Reklama

Reklama

Luxus na talíři

(pořad)
Trailer

Obsahy(1)

Česky, ale dokonale. Kuchařská show, ve které Robert Mikluš předvádí klasické české recepty, ale v moderním pojetí a z prvotřídních surovin. Záštitu nad pořadem převzal Pražský kulinářský institut (Roman Vaněk a Zdeněk Marcín). (Stream.cz)

Recenze (87)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Podobně jako v případě Vaříme S Mírou (Hejdou) se Robertu Miklušovi a týmu, který za Luxusem Na Talíři stojí, podařilo uvést pokud ne velkou, tak alespoň dost viditelnou část národa v omyl, který dává tušit něco o tom, že průměrné IQ v této zemi bude blíže k příslovečné vydlabané tykvi než k proklamované stovce. Luxus Na Talíři je ostentativní výsměch kulinářským show, který na to jde od lesa - od lesa, kde se z ebenových stromů sypou šištice pravého šafránu a listí je z čtyřiadvacetikarátového jedlého zlata. Miluju způsob, jakým Mistr připravuje svíčkovou z nejdražšího masa na světě, to jak si na kapesní destilační koloně vyrábí vlastní lihovinu na flambování, a jak na palačinky z křepelčích vajec a normandského másla sází skutečné zlato:)) Robert Mikluš je se svým úlisně povýšeným vystupováním castingovým objevem roku, a jsem skutečně zvědav, co z "něj" vytěží Žrouti. Stejně tak jsem zvědav, co to jako má znamenat, když je někdo jako Roman Vaněk "ideamaker", ale hlavní je, že to má styl a je to zábava;) 70%, aby to Mírovi nebylo líto:) ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

PŘI CESTĚ ZA DOKONALOU CHUTÍ NENÍ TOTIŽ NIC, CO BY BYLO NESMYSLNÉ. A UŽ VŮBEC NE PENÍZE. Robert Mikluš je televizním objevem roku. V Dr. Martinovi je to poznat jen zčásti, tady už jede naplno. Musím přiznat, že i já chvíli váhal, ale pak jsem se nechal kuchařovou mimikou a všemi těmi snobskými ingredienci maximálně pobavit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Luxus na talíři krásně reagoval na seriál Vaříme s Mírou. Robert Mikluš stejně jako Roman Mrázik si, každý svým neotřelým humorem, dělali srandy z kuchařů. Míra z hovna udělal dobrotu, hlavně za nula nula prdlačku a Robert Mikluš používal nejdražší suroviny pod sluncem a těžce si to užíval. Humorně mě bavili oba stejně. Ty jejich nekonečné narážky na sebe neměly chybu. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že je Roman Vaněk takový "českosodař". Dosavadní díly vynikající (Flambované palačinky!), jakkoli si nejsem jist, zde se s tímto mystifikačním "jakože navážno" formátem dá pracovat dlouhodobě, aniž by se to dříve či později přejedlo. Naštěstí po tom (zatím) není ani památky. Očekávám i vydání tradiční kuchařky tištěné na pozlacený papír z Wolemie vznešené. ()

