Reklama

Reklama

Xiong shou hai wei shui

  • Hongkong 兇手還未睡 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jasmine (Janice Man) pracuje v útulku pro psy, kde se seznámí s pohledným učitelem Fongem, který ji poblázní hlavu. A to i přesto, že se má zanedlouho vdávat za bohatého Vincenta. Mladá dívka se ještě před svatbou rozhodne poslechnout své srdce a vydává se na venkov, aby si promluvila s Fongem o jejich budoucnosti. Ten, ač ji má rád, se nechce vázat a při zpáteční cestě domů je Jasmine přepadena, uspána a když se následně probudí, leží zcela nahá připoutána k posteli. Během svého zajetí a především psychického mučení začne přemýšlet, kdo může stát za jejím únosem a proč. To vše za doprovodu ústřední melodie „Nessun Dorma“ z Pucciniho mistrovského díla „Turnadot“. (SOLOM.)

(více)

Recenze (2)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus Hermana Yaua o CATIII thriller s prvky dramatu. Janice Man, jako čerstvá nevěsta, která je náhle unesena, znásilněna a poté neví, na kom má vykonat svoji pomstu, na manželi, nebo pachateli aktu? Snímek přináší velmi zajímavé charaktery, umí šokovat i překvapit, zároveň je však na snímku vidět, že všudypřítomnost cenzurních pravidel (zlo musí odejít potrestáno že), neumožňuje tvůrci naplno využít potenciál svého příběh a ambivalentní závěr se dá těžko vysvětlit, zda skončil dobře, špatně a pro koho vlastně, 3,5 hvězdy za ten závěr. Janice Man si musela při filmu užít svoje, ale ukazuje s přibývajícími roky, že nastal čas hlavních a nikoliv vedlejších rolí, tak jí držme palce ve výběru. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nějak zvlášť záživný film – tedy alespoň pro ty, co od toho čekají trochu něco jiného, než jim nakonec bylo naservírováno. Nebýt poslední čtvrthodinky asi bych se uzíval k smrti. A to i přesto, že Janice Man je docela pohledná herečka a určitě by stála „za hřích“, jen kdyby nám z té nahoty i něco pořádně ukázala. To by ale musela dostat lépe zaplaceno. Ačkoliv je totiž hlavní hrdinka určitou pasáž zcela nahá, skoro nic neuvidíte. Ani toho mučení tu moc nebylo, spíš psychický nátlak nejen ze strany vlastní rodiny, ale i obou pánů jejího života a samotného únosce. Zbytek filmu totiž vyplňují hlavně vzpomínkové pasáže na to, co se odehrávalo předtím + finální pasáž co se dělo po únosu a osvobození. Tam nakonec trochu teče i krev, dokonce dojde i k jednomu zvratu (předvídatelnému). Já to vidím spíš na klasické asijské drama, které mi nenabídlo nic navíc. Snad jen milovníci samotné Nessun Dorma zaplesají radostí – ta tu zazní hned několikrát. 45% ()

Reklama

Reklama