol. Zatímco se napjatě čeká na trojici, kterou pohár vybere, začíná vyučování. Moody dává od první hodiny jasně najevo, že bere obranu proti černé magii vážně. Nastává slavnostní okamžik. Pohár vybere do turnaje Cedrica, Viktora a Fleur. K úžasu všech určí ještě Harryho, i když mu ještě není sedmnáct. Podle pravidel se musí turnaje zúčastnit, protože byl pohárem vybrán. Harry zjistí, že prvním úkolem bude získat zlaté vejce, střežené drakem. Kolegiálně to prozradí Cedricovi a oběma se to v napínavém souboji podaří stejně jako Viktorovi a Fleur. Zatímco se chystají na druhý úkol, blíží se velký Vánoční ples. A to ještě netuší, že se závěrečný úkol turnaje změní v děsivou noční můru, která bude někoho stát život. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (1 111)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Harry Poter a Ohnivý pohár je už čtvrý díl, který mi zatím potvrzuje mojí domněnku, že další díl, lepšejší pokoukání. A jinak to nebude ani tady. Díl, který mám zatím nejvíce rád, zamiloval jsem si ho nejvíce, už jenom ta myšlenka turnaje kouzelníků je supr, takže se všecko váže hodně na něj. Když jsem koukal na ten film, vzpomněl jsem si jak jsem si představoval v knize příběh, a vycházelo mi to dost podobně, takže jsem zákonitostně musel být spokojený. Herci jsou prostě výborní. Mladí, nadějní, tehdá. v dnešní době už zralí, zkušení a stále výborní. Jediné co by se dalo si tak vytknout, tak fakt, že 152 minut je prostě málo. Alespoň, že můžu vzít knihu a pěkně si přečíst to co ve filmu není. Je toho dost, ale i tak se jim to povedlo vmixovat do sebe, a za to jsem strašně rád. Bůh žehnej knihám a samotné Rowlingové, protože vytvořila něco, na co budu s radostí až budu velký vzpomínat, a budu hrdý, že jsem byl součástí té mánie, která začala a ještě neskončila, a ještě jen tak neskončí...kéž by nikdy. --- Pocházíme z různých zemí, mluvíme cizími jazyky, ale naše srdce, bijí stejně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