Tom Riddle odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivost. Jenom kvůli tomu, že to má být vtipné, ještě jaksi neznamená, že to vtipné je. Nehledě na to, že kdo viděl jeden díl, jako by viděl všechny. Ale tak české diváctvo nikdy nemělo problém se smát opakovaným "vtipům." ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Když člověk vidí, že je potřeba vrstvit na palačinky 22 karátové zlato, aby to úřednice Máňa z Mimáče konečně pochopila (a pak se mohla uraženě dušovat, že todle teda jako fakt nejňy ftipní, Pepo), začne se ho zmocňovat vcelku slušná deprese. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Mě zajímá dokonalá chuť a má-li cestou padnout strom, tak ať padne." Šéfkuchař Mikluš je skvělý svéráz, který dokáže za hodně peněz kultivovaně naservírovat opravdu málo jídla. Ale dokonalého a hlavně českého. Vždyť ty nejlepší české pokrmy musí mít šanci vzniknout z exotických surovin a já dodnes nechápu, jak jsem mohl jíst sekanou bez humra. Okamžitě si objednávám kamion normandského másla, pár tun francouzské šalotky a italské pancetty, zlatou cihlu, kanystr Ludvíka XIII. a oslí mléko si samozřejmě nadojím sám. ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Míra a jeho dobrácky bezelstný projev ve spojení s minimálně jednou dobrou hláškou za díl dokáží pobavit. Další vrstvou humoru jsou komentáře těch, kteří nechápou, čemuž se ale skutečně nelze divit. Průměrná 50letá uživatelka internetu opravdu nečte glosy a kritiky recenzentů, nesleduje marketingové kampaně a nejlepší reprezentací reality na mediálním trhu jsou pro ni Novinky.cz (kde dokonce zcela vážně vyšel Miklušův recept!) či bulvár. Třetí úroveň zábavy tvoří metakomentáře těch, kteří pořad prohlédli, přistoupili však na Mírovu hru: „Pepř z mlýnku? Jsem snad zazobanej, abych si mohl dovolit takový luxus jako pan Mikluš?“ Dalším podtypem jsou ti, kteří hrají nechápavé a hněvem spravedlivých oblažují diskuse. Někomu se projekt může jevit jako nesmysl, to však ani neví, kolik výtisků prodal Láďa, jaká je návštěvnost Mimibazaru a kolik let běžely Babicovy dobroty na nejsledovanějším kanálu v této zemi. Jsou to fenomény, které po reflexi přímo křičí, a pokud je ve formě podvratné parodie, jsem o to víc spokojena. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Můj první pocit, když jsem to náhodou zahlédla na streamu byl: "Co to je za troubu, že chce v dalším zbytečném pořadu o vaření učit lidi vařit svíčkovou?" Popravdě, ani nechápu, proč jsem si to pustila, asi jsem měla hlad. U krájení celeru, z něhož nás zajímají jen ta filátka, jsem začala hýkat smíchy, úprava masa mě už málem stála život, protože jsem se nezvládala nadechnout a to jsme to maso měli ještě pořád syrové! Uzení ryby ve druhém díle by z deprese vyvedlo i mladého Werthera a o malou destilační kolonu si Ježíškovi už před týdnem napsala většina mých kamarádů. Na tomhle pořadu je smutná jenom jedna věc. Spousta diváků nepobrala, že je to recese. Někomu zkrátka není souzeno poznat kouzlo kumquatové marmelády. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Chudý zdobí stříbrem, my zlatem." Neskutečná parodie - doufal jsem, že něco takového někdy vznikne, protože všech těch odborníků na vaření jsem už opravdu přejeden, ale že to už vzniklo, to jsem dodnes netušil. Je sice pravda, že pokud doma nemáte sicilské citróny, normanské máslo, rumunské lanýže z Banátu, třešně z Chile, americké rozinky nebo čerstvě nadojené oslí mléko, podle rad Roberta Mikluše si ani nenamažete chleba, ale záchvatům smíchu to nijak nepřekáží. Naopak - kdo by měl humoru málo, ať se začte do komentářů pod jednotlivými díly a žasne, jak se lidé navzájem trumfují v soutěži o nejdelší vedení na světě. "Když nemáte husí vajíčka, tak použijte nekompromisně husí." ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Tak já bych si, než bych tu začal někdy po prvních dílech potit odsudky na snobismus kuchařů všelikých a Mikluše zvláště, nejdříve alespoň klikl na profil tvůrce, abych zjistil, zda se nevyskytuji v omylu. Ale já nejsem debílek, že. Poklona tedy všem nedovtipným a druhá tvůrcům. Vypečený žrádýlko. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Každé holywoodské studio se dneska snaží vytvořit velkou filmovou frančízu, kde jsou mnohé filmy propojené ve stylu avengers a MARVEL je taky jediný, komu se to zatím adekvátně daří. Až do teď! Stream totiž začal páchat svůj vlastní filmovesmír, kde si dělá nepokrytě neskutečnou prdel ze všech kulinářských pořadů, které se za těch x let na cz tv dostali. A tohle je jednoznačně nejlepší tom, že parodičnost je tu dotažená do dokonalosti, ať už nádherně bizarním snobstvím, nebo úchylným knírkem Roberta Mikluše, díky kterému skoro vypadá jako polský řidič nákladního kombajnu, co se volném čase baví pořizováním pedofilní pornografie a pojídá psy... Oh, počkat! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Česky, ale dokonale! --- Tento pořad co je k vidění na streamu je vlastně jen taková polovina pořadu, který by se měl jmenovat Vaříme s Mírou - Luxus na talíři. Je totiž skutečným protipólem Mírovým šmakuládám, uklohněným ze zbytků tatranek v kredenci či ztvrdlých rohlíků. Robert Mikluš vaří luxusně. Používá jen luxusní suroviny a výsledné jídlo musí luxusně nejen chutnat, ale i luxusně vypadat. A tak tu máme druhý pořad, který si části národa pořádně utahuje a ironizuje některé vážně míněné projekty, kde nám kuchařské serebrity předvádí své luxusní výtvory, které si divák doma nikdy neudělá a u nichž je závěrečný soupis luxusním surovin jen mrháním drahoceného času... * * * * ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Český, ale dokonalý kulinářský zážitek v každém díle! :-) Robert Mikluš doslova rozvířil vody pořadů o vaření a přidal jim zcela nový rozměr! :-D ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Mé mozkové mikrobuňky o gelatinovém skupenství s plátky zlata na povrchu tento gusto-gastro pořad paroubkovsky nepobraly. V podstatě mi po několika dílech v mysli zůstaly vidiny ulízaného knírače, co připravuje jídlo ze surovin dražších než stihnu vydělat za rok a k tomu porcuje maso tak, že vyřízne bok a zbytek masa prostě vyhodí. Plýtvání jídlem neschvaluji ani jako žert snobského pořadu, ani jako nadsázku. Tohle nadsázka není.....a vtipné ani namátkou. S klidným srdcem mohu říci, že ať už se na nás z TV s kuchyňským nožem v pařátkách culí Babica, kluci v akci, Mikluš nebo jinej šnicl, je úplně fuk, protože pořád jde jen o českej mlsnej bachor, kterému je vcelku fuk, co mu projde zažívacím traktem, aby to s plnou parádou na záchodě vyfuněl... ale asi jsem to jen opravdu nepobral:-) Jen mi to celé vtipné a zábavné prostě nepřišlo.... ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Pane Krušino, čuráku potřísněný, jistě si připadáte, že jste na chvíli Spielbergem, Cameronem a Bayem, když berete do pracek celuloid, jimž byte si měl zaškrtit koule, abyste už ráno nestříkal do misky s vločkami a mlékem, co klohníte ve vaší polní kuchyni na snídani. Pane Mikluši, genitále zevní, jistě si na chvíli připadáte Jamie Oliverem, pekelníkem v kuchyni nebo mamrdem strupovitým, který nad vařením pěje árie, je tím pádem proklatě vtipným, až i já noblesně zahýkám a zatetelím se, až se mně roztrhnou kalhoty. Ano, hádáte správně, pod náplavou hoven mně prdly tesilky, neb jsem se právě čistě a nefalšovaně posral smíchy nad parodií nad parodie. A to mám lékařsky zakázáno se smát. Je ovšem vědecky dokázáno, že smích zvyšuje impotenci a snižuje IQ. 0% ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Kloubok dolů před Vaňkem, který tímto pořadem střílí v podstatě do svých. Někdy se nám to trochu opakuje (normandské máslo), někdy je to už trochu moc přestřelené, ale celou dobu jsem se u toho debila Mikluše skvěle bavil... 100% ()

Reklama

Reklama