Obsahy(1)
Česky, ale dokonale. Kuchařská show, ve které Robert Mikluš předvádí klasické české recepty, ale v moderním pojetí a z prvotřídních surovin. Záštitu nad pořadem převzal Pražský kulinářský institut (Roman Vaněk a Zdeněk Marcín). (Stream.cz)
Videa (1)
Recenze (87)
Luxus na talíři krásně reagoval na seriál Vaříme s Mírou. Robert Mikluš stejně jako Roman Mrázik si, každý svým neotřelým humorem, dělali srandy z kuchařů. Míra z hovna udělal dobrotu, hlavně za nula nula prdlačku a Robert Mikluš používal nejdražší suroviny pod sluncem a těžce si to užíval. Humorně mě bavili oba stejně. Ty jejich nekonečné narážky na sebe neměly chybu. ()
Kdo by to byl řekl, že je Roman Vaněk takový "českosodař". Dosavadní díly vynikající (Flambované palačinky!), jakkoli si nejsem jist, zde se s tímto mystifikačním "jakože navážno" formátem dá pracovat dlouhodobě, aniž by se to dříve či později přejedlo. Naštěstí po tom (zatím) není ani památky. Očekávám i vydání tradiční kuchařky tištěné na pozlacený papír z Wolemie vznešené. ()
Podobně jako v případě Vaříme S Mírou (Hejdou) se Robertu Miklušovi a týmu, který za Luxusem Na Talíři stojí, podařilo uvést pokud ne velkou, tak alespoň dost viditelnou část národa v omyl, který dává tušit něco o tom, že průměrné IQ v této zemi bude blíže k příslovečné vydlabané tykvi než k proklamované stovce. Luxus Na Talíři je ostentativní výsměch kulinářským show, který na to jde od lesa - od lesa, kde se z ebenových stromů sypou šištice pravého šafránu a listí je z čtyřiadvacetikarátového jedlého zlata. Miluju způsob, jakým Mistr připravuje svíčkovou z nejdražšího masa na světě, to jak si na kapesní destilační koloně vyrábí vlastní lihovinu na flambování, a jak na palačinky z křepelčích vajec a normandského másla sází skutečné zlato:)) Robert Mikluš je se svým úlisně povýšeným vystupováním castingovým objevem roku, a jsem skutečně zvědav, co z "něj" vytěží Žrouti. Stejně tak jsem zvědav, co to jako má znamenat, když je někdo jako Roman Vaněk "ideamaker", ale hlavní je, že to má styl a je to zábava;) 70%, aby to Mírovi nebylo líto:) ()
"Mě zajímá dokonalá chuť a má-li cestou padnout strom, tak ať padne." Šéfkuchař Mikluš je skvělý svéráz, který dokáže za hodně peněz kultivovaně naservírovat opravdu málo jídla. Ale dokonalého a hlavně českého. Vždyť ty nejlepší české pokrmy musí mít šanci vzniknout z exotických surovin a já dodnes nechápu, jak jsem mohl jíst sekanou bez humra. Okamžitě si objednávám kamion normandského másla, pár tun francouzské šalotky a italské pancetty, zlatou cihlu, kanystr Ludvíka XIII. a oslí mléko si samozřejmě nadojím sám. ()
PŘI CESTĚ ZA DOKONALOU CHUTÍ NENÍ TOTIŽ NIC, CO BY BYLO NESMYSLNÉ. A UŽ VŮBEC NE PENÍZE. Robert Mikluš je televizním objevem roku. V Dr. Martinovi je to poznat jen zčásti, tady už jede naplno. Musím přiznat,. že i já chvíli váhal, ale pak jsem se nechal kuchařovou mimikou a všemi těmi snobskými ingredienci maximálně pobavit. ()
Reklama