No rozjíždí se to docela slibně Mike Newell na nás vytahuje naprosto úžasnej stadión na famfrpál, a dva týmy, který tam machrujou, jenže když má dojít na zápas tak střih a najednou je po všem a oslavuje se ve stanu!!!!!!!! No něco tak nechutně utlýho už jsem dlouho neviděl jenže to není všechno, další střih a Bradavice atd. atd. Takhle zběsilé tempo už je spíš ke škodě než k užitku. Kdybych nečetl knížku naprosto bych nevěděl o co jde. Newell natočil skvěle to co tam je, jenže bohužel tam toho až moc neni, a to nemluvim o té přebytečné vatě které se zbavil fakt elegantně, ale například scéna když Potter jde lesem a najde tam tuhýho Skrka, tak se na něj podívá a jde k Brumbálovi a VŮBEC to spolu neřešej a dále se tím film už nezabývá!!!!!!!!! No nevím jak vy ale já kdybych našel v lese mrtvolu tak důležité osoby tak bych se to aspoň někomu obtěžoval říct. Dále se extrémě nepovedl Voldemort. V knížce je to naprosto zlověstnej cynickej masér a ve filmu je to magor s divnym nosem co běhá jak baletka a furt jen řve :( Nicméně třeba scéna s plesem se fakt povedla i ty turnajové úkoly a jak jsem řekl to co tam je je super. Zvlášť se mi líbily ty komické situace, protože valná většina je opravdu vtipná. Dále k hercům. S Radcliffem jsem spokojenej, Grint taky dobrý a na Emmu Watson bych se vydržel dívat celé hodiny. A vůbec "Potter čtyřka" má největší hustotu fakt dobrejch kund na metr čtvereční. Jo jo holky se povedly. Z nových herců se vytáh Brendan Gleeson je fakt zábavnej a díky tomu jsem jeho postavě odpustil to debilní voko (vypadá nízkorozpočtově, zoomuje atd.) Dále se mi líbil představitel Igora Karkarova, fakt stylovej masér. A představitel Viktora Kruma taky dobrý. Prostě dobrej film ale Newell to obsahově naprosto nezvládl. Možná se vám zdá, že jsem to až moc setřel ale na druhou stranu jsem se fakt výborně bavil, a to je pro mě nejdůležitější. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Výborná ako trojka, spokojnosť z dejom, efektami, výkonmi hercov a aj z koncom filmu.....................Soundtrack Patrick Doyle: 1. The Story Continues ,2. Frank Dies ,3. The Quidditch World Cup ,4. The Dark Mark ,5. Foreign Visitors Arrive ,6. The Goblet of Fire ,7. Rita Skeeter ,8. Sirius Fire ,9. Harry Sees Dragons, ,10. Golden Egg ,11. Neville's Waltz ,12. Harry in Winter ,13. Potter Waltz ,14. Underwater Secrets ,15. The Black Lake ,16. Hogwart's March ,17. The Maze ,18. Voldemort ,19. Death of Cedric ,20. Another Year Ends ,21. Hogwart's Hymn ,22. Do the Hippogriff - Jason Buckle/Steve Claydon/Jarvis Cocker/Jonny Greenwod/Steve Mackey/Phil Selway ,23. This is the Night - Jason Buckle/Steve Claydon/Jarvis Cocker/Jonny Greenwod/Steve Mackey/Phil Selway ,24. Magic Works - Jason Buckle/Steve Claydon/Jarvis Cocker/Jonny Greenwod/Steve Mackey/Phil Selway , ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Takže aby bylo hned na začátku jasno. Ohnivý pohár je určitě lepší než první 2 díly(které jsem v té době hodnotil docela hodně pozitivně,dnes už u mě velmi klesají), zdaleka ale nedosahuje kvalit trojky. S tím už jsem byl ale smířen hned jak jsem slyšel,že tento díl bude režírovat Newell. U tohoto průměrného režiséra jsem si nebyl výsledkem jist, a negativní ohlasy na tento díl ve mně tyto rozpaky ještě umocňovaly. A právě možná proto mi tento díl přišel vynikající ,protože jsem to od něj nečekal. Newell dobře střídá vtip s napětím a poprvé v celé sérii jsou k vidění i dost dobré efekty. Dětští herci nám zase o něco zestárli a jejich herecké kreace už působí dost věrohodně( ještě aby ne) a nový profesor Brendan Gleeson mě taky velmi potěšil. Kniha byla velmi hodně zkrácena což bylo patrné a ne každému se bude toto zkrácení zamlouvat to je jasné,ale podle mě bylo většina důležitého do filmu dáno,i když některé věci a postavy opravdu velmi chybí a některým postavám bylo dáno moc málo místa (Lucius Malfoy a Sirius na to doplatily nejvíc). Další velká změna je v tom,že ten kdo nečetl knihu se bude ve filmu občas ztrácet a některé věci, které byly naťuknuty ale nedopovězeny si ( narozdíl od čtenáře nedoplní). To je ale věc kterou si bude muset před shlédnutím každý pečlívě zvážit a jako zápor to neberu. Jako zápor beru to,že novým důležitým postavám je věnováno hodně málo scén a ze 4 vybraných kouzelníku se film zaměřuje akorát na Harryho a Cedrica (Krum s Fleur řeknou sotva pár slov). Celý film a všechny úkoly jsou velmi napínavé,ale scéna na hřbitově, která má na diváka působit silným dojmem,působí přesně naopak. V této scéně je hodně důležitých okamžiků,ze kterých šlo vyždímat hodně emocí,mě ale nechala naprosto chladným a to je velké mínus. I přes tyto zápory jsem se ale jako velký fanda předlohy velmi dobře bavil a Newell mě velice mile překvapil. Kdybych to měl říct bodově tak 9/10. P.S. : Napodruhé už je to ovšem horší a po Yatesově patém díle ještě víc, takže se svým hodnocením patřičně klesám. ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Čaj o páté s nemastnými a neslanými sušenkami, jehož největší devizou je plesová atrakce plná emocí, asociací a paradoxně i bolestné reality. Naproti tomu je hlavní dějová linie nesrozumitelná a nezajímavá, stejně jako ubohé finále, jež nám jen tak napůl evokuje osudné souboje vesmírné ságy a to nejen svými rodinnými přesahy, ale i technickým zpracováním. To však není podstatné stejně jako postava připomínající svou fyziologií Adolfa Hitlera či snad dosti jasný odkaz na hraběte Drákulu a jeho poskoka. Kde nic není, ani smrt nebere a tahle čtvrtá část velkolepé ságy je bohužel prázdnější více než by očekával i největší skeptik. Bolestné procitnutí po dvou řemeslných počinech a jedné režijní virtuozitě, které fanouškům i náhodným kolemjdoucím skutečně nepřeji. ()

Galerie (386)

Zajímavosti (143)

  • Na konci závěrečných titulků se můžeme dočíst, že při natáčení filmu nebyl zraněn žádný drak. (Stibak)
  • Druhý potterovský film, který byl uveden také v IMAXu. (HappySmile)

Související novinky

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

Hollywoodští skladatelé v Praze

Hollywoodští skladatelé v Praze

18.04.2015

Hned několik světových premiér obohatí program 4. ročníku festivalu Film Music Prague. V rámci koncertu s názvem Hudba Hollywoodu zazní 23. dubna ve Dvořákově síni Rudolfina hudební ukázka z… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama