Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sylvia Scarlett (Katharine Hepburn) doprovází svého opileckého otce do Anglie převlečená za chlapce Sylvestra. Na živobytí si vydělávají žebrotou a podvody pod vedením Jimmyho Monkleyho (Cary Grant), jejich nového známého. Chlapecký převlek jí začne být na obtíž, až když se zamiluje do jednoho nezdvořilého mladíka. Po nečekaných pohromách, když již Sylvie neví, co si počne, začne Jimmy jednat. Kupodivu nejen ke svému prospěchu. (Jezinka)

(více)

Recenze (6)

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Katharine Hepburnová je po většinu filmu převlečená za chlapce a její výkon v této roli je to jediné, proč byste se na tenhle film měli dívat. Kterákoliv jiná spolupráce KH-George Cukor je zajímavější a o dvojici KH-Grant platí totéž. Jediné zklamání z téměř třiceti filmů s KH, které jsem viděl. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Bohužel, u tohoto film jsem se nechlámal, až se za břicho popadal jako Cary Grant na jeho konci, vlastně mi nebylo do smíchu po většinu snímku, a to proto, že mi zde takřka nic vtipného prostě nepřišlo. Když pominu poněkud nezvládnutou jazykovou stránku, šíleně mě iritovala neustálá uřvanost postav, zejména slečny servírky. Romantická linka na tom sice byla o něco málo lépe než ta komediální, ale taky žádná velká sláva. Co mě však hodně překvapilo, byl samotný konec, za ten palec nahoru. Celkově tedy pouze 2* a mé první setkání s Katharine Hepburn bohužel skončilo docela zklamáním. ()

Sawy 

všechny recenze uživatele

Film takovým způsobem dramaturgicky nezvládnutý, až se z toho stává okouzlující tvůrčí princip. Na jeho základě vzniká dost možná nejnepředvídatelnější film klasického Hollywoodu, který je velmi otevřený subverzivním čtením a neustále překvapuje nesmyslnými dějovými odbočkami. Na konci už je divák lehce frustrovaný, protože ani neví, kde vlastně začal, scény na sebe nenavazují, motivace postav tu fungují na základě nějakého zvrhlého paralelního vesmíru a má to skoro víc konců než Návrat krále. Nemám ale to srdce tenhle Cukorův neslavný propadák nenávidět, protože jeho rozevlátost má své nezpochybnitelné ozvláštňující kouzlo. 65 % ()

r007 

všechny recenze uživatele

Čím starší film,tím obtížněji se hodnotí, protože musíte použít poněkud jiná měřítka. Nevím proč, ale mně se Katharine více líbila v chlapeckém převleku. Uznávám její herecké kvality, ale nikdy nemohla soupeřit se svými krásnými kolegyněmi. Na svou nejlepší roli si musela počkat hodně dlouho ( Africká královna.) Na tomto filmu je zvláštní, že vlastně nemá kladného hrdinu. Všechny postavy předvádějí i své špatné vlastnosti. Cary je okouzlující, ale jeho postava už nikoliv. ()

Reklama

Reklama